Αρχική » ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Kατηγορίες

ΠΛΑΣΤΗΡΑ

 

Η λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται 25χλμ. περίπου δυτικά της Καρδίτσας, σε υψόμετρο 800μ. Απέχει 325χλμ. από την Αθήνα και 250χλμ. από τη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζοντας τη έναν από τους πλέον εύκολα προσβάσιμους προορισμούς στην Ελλάδα. Το τοπίο είναι συναρπαστικό καθώς η πανέμορφη λίμνη αγκαλιάζεται από ψηλά κατάφυτα βουνά, ενώ η περιοχή θεωρείται “παράδεισος” για κάθε φυσιολάτρη καθώς παρέχει τη δυνατότητα για ορειβασία, ψάρεμα, για εξάσκηση σε όλων των ειδών τα αθλήματα βουνού και περιπάτους στο δάσος. Το κύριο κίνητρο να ταξιδέψει κανείς είναι να βρεθεί σε άλλο μέρος και να ξεφύγει, έστω και προσωρινά, από τη ρουτίνα, τους περιορισμούς και το άγχος της καθημερινής ζωής.

Η λίμνη Πλαστήρα δημιουργήθηκε εκεί όπου υπήρχε παλιότερα ο ποταμός «Ταυρωπός», που φιδογυρίζοντας αργοκυλούσε νότια για να συναντήσει τον Αχελώο. Η περιοχή αυτή ονομαζόταν «Νεβρόπολη», πιθανός από την πληθώρα των ελαφιών που διαβιούσαν εκεί κάποτε (νεβρός είναι το νεογνό του ελαφιού). Περίπου το 1928 ένας επιφανής άνδρας της Καρδίτσας, αλλά και όλης της Ελλάδας, ο Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας συνέλαβε την ιδέα για την κατασκευή ενός φράγματος που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της άρδευσης του θεσσαλικού κάμπου, της ύδρευσης της Καρδίτσας και άλλων κοινοτήτων, αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, με την εκμετάλλευση της δύναμης του νερού. Βέβαια η ιδέα του άργησε πολύ να υλοποιηθεί.

Η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί επίσης ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες, καθώς μπορούν να επιδοθούν σε πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων στη λίμνη αλλά και στην περιοχή γύρω από αυτή. Υδάτινα σπορ, ψάρεμα, ποδήλατο βουνού, ιππασία, πεζοπορία, ορειβασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς, τοξοβολία είναι κάποιες από τις αθλητικές δραστηριότητες που μπορείτε να ασκήσετε, και μέσα από αυτές να χαλαρώσετε ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τη φύση.

Γύρω από τη λίμνη έχουν δημιουργηθεί αξιόλογες τουριστικές εγκαταστάσεις. Εδώ θα βρείτε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια για κάθε προτίμηση, ώστε να απολαύσετε μία ευχάριστη και άνετη διαμονή σε ένα μαγευτικό περιβάλλον. Επίσης, στα εστιατόρια και τις ταβέρνες της περιοχής θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την πεντανόστημη κουζίνα.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση