6 4 2023

Σήμερα το σχολείο μας πραγματοποίησε την εκπαιδευτική εκδρομή στον Πολιτιστικό Κέντρο Συμπόσιον στο Μεγαλοχώρι Θήρας. Εκεί μάς υποδέχτηκε με ένα μεγάλο χαμόγελο η κυρία Argy Kakkisis, μάς ξενάγησε στον χώρο δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του χώρου και μάς παρουσίασε το εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων.
Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες του σχολείου μας με την υποστήριξη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού γνώρισαν τον κύριο Γιάννη Πανταζή, ο οποίος με την δύναμη της μουσικής του και δίνοντας σε όλα τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα διάφορα μουσικά όργανα (τύμπανα, νταούλι, κουδουνάκια και διάφορα κρουστά μουσικά όργανα) συμμετείχαν ομαδικά σε μια μουσική πανδαισία.
Συνδυάζοντας ήχους με μελωδικό και αρμονικό τρόπο με βάση τη λυρική ποίηση, οι μαθητές/τριες προσπάθησαν να παρακολουθήσουν και να ακολουθήσουν τον ρυθμό του κ. Γιάννη Πανταζή και τα κατάφεραν εξαιρετικά.
Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας έπαιξαν με τα μουσικά όργανα, αυτοσχεδίασαν με την άρπα και τα τύμπανα, χάρηκαν με τη μουσική, τραγούδησαν αγαπημένα τους τραγούδια και τέλος, χόρεψαν παίζοντας παράλληλα τα μουσικά όργανα.
Ο στόχος και σε αυτή την εκπαιδευτική εκδρομή επιτεύχθηκε με επιτυχία. Η χαρά στα πρόσωπα των μαθητών/τριών μας ήταν ολοφάνερη και για άλλη μια φορά συγχαρητήρια πολλά σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιάννη Πανταζή και την κ. Artzy Kakkisis για όλη την καθοδήγησή τους στους μαθητές/τριές μας καθώς επίσης, ευχαριστούμε πολύ το ΚΤΕΛ Θήρας για την ασφαλή μας μετακίνηση και σε αυτή την εκπαιδευτική μας εκδρομή.