ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ

Διεθνής ερευνητική ομάδα (Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Wayne, Κέντρο Γονιμότητας CReATe και το Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης στις Η.Π.Α.) δημοσίευσε το μικροβίωμα (δηλαδή τα τρισεκατομμύρια βακτήρια, και ιοί που ζουν στο σώμα μας και επηρεάζουν την υγεία μας) στο ανθρώπινο σπέρμα χρησιμοποιώντας αλληλούχιση RNA με επαρκή ευαισθησία να εντοπίζει τη μόλυνση και τον παθογόνο αποικισμό από συγκεκριμένα βακτήρια, ιούς και Αρχαία.
Η μικροβιακή σύνθεση σε κάθε δείγμα χαρακτηρίστηκε ως συνάρτηση του RNA που σχετίζεται με συγκεκριμένα βακτηριακά κύτταρα, ιούς ή Αρχαία. Τα βακτήρια που ανακαλύφθηκαν στο σπέρμα ανήκαν σε 11 γένη. Το εξωτερικό βακτηριακό δείγμα παρουσίασε σημαντική παρουσία από είδη του γένους των στρεπτόκοκκων (Streptococcus). Διαπιστώθηκαν δύο λειτουργικές ταξινομικές μονάδες: S. agalactiae και S. Dysgalactiae. Αυτά τα αποτελέσματα παρέχουν μια πρώτη ματιά στο μικροβιακό φόρτο του ανθρώπινου σπέρματος.
*Βιβλιογραφία. Grace M. Swanson G.M. et al. What human sperm RNA-Seq tells us about the microbiome. Journal of Assisted Reproduction and Genetics DOI: 10.1007/s10815-019-01672-x
https://www.facebook.com/konstantinos.triantaphyllidis/posts/1024789531234056