Περιβαλλοντική Ομάδα 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας: Έφτιαξαν θυμίαμα, αγνό κερί και Πασχαλινές Λαμπάδες.

 

 

 

Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας στα πλαίσια του  προγράμματος «Τοπικά προϊόντα: Σύκα – Βότανα και Αρωματικά Φυτά» την Τρίτη 9/4/2013 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στο Φάρο Εύβοιας.

 

Η επίσκεψη ξεκίνησε με δέηση υπέρ διδασκόντων και διδασκομένων. Ο λόγος του πάτερ Δανιήλ που ακολούθησε, συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους και πυροδότησε έναν ουσιαστικό διάλογο με τους μαθητές μέσα από ένα πλήθος ερωτημάτων.

 

Στη συνέχεια οι μαθητές γνώρισαν τον τρόπο παρασκευής του θυμιάτος και του αγνού κεριού από κερί μέλισσας φτιάχνοντας οι ίδιοι κεριά και ψυχοκέρι (αυτό που οι γιαγιάδες μας κρατούσαν πάντα μαζί τους στην εκκλησία), με την καθοδήγηση των επιτρόπων του ναού. Λαμπάδες – δώρο της επιτροπής του ναού – στολίστηκαν πασχαλιάτικα με χρωματιστές κορδέλες και όμορφα στολίδια. Η δραστηριότητα έγινε με τη συνδρομή εκπαιδευτικών, μητέρων και εθελοντών. Οι λαμπάδες για όλη την οικογένεια έδωσαν χαρά στους μαθητές τόσο κατά την διάρκεια της κατασκευής όσο και μετά με το πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

 

Οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν σε όλο τον προαύλιο χώρο, στο αμφιθέατρο και στο πνευματικό κέντρο με την ευγενική, ζεστή και ουσιαστική φιλοξενία και αρωγή των επιτρόπων του ναού.

 

Εκπαιδευτικοί και μαθητές εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον πατέρα Δανιήλ, στους επιτρόπους κ. Αθανάσιο Γιαννάκη, κ. Ευαγγελία Σαλεμή, κ. Ιωάννη Ζιαζιά και όλους όσους βοήθησαν.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση