Ενημέρωση για την ατομική υγιεινή

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 13-02-2019

Σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2018, επισκέφτηκε το σχολείο μας η νοσηλεύτρια κ. Γεωργία Παπανίκου, η οποία στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος «Δημόσια Υγεία» της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενημέρωσε τους μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων για ζητήματα που αφορούν την ατομική υγιεινή.

Επίσκεψη στον Ι.Ν Αγ. Ανδρέα και παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 19-11-2018

Σήμερα, 19 Νοεμβρίου 2018, όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα και προσκυνήσαμε την Τίμια Κάρα και τον σταυρό του Αγίου, ενόψει της γιορτής του, στις 30 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε στο θέατρο «Λιθογραφείο» την παράσταση «Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας» βασισμένη στο ομώνυμο έργο του γνωστού Αργεντινού συγγραφέα Χόρχε Μπουκάι, σε σκηνοθεσία Ελένης Καραμούζη. Η υπέροχη παράσταση ενθουσίασε και συγκίνησε ιδιαίτερα τα παιδιά!

.

Εθελοντική αιμοδοσία

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 08-11-2018

Σήμερα, 8 Νοεμβρίου 2018, βρέθηκε στο σχολείο μας μετά από πρόσκλησή μας, η επισκέπτρια υγείας του τμήματος αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου κ. Ανθή Παπαβραμοπούλου, η οποία ενημέρωσε τους μαθητές των Δ’, Ε’, Στ’ τάξεων για τη διαδικασία και τα τεράστια οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας. Παρουσίασε στα παιδιά τις μεγάλες ανάγκες και τις σημαντικές ελλείψεις της χώρας μας σε αίμα, εξηγώντας ταυτόχρονα, λεπτομερώς τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις της αιμοδοσίας. Τέλος προέτρεψε τους μαθητές να ενημερώσουν για το θέμα τους γονείς τους και εφόσον είναι δυνατόν να τους πείσουν να προσφέρουν αίμα στην εθελοντική αιμοδοσία που θα διοργανωθεί σε λίγες μέρες στο χώρο του σχολείου μας.
,

ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΡΩΙΝΟ

0

Συγγραφέας: ΜΑΥΡΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 23-10-2018

Σήμερα, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, οι μαθητές  του  Δημοτικού  Σχολείου  Δρεπάνου, είχαν  την  ευκαιρία να απολαύσουν στο  χώρο  του  σχολείου τους, ένα  υγιεινό πρόγευμα. Στόχος  του  Συλλόγου  Διδασκόντων ήταν η παρότρυνση των  μαθητών να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό  τρόπο διατροφής. Γάλα, γιαούρτι, μέλι, δημητριακά, ψωμί, τυρί, λάδι, ντομάτα, ήταν  τα  τρόφιμα  που  πρόσφερε ο Σύλλογος  Γονέων  και  Κηδεμόνων του Δημοτικού  Σχολείου Δρεπάνου , και γεύτηκαν  όλοι οι μαθητές, αφού  προηγουμένως είχαν  ενημερωθεί για τα οφέλη  της  υγιεινής διατροφής

.

Παγκόσμια ημέρα διατροφής

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 16-10-2018

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας διατροφής, σήμερα 16 Οκτωβρίου 2018, υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τη διατροφολόγο κ. Μαρκέλλα Συμεοπούλου, η οποία ενημέρωσε τους μαθητές του σχολείου μας για την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη της. Κατόπιν μοιράστηκαν στους μαθητές μπανάνες, οι οποίες ήταν προσφορά γνωστής εταιρίας παραγωγής και εμπορίας φρέσκων φρούτων.

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 08-10-2018

Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας η 5η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού με θέμα «Ας κινηθούμε» υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας του σχολείου μας κ. Πλακούδα Κωνσταντίνας. Οι μαθητές του σχολείου μας, αφού ενημερώθηκαν για όλους τους δυνατούς τρόπους, αλλά και τα οφέλη της κίνησης, γυμνάστηκαν, συμμετείχαν σε παιχνίδια και αθλοπαιδιές και χόρεψαν… Έτσι μέσα από ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες, ατομικές και ομαδοσυνεργατικές, ένιωσαν τη χαρά της κίνησης!

ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

0

Συγγραφέας: ΜΑΥΡΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 18-06-2018

Ποίημα που  έγραψε και  απήγγειλε  στη γιορτή  λήξης  του σχολικού  έτους μαθήτρια  της  Ε΄Δημοτικού. Θέμα το καλοκαίρι και ο αποχαιρετισμός  των μαθητών της ΣΤ΄τάξης.

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 18-06-2018

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου μας. Πήραν μέρος όλοι οι μαθητές του σχολείου μας οι οποίοι συμμετείχαν σε αγωνίσματα, θεατρικά δρώμενα, τραγούδησαν, χόρεψαν και απήγγειλαν δικά τους ποιήματα. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή του αποχαιρετισμού των μαθητών της ΣΤ’ τάξης από τους συμμαθητές τους της Ε’ τάξης.


Σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 09-06-2018

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, το σχολείο μας έλαβε μέρος στο «1ο Παναχαϊκό παιδικό ποδοσφαιρικό τουρνουά» που διοργάνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι μαθητές εκτός από τους αγώνες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος και σε άλλες δραστηριότητες που διοργάνωναν ο Ερυθρός Σταυρός και τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Πατρών. Στους αγώνες η ομάδα των αγοριών νίκησε με 3-0 το Πειραματικό Σχολείο και με 1-0 το Δημοτικό Σχολείο Φαρρών, ενώ η ομάδα των κοριτσιών ηττήθηκε με 3-0 από το Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίτσας και ήρθε ισόπαλη 0-0 με το Δημοτικό Σχολείο Ρίου.

Εκπαιδευτική εκδρομή στην αρχαία Ολυμπία

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 07-06-2018

Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, το σχολείο μας επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να θαυμάσουν από κοντά το μέρος όπου τελούνταν οι Ολυμπιακοί αγώνες κατά την αρχαιότητα, να τρέξουν στο στάδιο και να δουν αριστουργήματα όπως ο Ερμής του Πραξιτέλη!