Βάλτε λίγη χριστουγεννιάτικη μαγεία στο ιστολόγιο σας
Προσθήκες - Βελτιώσεις
25 Νοεμβρίου 2022

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και πέρα από χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορείτε να στολίσετε γιορτινά και το σχολικό ή προσωπικό ιστολόγιο σας αν το φιλοξενείτε στο blogs.sch.gr.

Κάποιες ιδέες είναι οι παρακάτω:

Χριστουγεννιάτικες Μικροεφαρμογές

Με τη χρήση μικροεφαρμογών, από το διαχειριστικό περιβάλλον του ιστολογίου, στη σελίδα «Εμφάνιση->Μικροεφαρμογές» σύρτε και αποθέστε σε οποιαδήποτε περιοχή μικροεφαρμογών μία από τις παρακάτω μικροεφαρμογές:

  • Μικροεφαρμογή Santa’s Countdown που εμφανίζει μια εικόνα Aι Βασίλη με αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα.

santascountdown

  • Μικροεφαρμογή Χριστουγεννιάτικες καμπανούλες. Θα βάλει καμπανούλες στο πάνω μέρος του ιστολογίου σας.

Για άρθρα με γιορτινό περιεχόμενο

  • Γιορτινές εικόνες

Αξιοποιήστε τη δυνατότητα εύρεσης εικόνων, με την κατάλληλη άδεια χρήσης απευθείας από την σελίδα συγγραφής άρθρο/σελίδας.
Στη συγγραφή του άρθρου σας, λοιπόν, πατήστε το κουμπί ‘Εικόνα με άδεια CC’ που υπάρχει πάνω από το πλαίσιο του κειμενογράφου. Με απλή αναζήτηση π.χ. Χριστούγεννα ή Christmas θα βρείτε πλήθος εικόνων για να διαλέξετε και να προσθέσετε σε άρθρο σας.
Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε στο https://blogs.sch.gr/blogs_manual/6-8-5/

  • Κάντε αντιγραφή-επικόλληση του URL σε άρθρο/σελίδα από διάφορους ιστοτόπους στους οποίους έχετε δημιουργήσει ή έχετε βρει Χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο. Μεταξύ άλλων υποστηρίζονται οι παρακάτω ιστότοποι: calendar.myadvent.networdwall.netthinglink.comlearningapps.org, e-me content και πάρα πολλοί άλλοι.
    Διαβάστε σχετικά με την ενσωμάτωση περιεχομένου στο https://blogs.sch.gr/blogs_manual/#6_12
  • Τέλος, αρκεί να γράψετε ένα σχετικό άρθρο στο ιστολόγιο σας. Βάλτε μέσα τη λέξη «Χριστούγεννα» και η ανάρτηση σας θα εμφανιστεί στη συλλογή των χριστουγεννιάτικων άρθρων του blogs.sch.gr στη σελίδα https://blogs.sch.gr/activity/?s=Χριστούγεννα

 

Για ολική Χριστουγεννιάτικη μεταμόρφωση

Αλλάξτε προσωρινά θέμα εμφάνισης στο ιστολόγιο σας, επιλέγοντας ένα από τα τέσσερα διαθέσιμα χριστουγεννιάτικα θέματα εμφάνισης.  Οδηγίες για την αλλαγή θέματος εμφάνισης θα βρείτε στο https://blogs.sch.gr/blogs_manual#12_0

Αναζητήστε στη διαχειριστική σελίδα «Εμφάνιση» είτε μέσω της Προσαρμογής του ιστολογίου σας τα θέματα:

  • Christmas HestiaChristmas sweetsWhite Xmas για άμεση αλλαγή της εμφάνισης του ιστολογίου σας σε χριστουγεννιάτικο ή
  • το θέμα Bunny Sch το οποίο μόνο δύο κλικς στην Προσαρμογή του, Επιλογές  Θέματος -> Ρυθμίσεις Εικόνας και ενεργοποίηση του ‘Επιλέξτε αυτό το πλαίσιο για να προσθέσετε πνεύμα Χριστουγέννων!’  προσθέτει Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο ιστολόγιο σας.

Διαβάστε και άλλα σχετικά άρθρα στο: https://blogs.sch.gr/blog/archives/tag/christoygenna

 

 

 

Διάβασε περισσότερα
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων