6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 03-10-2019

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 το Σχολείο μας πραγματοποίησε δράσεις στο πλαίσιο της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 με κεντρικό σύνθημα  «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου». Υπό την άρτια καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής αγωγής Αγγίδη Δημήτριου, όλοι οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν σε ένα πλήθος παιχνιδιών τα οποία συνδύαζαν διάφορες σωματικές δεξιότητες και νοητικές ικανότητες. Α κολούθησε ενημέρωση των μαθητών για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Project – Το Δρέπανο

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 19-06-2019

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, με την επίβλεψη του δασκάλου τους Κοντοδημόπουλου Νικόλαου, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς εκπόνησαν μια συλλογική εργασία, στο πλαίσιο προγράμματος του τμήματος πολιτιστικών θεμάτων, με θέμα την ιστορία του Δρεπάνου. Μέρος της συγκεκριμένης δουλειάς παρουσιάστηκε στη γιορτή λήξης του σχολείου, ενώ ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με την αρωγή του Ελαιοτριβείου του κ. Τσάκα, ανέλαβε τη μετατροπή του ψηφιακού  αρχείου σε έντυπο, με τη μορφή βιβλίου, μοιράζοντας ένα αντίτυπο σε κάθε μαθητή της ΣΤ’ ως αναμνηστικό κατά τη διάρκεια της τελικής γιορτής.Λήψη αρχείου

Γιορτή λήξης

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 13-06-2019

Το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή λήξης του σχολικού έτους. Οι μαθητές, παρουσία των γονιών τους, παρουσίασαν τα προγράμματα πάνω στα οποία εργάστηκαν όλη τη χρονιά (περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακής αγωγής, διατροφής, τοπικής ιστορίας), τραγουδώντας, χορεύοντας, παίζοντας, αγωνιζόμενοι και απαγγέλοντας. Διασκέδασαν και απόλαυσαν το ζεστό χειροκρότημα των γονιών. Συγκινητική στιγμή αποτέλεσε ο αποχαιρετισμός των μαθητών της ΣΤ’ τάξης με ένα βίντεο αφιερωμένο σε αυτούς.

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 09-06-2019

Οι μαθητές της Α’ και ΣΤ’ τάξης ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μαθαίνω να τρέφομαι σωστά». Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις δράσεις μας και το τελικό προϊόν του προγράμματος
ΔΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ

Δημιουργία αφίσας για την «Ασφάλεια στο διαδίκτυο»

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 08-06-2019

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας δημιούργησαν δύο αφίσες, μία έντυπη και μία ψηφιακή με θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο διαπεριφερειακό θεματικό δίκτυο για την «ασφάλεια στο διαδίκτυο»

Σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 23-05-2019

Στις 23 Μαΐου 2019, το σχολείο μας πήρε μέρος στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διεξήχθη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο ομάδες, μία αγοριών απαρτιζόμενη από τους μαθητές Σολωμό Σπύρο, Τζώρτζη Άγγελο, Γιαννίτσο Άγγελο και Χρήστο, Τερλέση Χρήστο, Αλεξανδρόπουλο Δημήτρη, Κωσταράκη Βασίλη, Γκοτσόπουλο Δημήτρη και Καποτά Βασίλη, η οποία νίκησε και στους τρεις αγώνες της με 4-0 το 4ο Δημ. Σχ. Πατρών, με 4-3 το 41ο Δημ. Σχ. Πατρών και με 2-0 το 21ο Δημ. Σχ. Πατρών και μια μεικτή ομάδα που αποτελούνταν από τους Ζορμπά Γιάννη, Κορμπάκη Μαρία, Πετρούτσου Χρυσούλα, Σταυροπούλου Γλυκερία, Απόκη Μαριάννα, Ταρνάρη Φωτεινή, Θεοδωροπούλου Σταυρούλα, Βαγενά Αντριάνα Καταραχιά Θεοφανεία και Τζώρτζη Σπυριδούλα, με απολογισμό μια νίκη και δύο ήττες. Όλοι οι μαθητές είχαν τη χαρά τη συμμετοχής στη διοργάνωση, την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα πολύ μεγάλο και όμορφο στάδιο και τη δυνατότητα να συναγωνιστούν και να γνωρίσουν μαθητές από άλλα σχολεία του Δήμου μας.

Εκδρομή στην πλαζ

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 20-05-2019

Σήμερα 20 Μαΐου 2019 το σχολείο μας έκανε εκδρομή στην πλαζ. Εκεί οι μαθητές όλων των τάξεων συμμετείχαν υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών σε προγράμματα που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων αθλητισμού και διαχείρισης συναισθημάτων κατά τη διάρκεια των οποίων ψυχαγωγήθηκαν και έμαθαν…

ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

0

Συγγραφέας: ΜΑΥΡΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 14-05-2019

Τη  Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 στα πλαίσια του προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών στα σχολεία, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου παρακολούθησαν επίδειξη μαγειρικής. Χρησιμοποιώντας τρόφιμα που σχετίζονται με την υγιεινή διατροφή, συμμετείχαν και οι ίδιοι στη διαδικασία και στο τέλος γεύτηκαν τα δημιουργήματά τους.

 

 

          

 

 

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 20-04-2019

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας,ενόψει της γιορτής του Πάσχα, έκαναν υπέροχες δημιουργίες. Συγκεκριμένα, τα παιδιά,με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου, έβαψαν αυγά, έφτιαξαν κουλούρια, λαμπάδες, κάρτες, καλαθάκια και άλλες πασχαλινές χειροτεχνίες.

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 01-04-2019

Σήμερα Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019, το σχολείο μας επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το Μυκηναϊκό νεκροταφείο και την τοποθεσία του Μυκηναϊκού οικισμού της περιοχής. Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σύντομη προβολή σχετικά με τον χώρο και ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για όσα παρατήρησαν από κοντά. Στη συνέχεια επισκεφτηκάμε το γήπεδο του Κεραυνού Αγ. Βασιλείου όπου οι μαθητές έπαιξαν και διασκέδασαν!