Αποκριάτικη εκπαιδευτική δράση

Την Πέμπτη 23-02-2023 υποδεχτήκαμε στο νηπιαγωγείο μας την παιδαγωγική ομάδα “Παραμυθοπερπατητές”.

Η κ. Μαρία και ο κ. Ανδρέας μας αφηγήθηκαν την ιστορία του Αρλεκίνου και στη συνέχεια υλοποίησαν το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα “Το μαγικό ξόρκι της Αποκριάς”. Μέσα από παιχνίδια, χορό, παντομίμα, τραγούδι και διασκέδαση καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας τις αποστολές που μας έβαλε ο Αρλεκίνος και να ξαναφέρουμε το γέλιο, τη χαρά, τη διασκέδαση και τη ξεγνοιασιά στην Ευτυχούπολη.

COLLAGE1 1

COLLAGE3

COLLAGE2 1

Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με τη Κ.Ο.Θ”

Είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη” με τη Κ.Ο.Θ την Πέμπτη 16-02-2023. Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης κι ενημερωθήκαμε ότι είμαστε ανάμεσα στα σχολεία που επιλέχθηκαν να παρακολουθήσουν το εν λόγω πρόγραμμα σε live streaming. Έτσι, ταξιδέψαμε με την υπέροχη μουσική της ορχήστρας, ακούγοντας παραδοσιακά κομμάτια και μηνύματα παιδιών από την Ευρώπη. 

COLLAGE

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 (Safer Internet Day 2023)

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) διοργανώνεται από το κοινό δίκτυο Insafe/INHOPE των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάθε Φεβρουάριο για την προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικά μεταξύ των παιδιών και των νέων. Συνήθως γιορτάζεται τη δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο. Κατά την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, εκατομμύρια άνθρωποι ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.

Το νηπιαγωγείο μας υποστηρίζει για ακόμα μια χρονιά την ημέρα αυτή. Δείτε εδώ

Στο πλαίσιο των δράσεων μας για τα 20 χρόνια της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, παρακολουθήσαμε τη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το SaferInternet4Kids την Πέμπτη 9-02-2023 για τους μαθητές των νηπιαγωγείων της χώρας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Αθηνά και ο @Παπάκης ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου για το ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε ό,τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Μέσα από το παραμύθι ο “@Παπάκης Ντετέκτιβ” και μια διαδραστική παρουσίαση οι μικροί μαθητές ήρθαν σε επαφή με το φαινόμενο της παραπληροφόρησης και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πώς πρέπει να αντιδρούν στην περίπτωση που δουν κάτι στο διαδίκτυο το οποίο τους αναστατώσει ή τους τρομάξει.

COLLAGE ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μετά την παρουσίαση αξιοποιήσαμε το εκπαιδευτικό υλικό που μας έστειλε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Διαβάσαμε το παραμύθι “Η Αθηνά και το νέο της tablet” και ζωγραφίσαμε στο δικό μας tablet τι πρέπει να προσέχουμε όταν το χρησιμοποιούμε.

IMG 20230206 135711

COLLAGE ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-2024 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023.

Εγγραφές μετά το διάστημα αυτό θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση της Διευθύντριας Α/μιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

Για το σχολικό έτος 2023-2024 εγγράφονται τα νήπια που έχουν γεννηθεί το 2019.

Η εγγραφή των προνηπίων στο β΄έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους γονείς/κηδεμόνες στην ακόλουθη διεύθυνση 

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Οι γονείς/κηδεμόνες ακολουθούν τις οδηγίες της εγκυκλίου εγγραφών, που υπάρχει στο τέλος του άρθρου.

Το νηπιαγωγείο μας έχει κοινή περιφέρεια με το 3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης, λόγω συστέγασης και μπορείτε να τη δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://blogs.sch.gr/9nitrip/category/perifereia-nipiagogeioy/

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα προσκομίζονται στο νηπιαγωγείο μας κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (2710242581), μετά το πέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος και ώρα 13:00 – 14:00.

Εγκύκλιος εγγραφών



Λήψη αρχείου

Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Οι Μουσικές του Κόσμου”

Την Παρασκευή 27-01-2023 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο νηπιαγωγείο μας τη μουσικοπαιδαγωγική ομάδα «Μελωδικές Εξερευνήσεις». Η κ. Ματίνα κι ο κ. Αντρέας μας ταξίδεψαν με τη μουσική σε όλο τον κόσμο με το βιωματικό μουσικοκινητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι Μουσικές του Κόσμου».

DO RE MI FA SOL, ταξίδι ξεκινήσαμε

τον κόσμο γνωρίσαμε και φυσικά…..τραγουδήσαμε!

Κι όλα αυτά με τη φίλη μας τη Λίλη που είναι ένα γιουκαλίλι!!

Το ταξίδι μας ξεκίνησε από την Ελλάδα. Μετά με τη βάρκα μας ταξιδέψαμε ως την Ιταλία, με καμήλα ως την Αφρική, με ένα μαγικό πλοίο ως την Ιαπωνία, με τρένο ως τη Ρωσία, με αεροπλάνο ως τη Β. Αμερική και τέλος με ένα πολύχρωμο αερόστατο φτάσαμε ως το Περού.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας παίξαμε, χορέψαμε, διασκεδάσαμε, ζωγραφίσαμε, γνωρίσαμε ήθη & έθιμα, έργα τέχνης και φυσικά απολαύσαμε πολύ όμορφα μουσικά κομμάτια. Στο τέλος πήραμε ένα δωράκι για να θυμόμαστε αυτή την όμορφη εμπειρία.

  COLLAGE1

COLLAGE2

 

COLLAGE 3

COLLAGE ΚΟΝΔΟΡΕΣ

Υποστηρικτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day 2023)

sid1

Το Νηπιαγωγείο μας για ακόμα μια χρονιά υποστηρίζει την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Αυτή η μέρα προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχολείο μας στο χάρτη με τους υποστηρικτές της Ημέρας, που έμπρακτα ενώνουν τις φωνές τους μαζί μας για ένα ασφαλέστερο και ποιοτικότερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας. 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ

Κοπή Βασιλόπιτας 2023

1

Την Παρασκευή 3-02-2023 κόψαμε στο νηπιαγωγείο μας τη Βασιλόπιτα μας.

Το φλουρί έτυχε στο Μαράκι μας! Ευχόμαστε όλα τα παιδάκια να είναι γερά και τυχερά και να έχουμε μια όμορφη χρονιά!

Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας που φρόντισε για την κοπή και το δωράκι για το τυχερό παιδάκι, αλλά και τη γιαγιά Γεωργία για την παρασκευή της βασιλόπιτας.

 .jpg

.jpg