8dimcha's blog

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

​ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2023-24: «Γιαγιάδες και παππούδες εν δράσει»

Picture

Οι ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ είναι ένας Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου που προκηρύσσεται από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για 26η συνεχόμενη χρονιά. Είναι ένα ταξίδι, μια δραστηριότητα που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση. Τα παιδιά καλούνται να διαβάσουν στη διάρκεια της σχολική χρονιά τρία (3) λογοτεχνικά βιβλία, τα οποία εντάσσονται σε μία ενιαία θεματική ενότητα και, κατά τη διαγωνιστική διαδικασία, να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με τα βιβλία που διάβασαν.

Μαθητές των Δ ,Ε και ΣΤ τάξεων ,μικροί βιβλιοφάγοι συμμετείχαν και φέτος στις βιβλιοδρομίες με την παρότρυνση της υπεύθυνης σχολικής βιβλιοθήκης   κα Κατσαρού Θεώνης.

Οι μαθητές κέρδισαν γνώσεις ,συνεργασία και  τη χαρά της ανάγνωσης των βιβλίων!!!!!!

Θεματική ενότητα

Για τις ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2024 επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «Γιαγιάδες και παππούδες εν δράσει». Τα παιδιά παρακολουθώντας την αλλαγή των σχέσεων που έχουν επιφέρει στα μέλη της οικογένειας ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας θα  μελετήσουν τις διαχρονικές σχέσεις αγάπης και αφοσίωσης μεταξύ τους (μητέρα ή πατέρας – παιδί, παππούς ή γιαγιά – εγγόνι κ.ά.), θα προβληματιστούν και θα συνειδητοποιήσουν την πολυπλοκότητα των σχέσεων που αναπτύσσονται εντός του οικογενειακού θεσμού (ρόλοι, αξίες, πρότυπα, σχέσεις αγάπης, αμοιβαιότητας).

​Τα παιδιά, μέσα από λογοτεχνικές διαδρομές, θα αποκτήσουν γνώση, θα αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για προσωπικές εμπειρίες από τη συμβίωση με τον παππού ή τη γιαγιά τους, την παρουσία ηλικιωμένων στο περιβάλλον τους, να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας και να αναπτύξουν αισθήματα κατανόησης προς αυτούς.

Βιβλία για μαθητές/μαθήτριες της Δ΄ Δημοτικού

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ, Ο ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙTo Doro Toy PappoyΤο παραμύθι με τις ξεχασμένες λέξεις | Βιβλιοπωλείο - Τυπογραφείο "Τσαβδαρίδης" | 25ης Μαρτίου 23, Πτολεμαΐδα 502 00

Βιβλία για μαθητές/μαθήτριες της Ε΄ Δημοτικού

Βιβλία για μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού

ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!!!!!!!!!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων