1

1ο Πρωτάθλημα Σκακιού 6ου Γυμνασίου Αγ. Δημητρίου

Γενικά νέα Εκδηλώσεις

«Δεν υπάρχει πισωγύρισμα στο σκάκι – όπως ακριβώς και στη ζωή. Πρέπει να σκέφτεσαι πριν την κάθε σου κίνηση», έχει πει η ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια γυναικών στο σκάκι, Susan Polgar.

Την Παρασκευή 3-11-2023 από τις 10:00 έως τις 13:30 διοργανώθηκε το “1ο Πρωτάθλημα Σκακιού” σε συνεργασία με τον Α.Σ. “Φοίνιξ” Αγ. Δημητρίου. Την εποπτεία του πρωταθλήματος είχε ο Νίκος Μενδρινός, “Εθνικός Μετρ” στο αγωνιστικό Σκάκι και “FIDE Master” στο Solving Chess. Στη δράση συμμετείχαν 34 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων με απώτερο στόχο τη μύηση τους στον πνευματώδη κόσμο του σκακιού, καθώς το άθλημα συνεισφέρει στη βελτίωση της μνήμης και της αναλυτικής σκέψης, στην αυτοσυγκέντρωση και δημιουργικότητα, στην κοινωνικοποίησή τους.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν ανά τάξη είναι:

Α΄Γυμνασίου: Θεοδώρου Δημήτρης (1η θέση), Κορφιάτης Μανώλης (2η θέση), Μπέκας Δημήτρης (3η θέση).

Β΄Γυμνασίου: Καραφύλλης Ίωνας (1η θέση), Στελλάτος Γιάννης (2η θέση), Κώστας Μάριος (3η θέση).

Γ΄Γυμνασίου: Ροδόπουλος Θοδωρής (1η θέση), Μπαρμπίτσας Γιάννης (2η θέση), Παναγιωτίδης Στέφανος (3η θέση).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Πέτρος Τασσόπουλος, ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Σωτήρης Δόσης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Καραγιάννης ο οποίος πρόσφερε τα κύπελλα, τα μετάλλια και μια δωροεπιταγή από το κατάστημα Public.

Συγχαρητήρια στα παιδιά που γέμισαν την αίθουσα, αγωνίστηκαν με πειθαρχία και απέδειξαν ότι το πνεύμα καθηλώνει!!!

Στον ιστότοπο chess-results έχουν αναρτηθεί οι νικητές και οι νικήτριες του διαγωνισμού με τις διακρίσεις τους ανά γύρο.

2

3

4

5

6

7