Μια εικονογράφος στο σχολείο…

0

Συγγραφέας: 92 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κατηγορία 04. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, 05.ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | , στις 09-04-2019

Η Γιαγιόι Κουσάμα ήθελε πάντοτε να γίνει καλλιτέχνης. Καθώς μεγάλωνε στην Ιαπωνία, φανταζόταν τον κόσμο γύρω της σαν ατελείωτες σειρές από βούλες τις οποίες αποτύπωνε στα σχέδια και στις ζωγραφιές της.
Σε ηλικία είκοσι οκτώ ετών, πήγε στη Νέα Υόρκη και έγινε γνωστή για τους πίνακες, τα γλυπτά και τις περφόρμανς της. Ακόμη και σήμερα, παρά το ότι είναι ογδόντα εννέα χρονών και παραμένει μια από τις δημοφιλέστερες εικαστικούς στον κόσμο, δεν έχει σταματήσει ούτε μία μέρα να καταπιάνεται με την τέχνη. Το πολύχρωμο, “ΓΙΑΓΙΟΙ ΚΟΥΣΑΜΑ” – ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ, της SUZUKI SARAH, αφηγείται  την ιστορία μιας εικαστικού που καλύπτει τον κόσμο με βούλες, από εδώ μέχρι το άπειρο!

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)…

Η εικονογράφος του βιβλίου, Γιαγιόι Κουσάμα «Από εδώ μέχρι το άπειρο» (εκδ. ΜοΜα-Μέλισσα), κυρία Γουαϊνστάιν Έλεν (WEINSTEIN ELLEN)  σε συνεργασία με την κυρία Βλάσση Άννα Μαρία, μας έκαναν την τιμή  να υλοποιήσουν ένα  εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο σχολείο μας με το τμήμα με το ΣΤ1. 

Η δράση εντάχθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων για το Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Τις ευχαριστούμε θερμά καθώς  και την εκπαιδευτικό του Γ1 Καρανάτση Κατερίνα, που οργάνωσε αυτήν την εξαίρετη δράση και… την  εικαστικό μας,  Μπόμπορη Αγγελική, για το εικαστικό έργο που δημιούργησε  με τους μαθητές/τριες !!!

ΕΥΓΕ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση