0 11

Επίσκεψη Γ’ Τάξης στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Δημητρίου

Γενικά νέα Δράσεις

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού κας Ελισάβετ Κουλέτου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18-4- 2024  επίσκεψη των μαθητών/τριών της Γ΄Γυμνασίου στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγ. Δημητρίου.

1 9

Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής  κ. Δημοσθένης Λαδάς υποδέχθηκε με χαρά τα παιδιά, καθώς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Οι μαθητές/τριες υπέβαλλαν ερωτήσεις για το επάγγελμα του αστυνομικού, τις αρμοδιότητες και τον σημαντικό ρόλο του στην εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. Ακολούθησε, ξενάγηση των μαθητών σε όλα τα τμήματα του Αστυνομικού Τμήματος και διάλεξη σε θέματα πρόληψης και προστασίας του πολίτη.

2 8

3 7

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, όταν είδαν δια ζώσης τις μηχανές και γνώρισαν τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, καθώς είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν αυθεντικές εμπειρίες ως προς το λειτούργημα αυτό.

4 7

Σκοπός της επίσκεψης ήταν τόσο η ενημέρωση των μαθητών ως προς το επάγγελμα-λειτούργημα του αστυνομικού, όσο και την αποκόμιση εμπειριών από το άμεσο περιβάλλον και την καθημερινότητα των αστυνομικών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή για τη θερμή φιλοξενία ο οποίος μας αποχαιρέτησε με χυμούς και γλυκά για όλους μας.

5 5