17.2.2 Ορατότητα ιστοτόπου – Αν θα εμφανίζεται το ιστολόγιο σας σε άλλους

4 Νοεμβρίου 2019 Δεν επιτρέπονται σχόλια

Η ρύθμιση Ορατότητα ιστοτόπου σας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσετε αν θα εμφανίζεται το ιστολόγιο σας στις μηχανές αναζήτησης αλλά και σε άλλους χρήστες.

Για να μπορούν οι μηχανές αναζήτησης να βρουν το ιστολόγιο σας,επιβεβαιώστε ότι στην σελίδα «Ρυθμίσεις -> Ανάγνωση» είναι τσεκαρισμένη η επιλογή: «Να επιτρέπεται σε μηχανές αναζήτησης η ευρετηριοποίηση του ιστοτόπου».

Για τις μηχανές αναζήτησης έχετε υπόψην σας ότι το ιστολόγιο σας δεν θα εμφανιστεί αμέσως μετά την δημιουργία στα αποτελέσματα μιας μηχανής αναζήτησης, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (αυτό εξαρτάται από την κάθε μηχανή αναζήτησης). Για να βελτιώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης της σελίδας σας στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων π.χ. με το όνομα του ιστολογίου σας, φροντίστε να υπάρχουν άρθρα που να περιέχουν το όνομα του καθώς και εξωτερικοί δικτυακοί τόποι που να παραπέμπουν σε αυτό.

Περισσότερα για τον τρόπο λειτουργίας μιας μηχανής αναζήτησης (google) θα βρείτε παρακάτω:

Για να περιορίσετε την πρόσβαση άλλων στο ιστολόγιο σας έχετε τις παρακάτω επιλογές:

  • Ορατό μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες αυτού του δικτύου. Μόνο μέλη του blogs.sch.gr μπορούν να δουν το ιστολόγιο σας.
  • Ορατό μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες αυτού του ιστολογίου. Μόνο όσοι είναι χρήστες του ιστολογίου σας (συνδρομητές κ.α.) μπορούν να το δουν.
  • Ορατό μόνο σε διαχειριστές του ιστολογίου. Μόνο εσείς και όσοι έχουν δικαιώματα διαχειριστή μπορούν να το δουν. Χρήσιμη επιλογή για όσο διαμορφώνετε το ιστολόγιο σας.

Σημείωση: Και οι τρεις παραπάνω επιλογές κρύβουν το ιστολόγιο σας από τις μηχανές αναζήτησης