Εικόνα κεφαλίδας Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών Θήρας

Μήνας: Οκτώβριος 2023

Δωρεά βιβλίου – Ευχαριστούμε!

Δωρεά βιβλίου Ευχαριστούμε

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών/τριών του Νηπιαγωγείου Πύργου Καλλίστης για τη δωρεά βιβλίου στο αρχείο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας σχετικά με τη Δομημένη Εκπαίδευση και την Κατασκευή Εκπαιδευτικού Υλικού για Μαθητές με Αυτισμό. Συγγραφείς – εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής: κ. Χρυσάνθη Καρρά – κ. Νίκη Βογιατζή.  Ευχαριστούμε πολύ! 📚

 

Ευχαριστήρια Επιστολή της σχολικής μονάδας – αξιοποίηση του υλικού της δωρεάς “ΔΕΣΜΟΣ για τα Σχολεία”



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Ευχαριστήρια Επιστολή της σχολικής μονάδας προς τον ΔΕΣΜΟ για τα Σχολεία – Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών Θήρας (sch.gr)

Δεσμός για τα Σχολεία Logo 1 1

Συμμετοχή του σχολείου μας στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μαθητική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 1940

Tο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών Θήρας τίμησε τους ήρωες του Έπους του ’40 συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θήρας στην πόλη των Φηρών και ηγήθηκε της μαθητικής παρέλασης.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου μας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και παρέλασαν με ιδιαίτερη υπερηφάνεια τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Επίσης, πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του εκπαιδευτικού προσωπικού που είχε την ευθύνη της συνοδείας των μαθητών/τριών του σχολείου και μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες, καμάρωσαν την εξαιρετική παρουσία των μαθητών/τριών του σχολείου μας τόσο κατά τη διάρκεια της ιερής δοξολογίας και της κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο Ηρώων όσο και στη μαθητική παρέλαση.

Χρόνια πολλά!!!

“Ακέρια η γης εσείστηκε κι εβρόντηξε όλη η πλάση –

μια φούχτα άνθρωποι ανίσκιωτοι, μες σε μια φούχτα τόπο,

κάτι σπασμένα μάρμαρα, κάτι φαρδιά πλατάνια,

μόνο μπαρούτι τους το φως και σκάγια τους οι ελιές τους

και δίπλα τους η Παναγιά, κι η Λευτεριά μπροστά τους

να φέγγει απ’ το βαθύ καημό κι απ’ τα πορτοκαλάνθια.”

Ελλάδα ~ Γιάννης Ρίτσος

 

Δημιουργίες μαθητών/τριών για την 28η Οκτωβρίου 1940

28 Οκτωβρίου 1940

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού ολοκλήρωσαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Επίσης, μία αντιπροσωπευτική ομάδα των μαθητών/τριών μας παρακολούθησε την τελική πρόβα της σχολικής γιορτής του συστεγαζόμενου Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας και ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας κ. Φωτεινή Μητριτζάκη για την τιμητική πρόσκληση.

Το σχολείο μας αύριο Σάββατο 28/10/2023, με μία αντιπροσωπευτική ομάδα μαθητών/τριών και τη συνοδεία του εκπαιδευτικού προσωπικού, θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Δήμου Θήρας στα Φηρά και στη μαθητική παρέλαση.

 

Εκπαιδευτική δράση με θέμα την Υγιεινή Διατροφή και την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στο σχολείο μας

Υγιεινή διατροφή 1

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 16/10, προγραμματίστηκε στο σχολείο μας η επίσκεψη της Διαιτολόγου και Διατροφολόγου κ. Μαργαρίτας Γαβαλά για τη σημερινή μέρα προκειμένου να γίνει σωστή ενημέρωση σχετικά με την υγιεινή διατροφή και την υγεία ευρύτερα.  Η κυρία Μαργαρίτα Γαβαλά, ήρθε στη σχολική μας μονάδα με ιδιαίτερη χαρά και παρουσίασε στις μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας τις υγιεινές τροφές και μοιράστηκε μαζί μας πολύτιμες συμβουλές ως προς την τήρηση υγιεινών συνηθειών στη διατροφή μας. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να αγγίξουν και να πειραματιστούν με τα ομοιώματα τροφών και να φτιάξουν με τα ομοιώματα τροφών υγιεινά γεύματα τηρώντας βασικές αρχές καλής διατροφής. Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Μαργαρίτα Γαβαλά που αποδέχτηκε την πρόσκληση του σχολείου μας και αφιέρωσε σήμερα πολύτιμο χρόνο στη μαθητική μας κοινότητα δίνοντας σημαντικές συμβουλές σχετικά με τη θρεπτική διατροφή με παιγνιώδη τρόπο που κέρδισε την προσοχή και τη συγκέντρωση των μαθητών/τριών μας αποτελεσματικά.

Οι μαθητές/τριες επίσης κατά την διάρκεια της προηγούμενης σχολικής εβδομάδας, με την υποδειγματική υποστήριξη και καθοδήγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού, ολοκλήρωσαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με τη θεματική της υγιεινής διατροφής καθώς επίσης παρακολούθησαν σχετικά τραγούδια και ιστορίες/παραμύθια με θέμα την υγιεινή διατροφή.

Ενδεικτικά, κοινοποιούμε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μαθητών/τριών μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16/10):

🍎φρουτιέρα με δαχτυλομπογιές

🍌καλάθι με φθινοπωρινά φρούτα

🍓εκπαιδευτική αφίσα με φρουτο-αινίγματα

🍽δημιουργία σουπλά με θέμα την υγιεινή διατροφή

Υγιεινή διατροφή 2

Αερόστατα με ευχές αγάπης και ειρήνης

Στην τάξη της κυρίας Εύης Δημητρέλη στήθηκε ένα μικρό καλλιτεχνικό εργαστήριο και το αποτέλεσμα των δημιουργιών των μαθητριών και των μαθητών του τμήματος εξαιρετικό!!! Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και την δασκάλα του τμήματος! Τα παιδιά όλου του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί με χαρά θαυμάσαμε τις δημιουργίες βλέποντας τα υπέροχα αερόστατα  και ευχόμαστε με την δύναμη του ονείρου των αερόστατων ψηλά στον ουρανό της τάξης να συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε έναν όμορφο κόσμο με αγάπη και ειρήνη!!!

Αερόστατα 1

Δωρεά προς το σχολείο μας ~ Ευχαριστούμε πολύ!

Ευχαριστούμε 16 10 2023

Η Προϊσταμένη, οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές/-τριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας ευχαριστούμε θερμά για την σημαντική βοήθεια μέσω της δωρεάς του χρηματικού ποσού των χιλίων (1.000) ευρώ από πολίτη, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η δωρεά του χρηματικού ποσού θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις ανάγκες της σχολικής μας μονάδας και της υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου προς τη μαθητική μας κοινότητα. Η πράξη αυτή μάς συγκινεί και μάς ενδυναμώνει.

Ευχαριστούμε πολύ!

Ευχαριστούμε

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική δωρεά προς όλους τους μαθητές/τριές μας πολύτιμων υλικών γραφικής ύλης: μπλοκ ζωγραφικής, σετ με ξυλομπογιές και ξύστρες από φίλο του σχολείου μας, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Κάθε μαθητής/τρια έχει από σήμερα στο κουτί οργάνωσης των σχολικών υλικών τους τα παραπάνω υλικά. Ενθαρρυντικό και ιδιαίτερα τιμητικό προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας ήταν και το σημείωμα που συνόδευε την προσφορά το οποίο έχει αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μας. Ευχαριστούμε πολύ! 🙂

Λειτουργία σχολικών μονάδων



Λήψη αρχείου

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων 4/10



Λήψη αρχείου

Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, των μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π συμμετείχαν με χαρά σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που ήταν αφιερωμένες για τα ζώα και τα δικαιώματά τους. Συγκεκριμένα, διάβασαν παραμύθια με ήρωες τα ζώα, έφτιαξαν παζλ, άκουσαν αγαπημένα τους παιδικά τραγούδια με ήρωες τα ζώα, ζωγράφισαν και έφτιαξαν την αντιπροσωπευτική αφίσα για την παγκόσμια ημέρα των ζώων.

Η ημέρα σήμερα υπενθυμίζει σε όλους μας την σημαντική Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978) σύμφωνα με την οποία:

  • Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.
  • Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.
  • Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων.
  • Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από από τον άνθρωπο.
  • Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.

💟🐶🐱🐼🦊🐰🦁🐯🐨🐷🐵🐥🦉🐦🐧💟

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση