Πρόσκληση εγγραφής μαθητών στην ψηφιακή τάξη


Αγαπητοί γονείς,

Με το παρόν μήνυμα, σας γνωστοποιείται η δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών του σχολείου μας στην ασύγχρονη* εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η μέχρι τώρα πορεία μας, καθώς και τα απαραίτητα περαιτέρω βήματα.

Η εγγραφή των μαθητών μας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει, σχεδόν πλήρως, ολοκληρωθεί επιτυχώς. Επίσης, από το σχολείο μας έχουν ήδη δημιουργηθεί αρκετές ψηφιακές τάξεις που συνεχώς θα εμπλουτίζονται παρά τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος.

Στο επόμενο βήμα, μετά την εγγραφή των μαθητών στο ΠΣΔ (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Θα πρέπει λοιπόν τώρα, να γραφούν οι μαθητές στα ψηφιακά μαθήματα ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία:

Οι μαθητές πρέπει με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που δημιούργησαν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, να συνδεθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα e-class και να εγγραφούν στα μαθήματα που αντιστοιχούν στο τμήμα τους.

Η διαδικασία αυτή υλοποιείται πηγαίνοντας στη σελίδα https://eclass.sch.gr/ και επιλέγοντας τη “Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr”. Στη συνέχεια, οι μαθητές εγγράφονται στο κάθε μάθημα επιλέγοντάς το από τον κατάλογο των διαθέσιμων μαθημάτων του σχολείου μας. Βοηθητικές πληροφορίες για την είσοδο στη σελίδα και οδηγίες για τα πρώτα βήματα υπάρχουν διαθέσιμες στις διευθύνσεις https://eclass.sch.gr/files/intro-student.pdf και https://eclass.sch.gr/files/about.pdf

Επίσης επισυνάπτεται προς ενημέρωσή σας κείμενο που αφορά την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019.

Καλή δύναμη σε όλους

Η Διευθύντρια

Αναστασία Βουτσή

* Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες που παρέχει το Υπουργείο).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση