6 νέα θέματα εμφάνισης για το ιστολόγιο σας
Προσθήκες - Βελτιώσεις
31 Μαΐου 2019

Προσθέσαμε ακόμη περισσότερα θέματα εμφάνισης συνεχίζοντας έτσι τον εμπλουτισμό της υπηρεσίας ιστολογίων του ΠΣΔ https://blogs.sch.gr.  Στη συλλογή μας άλλα 6 θέματα εμφάνισης, πλήρως συμβατά με κινητές συσκευές και όπως πάντα πλήρως μεταφρασμένα. Αναζητήστε τα στα διαθέσιμα θέματα εμφάνισης του ιστολογίου σας.

Οδηγίες για την αλλαγή θέματος θα βρείτε στο: https://blogs.sch.gr/blogs_manual#121.

Ή παρακολουθήσετε το σχετικό εκπαιδευτικό βίντεο για το πως γίνεται αλλαγή θέματος σε ένα ιστολόγιο: https://video.sch.gr/asset/detail/w1NSgfLQODXSNaJbfROcWmAb/W2kbdErRWDJeJSQ7EQGWVgn3

Τα νέα θέματα εμφάνισης είναι:

Covfefe Sch. Το Covfefe Sch έχει σχεδιαστεί για ιστολόγια, περιοδικά και ενημερωτικά δελτία. Είναι συμβατό με κινητές συσκευές και έχει απλό, κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό. Κατάλληλο για περιεχόμενο για όλα τα θέματα.

Attorney Sch. Είναι ένα κομψό θέμα κατάλληλο για όλες τις οθόνες. Περιέχει εναλλακτικά πρότυπα για την αρχική σελίδα, ένα για στατικό περιεχόμενο και ένα με slider των πρόσφατων άρθρων. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη συμπεριφορά του slider, και τα βασικά χρώματα του θέματος εμφάνισης. Παρέχει διαφορετικές πλευρικές στήλες για άρθρα, αρχική σελίδα κ.α.

Academic Education Sch. Είναι το κατάλληλο θέμα για σχολεία, εύκολο στην παραμετροποίηση μέσω του προσαρμογέα και φυσικά κατάλληλο για όλες τις οθόνες. Διαθέτει υποσέλιδο με 4 περιοχές για να εισάγετε τις μικροεφαρμογές σας.

 

Play School Sch. Το Play School Sch είναι ένα θέμα εμφάνισης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από νηπιαγωγεία, δημοτικά κ.α. Απλό και ευέλικτο, Είναι γρήγορο και ελαφρύ, προσαρμόζεται σε κάθε είδους οθόνη. Υποστηρίζει slider στην αρχική σελίδα.

Image Gridly Sch. Eίναι seo friendly και κατάλληλο για κάθε είδους οθόνη (κινητό, τάμπλετ ή οθόνη υπολογιστή) και δημιουργήθηκε για χαρτοφυλάκιο φωτογραφιών, ιστολόγιο, εφημερίδα κ.α. Το θέμα είναι απλό στη ρύθμιση. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα απλό και μινιμαλιστικό ιστολόγιο και να το προσαρμόσετε. Έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε θεματολογία θέλετε. Το θέμα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε από ένα απλό ιστολόγιο έως ένα ενημερωτικό τόπο σχολείου ή εκπαιδευτικού συνεδρίου με μικρή προσπάθεια, δεδομένου ότι ο σχεδιασμός του είναι εξ ορισμού όμορφος.

Coral Dark Sch. Ένα θέμα προσαρμοζόμενο σε όλες τις οθόνες με διάταξη μίας ή δύο στηλών και μικροεφαρμογών στο υποσέλιδο καθώς και ενσωματωμένο slideshow. Το θέμα είναι εντυπωσιακό με το σκοτεινό, μαύρο φόντο.

 

Διάβασε περισσότερα
Ενσωμάτωση flipbook από το fliphtml5.com
Προσθήκες - Βελτιώσεις
23 Μαΐου 2019

Και πάλι με αφορμή μήνυμα εκπαιδευτικού προσθέσαμε την δυνατότητα άμεσης ενσωμάτωσης flipbook από το https://fliphtml5.com/ σε άρθρο ιστολογίου που φιλοξενείται στο blogs.sch.gr με απλό τρόπο. Π.χ. το παρακάτω αντικείμενο.

Διαβάστε τον τρόπο για το επιτύχετε στον σχετικό οδηγό https://blogs.sch.gr/blogs_manual#6_12_15

Επίσης στο https://blogs.sch.gr/blogs_manual/#612 θα βρείτε και από ποιες άλλες πηγές μπορείτε να ενσωματώσετε αντικείμενα σε άρθρα σας.

 

Διάβασε περισσότερα
Eκπαιδευτικά βίντεο – μικρής διάρκειας- για την χρήση της υπηρεσίας
Γενικά Προσθήκες - Βελτιώσεις
9 Μαΐου 2019
blogssch

Σας ενημερώνουμε ότι πέρα από τους διαθέσιμους οδηγούς διαχείρισης ιστολογίου και κοινωνικής δικτύωσης δημιουργήθηκε σειρά εκπαιδευτικών βίντεο – μικρής διάρκειας -για την υπηρεσία Εκπαιδευτικών Κοινότητων και Ιστολογίων (https://blogs.sch.gr).

Μέσω των βίντεο θα μάθετε διάφορες λειτουργίες της υπηρεσίας, όπως: ποια η διαφορά σελίδας και άρθρου, πως μπορείτε να προσθέσετε μέλη στο ιστολόγιό σας, να κάνετε νέους φίλους, πως μπορείτε να προσθέσετε μαθητές σαν συντάκτες ή συνεργάτες για ένα ομαδοσυνεργατικό ιστολόγιο ή απλά πως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο (βασικές ρυθμίσεις) σε λίγα βήματα.

Τα εκπαιδευτικά βίντεο για την υπηρεσία Εκπαιδευτικές Κοινότητες και Ιστολόγια είναι:

Μπορείτε  να βρείτε όλα τα εκπαιδευτικά videos σχετικά με τα blogs.sch.gr στο κανάλι μας:

Χρήση των υπηρεσιών του ΠΣΔ (blogs) https://video.sch.gr/asset/detail/l2SQEHITLmSYnkc9TZ0Ido0v?channel_list=311&index=0

Δημιουργία Ιστολογίων – βασικές ρυθμίσεις

 

Διαφορά άρθρου-σελίδας

 

Αλλαγή θέματος ιστολογίου

Δημιουργία μενού με σελίδες και κατηγορίες

Προσθήκη μικροεφαρμογής σε ιστολόγιο

 

Προσθήκη Video σε ιστολόγιο

 

Προσθήκη μελών σε ιστολόγιο

 

Δημιουργία μαθητικών λογαριασμών

 

Προσθήκη μαθητών σε ιστολόγιο με ρόλο

 

Προσθήκη νέων φίλων

Δημιουργία ομάδας και ιστολογίου

Αίτημα συμμετοχής σε ομάδα

Διάβασε περισσότερα
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων