Εικόνα κεφαλίδας Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών Θήρας

Μήνας: Απρίλιος 2023

Άσκηση Σεισμού στο σχολείο μας

Άσκηση Σεισμού

Με στόχο την ετοιμότητα των μαθητών/τριών και του Εκπαιδευτικού Προσωπικού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 28/4/2023 στο σχολείο μας άσκηση Σεισμού.

Πριν την άσκηση, υπήρξε προετοιμασία, ενημέρωση και εξάσκηση των μαθητών/τριών από την ομάδα των εκπαιδευτικών των Τμημάτων, του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού με σχετικό εκπαιδευτικό υλικό και χρήσης ΤΠΕ σχετικά με τη συμπεριφορά όλων, τόσο μέσα στη σχολική αίθουσα την ώρα του σεισμού, όσο και για την ασφαλή εκκένωση του διδακτηρίου: το χρόνο της εκκένωσης και την κατάλληλη ασφαλή έξοδο, το σημείο συγκέντρωσης στο κεντρικό προαύλιο της αυλής και κυρίως τη διατήρηση της ψυχραιμίας.

Η άσκηση κρίθηκε επιτυχής και τα παιδιά χάρηκαν πολύ, χτυπώντας δυνατά παλαμάκια ως επιβράβευση στην ολοκλήρωση της άσκησης στο σημείο συγκέντρωσης στην αυλή του σχολείου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου μας που τήρησαν με ιδιαίτερη προσοχή τις οδηγίες και σε αυτή την εκπαιδευτική δράση αλλά και στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό για την καθοδήγηση και την υποστήριξη των μαθητών/τριών σε όλη την χρονική διάρκεια της άσκησης σεισμού.

Ευχές του σχολείου μας

Ευχές

Πασχαλινές δημιουργίες του σχολείου μας

Πασχαλινές δημιουργίες

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Πολιτιστικό Κέντρο Συμπόσιον στο Μεγαλοχώρι Θήρας

6 4 2023

Σήμερα το σχολείο μας πραγματοποίησε την εκπαιδευτική εκδρομή στον Πολιτιστικό Κέντρο Συμπόσιον στο Μεγαλοχώρι Θήρας. Εκεί μάς υποδέχτηκε με ένα μεγάλο χαμόγελο η κυρία Argy Kakkisis, μάς ξενάγησε στον χώρο δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του χώρου και μάς παρουσίασε το εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων.
Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες του σχολείου μας με την υποστήριξη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού γνώρισαν τον κύριο Γιάννη Πανταζή, ο οποίος με την δύναμη της μουσικής του και δίνοντας σε όλα τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα διάφορα μουσικά όργανα (τύμπανα, νταούλι, κουδουνάκια και διάφορα κρουστά μουσικά όργανα) συμμετείχαν ομαδικά σε μια μουσική πανδαισία.
Συνδυάζοντας ήχους με μελωδικό και αρμονικό τρόπο με βάση τη λυρική ποίηση, οι μαθητές/τριες προσπάθησαν να παρακολουθήσουν και να ακολουθήσουν τον ρυθμό του κ. Γιάννη Πανταζή και τα κατάφεραν εξαιρετικά.
Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας έπαιξαν με τα μουσικά όργανα, αυτοσχεδίασαν με την άρπα και τα τύμπανα, χάρηκαν με τη μουσική, τραγούδησαν αγαπημένα τους τραγούδια και τέλος, χόρεψαν παίζοντας παράλληλα τα μουσικά όργανα.
Ο στόχος και σε αυτή την εκπαιδευτική εκδρομή επιτεύχθηκε με επιτυχία. Η χαρά στα πρόσωπα των μαθητών/τριών μας ήταν ολοφάνερη και για άλλη μια φορά συγχαρητήρια πολλά σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιάννη Πανταζή και την κ. Artzy Kakkisis για όλη την καθοδήγησή τους στους μαθητές/τριές μας καθώς επίσης, ευχαριστούμε πολύ το ΚΤΕΛ Θήρας για την ασφαλή μας μετακίνηση και σε αυτή την εκπαιδευτική μας εκδρομή.

Επίσκεψη συγγραφέα στο σχολείο μας

5 4 2023

Σήμερα στο σχολείο μας φιλοξενήσαμε την κυρία Ειρήνη Φουστέρη που είναι συγγραφέας και κατάγεται από το νησί της Σαντορίνης. Με όμορφη και χαρούμενη διάθεση από όλη την ομάδα των μαθητών/τριών και του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του σχολείου, παρακολουθήσαμε την παρουσίαση της συγγραφέως σχετικά με το νέο της βιβλίο με τίτλο: Εξερευνώ τη Σαντορίνη με τον Ατλαντή και επίσης, μάς παρουσίασε αρχειακό υλικό από φωτογραφίες της Σαντορίνης των προηγούμενων χρόνων με την πλούσια παράδοσή της και την καλλιέργεια της άνυδρης γης με τα ιδιαίτερα προϊόντα της.

Οι μαθητές/τριες συνομίλησαν με την συγγραφέα, παρέλαβαν με μεγάλο χαμόγελο το δώρο της κυρίας Ειρήνης Φουστέρη – το βιβλίο της : Μαθαίνω με τον Τάσο για το ΝΕΡΟ με προσωπική αφιέρωση στο κάθε παιδί, χειροκροτήσαμε δυνατά την συγγραφέα στο τέλος της ενδιαφέρουσας παρουσίασης και δώσαμε την υπόσχεση ότι σαν φίλη του σχολείου μας θα την περιμένουμε και μελλοντικά με την ευχή μας να συνεχίσει τη συγγραφή των βιβλίων που αγαπά.

Οι μαθητές/τριες και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του σχολείου μας, ευχαριστούν θερμά την κυρία Ειρήνη Φουστέρη για τον πολύτιμο χρόνο της σήμερα μαζί με τους μαθητές/τριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας και την σημαντική της υπενθύμιση ότι το νησί της Σαντορίνης συνεχίζει να εμπνέει τους πολίτες του με αξίες και αρχές ζωής με σεβασμό στο ξεχωριστό ηφαιστειακό περιβάλλον του νησιού, στα ήθη και έθιμα και στις πολιτιστικές γιορτές του νησιού. Ευχαριστούμε θερμά επίσης την κυρία Ειρήνη Φουστέρη και για τα βιβλία που προσέφερε για την βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Τα πρώτα πασχαλινά κουλουράκια του σχολείου μας

Κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια από τα μικρά χεράκια των μαθητών/τριών του σχολείου μας με συνταγή επιτυχίας: την αγάπη και το χαμόγελό τους!!!

Διαδικτυακή εκδήλωση για μαθητές και εκπαιδευτικούς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό με την κ. Άδα Σταματάτου

339555280 2527370074091965 4112199149786336158 n

Με αφορμή την χτεσινή ημέρα 2/4 ~ Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, το σχολείο μας συμμετείχε σήμερα στην Διαδικτυακή εκδήλωση για μαθητές και εκπαιδευτικούς με την κ. Άδα Σταματάτου μέσω της πλατφόρμας ZOOM των Εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η κ. Άδα Σταματάτου έδωσε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την ζωή του παιδιού της – τον Γιάννη που έχει αυτισμό.  Παρουσίασε σημαντικά κεφάλαια και μοιράστηκε πολύτιμα συναισθήματα από το βιβλίο που έγραψε για τον Γιάννη με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό όλων των ηλικιών ως προς την αποδοχή του αυτισμού και την ευρύτερη κατανόηση των αυτιστικών ανθρώπων.

Από την διαδικτυακή συνάντηση κρατάμε ως σημαντική αναφορά την κατανόηση και τον σεβασμό στα άτομα με αυτισμό. Η ένταξή τους στην κοινωνία προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα καταπολεμώντας κάθε προκατάληψη και υψώνοντας το πανανθρώπινο δικαίωμά τους να ζήσουν μια ανεξάρτητη και αξιοπρεπή ζωή.

 

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση