Feed
Άρθρα
Σχόλια

2+2=5

Ο κορονοϊός βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Και τις εργασιακές σχέσεις.

Και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Όχι, 2+2 δεν κάνουν 5, όταν με εγκαλείτε ότι δε στηρίζω τον χώρο όπου εργάζομαι πάνω από 20 χρόνια, με ατελείωτες ώρες εργασίας για εξωδιδακτικές δραστηριότητες, με μετρήσιμα αποτελέσματα. Συνιστώ βιταμίνη Β12 για τη μνήμη κι ένα ξεφύλλισμα του αρχείου.
Όχι, 2+2 δεν κάνουν 5, όταν διεκδικώ δεδουλευμένα μηνών κι εσείς παρουσιάζετε την απεργία μου ως παράνομη. Μετά από τόσα χρόνια, θα έπρεπε να διαβάζετε πιο προσεκτικά τον νόμο (σελ. 20).
Όχι, 2+2 δεν κάνουν 5, όταν μου υπενθυμίζετε την εντιμότητά σας απέναντί μου. Θα πρέπει να πω «ευχαριστώ» που οφείλετε να τηρείτε τη νομιμότητα; Ξαναδιαβάστε τον νόμο, αλλά όχι επιλεκτικά.
Όχι, 2+2 δεν κάνουν 5, όταν μου απευθύνεστε σαν να είμαι το παιδί της οικογένειας, το άτακτο παιδί της οικογένειας, το μεμονωμένο περιστατικό. Ξέρω ποια είναι η οικογένειά μου και πού βρίσκεται. Με εσάς έχω επαγγελματική σχέση, με υποχρεώσεις και δικαιώματα και από τις δύο πλευρές.
Όχι, 2+2 δεν κάνουν 5, όταν επικαλείστε “ατομική ευθύνη” και συλλογικότητα σε κρίσιμες στιγμές. Όταν διεκδικούνται τα αυτονόητα, δεν μπορούν να συμβαδίζουν και τα δύο.
Όχι, 2+2 δεν κάνουν 5, όταν επικαλείστε το θυμικό και το συναίσθημά μου, όταν θέλετε ν’ αποφασίσω κατά το δικό σας δοκούν παρουσιάζοντας το άσπρο μαύρο. Είμαι τέρας ψυχραιμίας. Το έχετε ζήσει, εκκωφαντικά, από κοντά. Και δεν έχω αχρωματοψία.
Και τέλος, όχι, συνάδελφε. 2+2 δεν κάνουν 5, όταν μου ακυρώνεις τον αγώνα, τη διεκδίκηση -που εν τέλει δεν αφορά εμένα προσωπικά-, αναπληρώνοντάς με τις μέρες της απεργίας μου. Κάνε μάθημα στις δικές σου τάξεις.

Εγώ θα συνεχίσω να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου.
Περιμένω το ίδιο κι από εσάς.

3 σχόλια προς “2+2=5”

  1. Ο/Η Μπαλαφούτη Κατερίνα λέει:

    Μπράβο και πάλι μπράβο!!!Τιμάς το ανάστημα του δασκάλου!

  2. Ο/Η Κατσίκη- Γκίβαλου Άντα λέει:

    Εξαιρετικό το κείμενό σου, Νατάσα. Συγχαρητήρια ! Αν όλοι με θάρρος απαιτούσαμε το δίκιο μας, αν αποκαλύπταμε τις υπόγειες διεργασίες που καταλήγουν μόνο σε βάρος των εργαζόμενων και αν έλαμπε η αλήθεια και όχι η διαστρέβλωσή της τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.
    Μπράβο σου!

  3. Ο/Η Λίλιαν Καραμπάση λέει:

    Συγκλονιστικό.
    Και το ωραιότερο είναι πως μια σπιθίτσα παραμένει πάντα ζωντανή.

    Σε μικρογραφία, αυτό εδώ του Franklin:
    Any society that will give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων