Τα παιδιά μέσα από την ανάγνωση βιβλίων που αναφέρονται στη γέννηση του Χριστού , καθώς και μέσα από κατάλληλα εκπαιδευτικά βίντεο γνώρισαν την ιστορία της γέννησης και ταξίδεψαν νοερά με το λαμπερό άστρο στη πόλη της Βηθλεέμ….
Γνώρισαν τους τρεις μάγους με τα δώρα ,έμαθαν για τους βοσκούς και τα ζώα που ζέσταναν με τα χνώτα τους το νεογέννητο Χριστό.
Έτσι μιλήσαμε για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων , τη ταπεινότητα του Θεανθρώπου μικρού Χριστού να γεννηθεί σε έναν στάβλο με ζώα , γεμάτος από αγάπη , καλοσύνη και απλότητα!!
Με πολύ χαρά καλωσορίσαμε το Δεκέμβρη και ξεκινήσαμε να μπαίνουμε μικροί μεγάλοι στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Μιλήσαμε για κάποια από τα πολλά έθιμα των εορτών με βασιλιά βέβαια το Δέντρο με τα γιορτινά και όμορφα στολίδια του.
 Το δέντρο του σχολείου μας!!

Με αφορμή την ιστορία του γενναίου Ρούλντοφ , το ελαφάκι με την κόκκινη μύτη και την μεγάλη θέληση , μάθαμε και για τους υπόλοιπους τάρανδους του Αη – Βασίλη :
- Dasher – ο γρήγορος και ζωντανός, συμβουλή: να ξεκινάς πάντα δυναμικά τη μέρα σου.
- Dancer – ο χαριτωμένος και παιχνιδιάρης, συμβουλή: να θυμάσαι να χορεύεις και να απολαμβάνεις τη ζωή.
- Prancer – ο κομψός και περήφανος, συμβουλή: να κινείσαι με αυτοπεποίθηση και χαρά.
- Vixen – ο παιχνιδιάρης και λίγο άτακτος, συμβουλή: να αφήνεις τη φαντασία και το παιχνίδι να σε οδηγούν.
- Comet – ο δυνατός και γρήγορος, συμβουλή: να στοχεύεις ψηλά και να επιδιώκεις τα όνειρά σου.
- Cupid – ο στοργικός και τρυφερός, συμβουλή: να μοιράζεσαι αγάπη και φροντίδα.
- Donner – ο δυναμικός και ισχυρός, συμβουλή: να είσαι θαρραλέος και ανθεκτικός στις δυσκολίες.
- Blitzen – ο ενθουσιώδης και ενεργητικός, συμβουλή: να δραστηριοποιείσαι με ζωντάνια και ενέργεια. Και αργότερα προστέθηκε ο αγαπημένος
9. Rudolph – ο τάρανδος με τη φωτεινή κόκκινη μύτη, συμβουλή: να ξεχωρίζεις με θάρρος και να εμπνέεις τους άλλους.
https://www.youtube-nocookie.com/embed/eJTB7FnyoIQ?playlist=eJTB7FnyoIQ&autoplay=1&iv_load_policy=3&loop=1&start=
 Ρούλντοφ το ελαφάκι με την κόκκινη τη μύτη….
 Γίναμε και εμείς ελαφάκια…
 Ζωγραφική με πινέλα και φαντασία…..

Κλείσαμε την εβδομάδα με τον πιο γλυκό τρόπο : μπισκοτάκια που ζύμωσαν και έφτιαξαν τα παιδιά στο σχολείο , που μοσχομύρισε Χριστούγεννα!!
Τα παιδιά έγιναν μικροί ζαχαροπλάστες , συνεργάστηκαν ευχάριστα και στο τέλος απολαύσαμε όλοι μαζί τις δημιουργίες τους , μαζί με ευχές για γλυκιές γιορτές!!
Με αφορμή το βιβλίο : Φον Κουραμπιές και Κόμη Μελομακαρόνη ( Κυριάκος Χαρίτος) τα παιδιά διασκέδασαν με τις περιπέτειες των πρωταγωνιστών , ενώ παράλληλα μάθαμε μέσα από την ιστορία το αληθινό νόημα της φιλίας , της συνεργασίας , αλλά και της ειλικρινής αγάπης.
 Οι μικροί ζαχαροπλάστες επί τω έργο…..
 Ετοιμα για ψήσιμο….
|
|