Αποκριάτικη Σχολική Γιορτή

Σήμερα Παρασκευή 15/3/2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Αποκριάτικη γιορτή του σχολείου μας με την πρωτοβουλία και την στήριξη του νεοσύστατου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Από νωρίς το πρωί, μαθητές/τριες και τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού κατέφθαναν στο σχολείο φορώντας τις ξεχωριστές στολές τους χαρούμενοι και ανυπόμονοι για την αποκριάτικη γιορτή. Η αυλή του σχολείου στολίστηκε με μπαλόνια και χειροποίητες αποκριάτικες γιρλάντες και γέμισε από τις φωνές ενθουσιασμού των παιδιών και των τραγουδιών της γιορτής.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς και κηδεμόνες της σχολικής μας κοινότητας που μας τίμησαν με την παρουσία τους στη γιορτή αλλά και στήριξαν έμπρακτα και με δική τους πρωτοβουλία προκειμένου να οργανωθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια της γιορτής μας. Η προσφορά των νοστιμότατων εδεσμάτων με ψητά σουβλάκια, πιτάκια, τηγανιτές πατάτες υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του καταστήματος  Gyros Place στην Περίσσα Θήρας και τους ευχαριστούμε θερμά για την γενναιόδωρη χορηγία τους. Τα γλυκά της ημέρας ήταν προσφορά της πρώην Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Φηρών κ. Γαβαλά Άννας και του φούρνου “Σβορώνος” στα Φηρά και τους ευχαριστούμε πολύ. Επίσης, ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του συστεγαζόμενου Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας για την προσφορά των χαρταετών προς τους μαθητές/τριες του σχολείου μας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Θήρας κ. Κατσίπης Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Ηλιαχτίδα” Δήμου Θήρας κ. Κουλελής Ιωάννης και η πρώην Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Φηρών κ. Γαβαλά Άννα.

Η γιορτή σήμερα αν ήταν να της δώσουμε νόημα με μία λέξη, θα ήταν η λέξη: αγκαλιά. Μία αγκαλιά ενθάρρυνσης λέγοντας καλημέρα το πρωί, υποστηρίζοντας τους μαθητές/τριές μας όχι μόνο στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα αλλά και στον σημαντικό κοινωνικοσυναισθηματικό τομέα που μέσα από τις σχολικές γιορτές και εκπαιδευτικές δράσεις, τα παιδιά βιώνουν συναισθήματα χαράς, ενθουσιασμού και ψυχικής ευφορίας. Μία αγκαλιά λέγοντας καλό μεσημέρι με τη λήξη της σχολικής ημέρας, έχοντας κερδίσει νέες εμπειρίες μάθησης και πάντα πιστεύοντας πρωτίστως στις δυνατότητες του κάθε μας μαθητή/τριας που καθημερινά προσπαθεί στο σχολείο μας και εμείς ως εκπαιδευτικοί είμαστε πάντα δίπλα τους ελπίζοντας η αγκαλιά του σχολείου μας να είναι καθημερινά σημαντική υπενθύμιση προς όλους και στην καθημερινότητα εκτός του σχολικού πλαισίου για όλες τις οικογένειες των μαθητών/τριών μας.

Αγκαλιά η γιορτή μας, αγκαλιά το σχολείο μας, αγκαλιά η κοινωνία μας.

Ευχόμαστε σε όλους Καλές Απόκριες και Χρόνια Πολλά! 🪁

 

*Για την πρόσκληση της γιορτής χρησιμοποιήσαμε εικόνα εναλλακτικής επικοινωνίας του γλωσσικού προγράμματος ΜΑΚΑΤΟΝ που περιγράφει το νόημα της γιορτής! 🙂

Πρόσκληση 3