Εργαστήρια Δεξιοτήτων 2021-2022

Το 9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης ήταν μία από τις 218 σχολικές μονάδες που επελέγη να συμμετέχει κατά το σχολικό έτος 2020-2021 στην πιλοτική δράση του Ι.Ε.Π. «Εργαστήρια Δεξιοτήτων». Στόχος της εν λόγω δράσης είναι να καλλιεργήσουν τα παιδιά δεξιότητες του 21ου αιώνα, δεξιότητες της  ζωής, του νου, της τεχνολογίας και της επιστήμης. Έτσι, στο νηπιαγωγείο μας υλοποιήθηκαν εργαστήρια στο πλαίσιο των 4 θεματικών κύκλων των « Εργαστηρίων Δεξιοτήτων», που είναι οι εξής:

  1. Ζω καλύτερα-Ευ ζην
  2. Φροντίζω το περιβάλλον
  3. Ενδιαφέρομαι κι Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση κι Ευθύνη
  4. Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία.

Τα νήπια μέσα από την πιλοτική αυτή δράση κατάφεραν να καλλιεργήσουν δεξιότητες όπως κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, επικοινωνία, υπευθυνότητα, συνεργασία, ενσυναίσθηση, στρατηγική σκέψη, κοινωνικές δεξιότητες, αλλά  και  δεξιότητες αναφορικά με τη τεχνολογία και τη ρομποτική. Στο πλαίσιο της δράσης, το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Σχολικό  Διαγωνισμό Bravo Schools 2021 με 2 ομαδικές δημιουργίες των παιδιών, στηρίζοντας τον 2ο Παγκόσμιο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης, τη Μηδενική Πείνα.  Με τη συμμετοχή αυτή κατάφερε να ενταχθεί στο Διεθνές Σχολικό Δίκτυο  του World’s Largest Lesson και στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους in Αction SDGs Schools Club.

Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς των νηπίων, που στήριξαν αυτή τη δράση όλη τη χρονιά,  ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Μπορείτε να δείτε ένα δείγμα της δουλειάς των παιδιών στον παρακάτω σύνδεσμο.