ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!“Dancing, rolling, spinning, flying”…ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..

0

Συγγραφέας: 92 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κατηγορία 03.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, 07. ΓΙΟΡΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | , στις 10-11-2021

Ένα μικρό κείμενο για την παράσταση

Ερχόμαστε από διαφορετικές καταγωγές. Μένουμε σε διαφορετικά σπίτια. Έχουμε διαφορετικές συνήθειες. Ακούμε διαφορετικές μουσικές. Ακόμη ξυπνάμε το πρωί με διαφορετική διάθεση. Και έπειτα συνεχώς συναντιόμαστε με τους άλλους. Τώρα που κλείσαμε την οθόνη και το webex συναντιόμαστε στην τάξη, στην αυλή, στο δρόμο, στην πλατεία, στο φροντιστήριο, στο ποδόσφαιρο, στα μαθήματα χορού… Και από εκεί που είμαστε μόνοι μας, βρισκόμαστε δυο-δυο σε ντουέτα, με τους φίλους μας για παράδειγμα ή σε μικρές ομάδες που λέγονται τάξη, παρέα, οικογένεια, ομάδα…

Πώς μπορούμε να επικοινωνούμε και να συνδεόμαστε μαζί τους;

Εμείς επιλέξαμε σαν μέσο επικοινωνίας το χορό και σαν σημείο σύνδεσης/συνάντησης την παράσταση. Μια παράσταση που ξεκίνησε με ερωτήσεις. Τι θα συμβεί αν ενώσουμε τους χορούς του hip-hopμε το σύγχρονο χορό; Πως αυτό το πάντρεμα γίνεται παράσταση; Πώς θα το μοιραστούμε με τους θεατές.

Οι πρώτες ερωτήσεις απαντώνται σιγά σιγά μέσα στις πρόβες/συναντήσεις. Για μας είναι ένα ταξίδι. Όπως σε όλα τα ταξίδια ξεκινάμε με περιέργεια και την επιθυμία να γνωριστούμε με το καινούργιο. Κι ενώ ακούμε ο ένας τον άλλο και η μία την άλλη προσεκτικά, αναζητάμε, παρατηρούμε, χορεύουμε, κρατιόμαστε, στροβιλιζόμαστε, βρισκόμαστε, χανόμαστε, αιωρούμαστε, πέφτουμε, σηκωνόμαστε και παίζουμε. Συνεχώς μοιραζόμαστε.

Την τελευταία ερώτηση θα μας την απαντήσετε εσείς. Οι θεατές. Σας καλούμε στο ταξίδι μας και σας ζητάμε με περιέργεια και όρεξη να αφουγκραστείτε την απάντηση. Καλό μας ταξίδι!

Χορογραφία και οργάνωση δράσης: Στέλλα Φωτιάδη
Ερμηνεία και συν-δημιουργία: Άννα Ανουσάκη, Αναστασία Βαλσαμάκη, Aidi Ormeni, Άγγελος Πρεκατσουνάκης
Δραματουργός και σύμβουλος δράσης: Παρασκευή Τεκτονίδου
Μουσική σύνθεση – μίξη: Κατερίνα Παπαχρήστου
Mastering: Richard Koenig
Video και φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου
Baroque μουσική: Σονάτα No.10 σε Σολ Μείζονα: Allegro Prestissimo του Jean Barrière, Partita No.6 σε Μι Ελάσσονα BWV 830: IV. Air του Johann Sebastian Bach, Σονάτα για Βιολί και Continuo σε Σολ Ελάσσονα Op.4 No.11 IV. Giga allegro assai του Evaristo Felice Dall’ Albaco, Harmonia artificioso – ariosa Partia VII: Gigue. Presto του Heinrich Ignaz Franz von Biber

και παρακάτω φωτογραφίες από τη δράση

SAM 4672 SAM 4676 SAM 4679 SAM 4686 SAM 4687 SAM 4689 SAM 4691 SAM 4694 SAM 4696 SAM 4700

Επιτέλους όπως παλιά..Μια υπέροχη και  δημιουργική μέρα στο σχολείο!!! Σιγά σιγά επιστρέφουμε στη δράση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση