0 10

Επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου

Γενικά νέα Δράσεις

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Δεξιοτήτων – Σ.Ε.Π  “Ασφάλεια και Υγεία στον χώρο εργασίας” και έχοντας ως στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση και πληροφόρηση για τις πιθανές εκπαιδευτικές επιλογές σε ό,τι αφορά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, οι μαθητές/τριες της Γ΄Γυμνασίου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του 1ου ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου.

Στην αρχή τα παιδιά υποδέχθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων ο Υποδιευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Ζαχαρίας Παπαδουλάκης και ακολούθησε παρουσίαση του προγράμματος σπουδών και των προοπτικών που έχουν για το επαγγελματικό τους μέλλον οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, καθώς και των δραστηριοτήτων που υλοποιούνται από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

1 10

Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση που βοήθησε να απαντηθούν ερωτήματα, να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και να ακουστούν απόψεις και εμπειρίες που μοιράστηκαν οι μαθητές του σχολείου μας με μαθητές του ΕΠΑΛ.

2 9

Στη συνέχεια οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους του ΕΠΑΛ και ιδιαίτερα στα εργαστήρια όπου ενημερώθηκαν για τους τομείς και τις ειδικότητες του σχολείου από τους αντίστοιχους καθηγητές και μαθητές του κάθε Τομέα και Ειδικότητας ξεχωριστά από εκλεκτούς συναδέλφους της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

3 8

4 8

5 6