IMG 5661

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Ελευσίνας

Διδακτικές επισκέψεις-Εκδρομές Δράσεις Εκπαιδευτικά προγράμματα

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Ελευσίνας όπου παρακολούθησε το πρόγραμμα “Κλιματική Αλλαγή: Από τη γνώση στη δράση_Το Δικό μας 2050”. Μας υποδέχτηκε η υπεύθυνη του ΚΕΠΕΑ Ελευσίνας κ. Κόντου η οποία μας παρουσίασε το θέμα της Κλιματικής αλλαγής σε όλες του τις διαστάσεις, με διαδραστικό τρόπο, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ προκειμένου να πάρουμε τις απαραίτητες γνώσεις.
IMG 5650
Στη συνέχεια, το πρόγραμμα πέρασε στη δράση και ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα στον ιστορικό χώρο της πόλης της Ελευσίνας και δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο φτάσαμε μέχρι το παραλιακό μέτωπο εντοπίζοντας εντοπίζοντας σημαντικά στοιχεία της καθημερινότητας που επηρεάζουν την κλιματική κρίση.
IMG 5672
Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, η ομάδα χαλάρωσε δίπλα στη θάλασσα και απόλαυσε οικολογικό κολατσιό που είχε εξασφαλίσει από το ανταποδοτικό όφελος της ανακύκλωσης στα πολυκέντρα της ΤΕΧΑΝ. Έτσι, συνδυάσαμε με τον καλύτερο τρόπο γνώση, δράση και ψυχαγωγία!

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: