8dimcha's blog

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Η ΟΠΕΡΑ ΠΑΕΙ…ΣΧΟΛΕΙΟ

Τι είναι η Όπερα

Όλα είναι όπερα! - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Όπερα, λέξη που στα ιταλικά σημαίνει έργο, είναι ένα είδος σκηνικής τέχνης όπου ένα θεατρικό κείμενο αποδίδεται από τους καλλιτέχνες τραγουδιστά, με συνοδεία ορχήστρας.

Μπορεί να υπάρχουν πεζοί διάλογοι ή μέρη απαγγελίας με μουσική συνοδεία. Η όπερα αντλεί την ξεχωριστή της γοητεία από την ένωση μουσικής και λόγου στο πλαίσιο ενός σκηνικού θεάματος.

Μικρή ιστορία της όπερας

Η όπερα υπάρχει εδώ και περισσότερα από τετρακόσια χρόνια. Όλα τα είδη των τεχνών ενσωματώνονται ή μπορούν να συμπεριληφθούν στην όπερα. Μουσική,δράμα, χορός, εικαστικές και τόσες άλλες τέχνες αποτελούν μέρος μιας παράστασης. Οι όπερες αντλούν τα θέματά τους από διάφορες πηγές: μυθολογία, ιστορία, παραμύθια, θρύλους, λογοτεχνικά έργα κ.ά. Αρκεί η ιστορία να εμπνεύσει το συνθέτη. Δεν υπάρχει πολιτισμός που να μην έχει όμορφες ιστορίες για το καλό και το κακό, την αγάπη και το μίσος, τη ζωή και το θάνατο. Η μουσική έρχεται να περιγράψει, να ερμηνεύσει να ορίσει όλες αυτές τις ανθρώπινες καταστάσεις. Ο συνδυασμός της μουσικής και του λόγου είναι αυτός που προκαλεί στην όπερα, και γενικά σε όλα τα είδη του μουσικού θεάτρου, τόσο ισχυρά συναισθήματα.

Το Σχολείο μας με μεγάλη χαρά υποδέχθηκε μια σπουδαία εκπρόσωπο της όπερας την κα ΠΟΥΛΙΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.

Χριστίνα Πουλίτση: Η βραβευμένη σοπράνο με την κρυστάλλινη φωνή που διαπρέπει σε όλο τον κόσμο

Χριστίνα Πουλίτση: Η βραβευμένη σοπράνο με την κρυστάλλινη φωνή που διαπρέπει σε όλο τον κόσμο | BOVARY

Η Χριστίνα Πουλίτση γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσικολογία και θεωρία της μουσικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια σπούδασε στο Βερολίνο ως υπότροφος του Ελληνικού Συλλόγου “Μαρία Κάλλας” στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών.Συγκαταλέγεται στις καλύτερες ερμηνεύτριες της Βασίλισσας της νύχτας (Ο μαγικός αυλός), -σε παγκόσμιο επίπεδο- έναν ρόλο τον οποίο έχει τραγουδήσει στα πιο σπουδαία θέατρα σε όλον τον κόσμο όπως τη Βασιλική Όπερα Λoνδίνου, το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, στο Παρίσι, Τόκυο, Αμβούργο, Βερολίνο, Βαρκελώνη, Σιάτλ, Σανγκάη κτλ.

 

20240424 115445

20240424 112019 1

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων