Αγιασμός – Το πρώτο κουδούνι

 

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020  οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο μας στις 8.15 π.μ και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολείου  θα γίνει η πρώτη γνωριμία των παιδιών με τους εκπαιδευτικούς τους, θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, την ορθή χρήση μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, την εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου. Ο καθιερωμένος αγιασμός  θα πραγματοποιηθεί παρουσία  εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και μαθητών μας στις 12.00 μ.μ . Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές με τους  δασκάλους τους .Έπειτα θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν στις 12.30 μ.μ.

Η ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς λόγω COVID-19 μας αναγκάζει να ακολουθήσουμε την εξής διαδικασία:

  • Οι μαθητές της Α’ τάξης θα προσέλθουν στο χώρο του σχολείου στις  8.15 π.μ από τη δυτική είσοδο (οδό  Χίου)  τηρώντας πάντα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.  Θα παραμείνουν  στον βορειοδυτικό αύλειο χώρο, όπου θα μοιραστούν σε τμήματα και στη συνέχεια θα οδηγηθούν με συνοδεία των δασκάλων τους στις τάξεις τους.
  • Οι μαθητές της Β’ τάξης θα προσέλθουν στο χώρο του σχολείου στις 8.15 π.μ  από τη δυτική είσοδο (οδό Χίου) και θα οδηγηθούν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου στις αίθουσές τους.
  • Οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων (Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’) θα προσέλθουν στο σχολείο από τη νότια κεντρική είσοδο στις 8.15 π.μ. όπου θα οδηγηθούν με τη σειρά τους στις αίθουσές τους.

Δεν ξεχνάμε ότι κατά την είσοδο στο χώρο του σχολείου η χρήση μη ιατρικής  μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους!!!

Ευχόμαστε σε όλους μια δημιουργική και καλοτάξιδη σχολική χρονιά έχοντας  πάντα ως κύριο μέλημά μας την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών  του σχολείου μας.

Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί  του 8ου Δημ. Σχ. Καλαμάτας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση