Επίσκεψη στο χυτήριο Τσιτούρα και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου οι μαθητές της Ε΄τάξης επισκέφτηκαν το χυτήριο Τσιτούρα στην Μάνδρα Αττικής προκειμένου να γνωρίσουν την τέχνη της χύτευσης.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο, είδαν μέρος της διαδικασίας, έμαθαν για τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται, για τον τρόπο που φτιάχνονται οι καμπάνες και απόλαυσαν τον μελωδικό τους ήχο σε μια υπαίθρια έκθεση που λειτουργεί στο χώρο.

Φεύγοντας από το χυτήριο πήραν μαζί τους κι από ένα αναμνηστικό: ένα μπρελόκ καθώς και κομμάτια κάποιων ειδών μετάλλων ( χρώμιο, πυρίτιο, μαγγάνιο).

Ευχαριστούμε τον κύριο Τσιτούρα και τους εργαζόμενους που  δέχτηκαν τα παιδιά στο χώρο τους, τα ξενάγησαν με κέφι και υπομονή και τους έδειξαν την τέχνη της χύτευσης.

        

Την ίδια μέρα μετά το χυτήριο επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου Δραπετσώνας στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη 70. Είχαν τη χαρά να γνωρίσουν την προσκεκλημένη από τη Βιβλιοθήκη συγγραφέα κυρία Στέργια Κάβαλου, να διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο της <<Η δυστυχία του να είσαι μαθητής >> να συζητήσουν και να προβληματιστούν πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού που με ευαισθησία και χιούμορ θίγει το βιβλίο, να ζωγραφίσουν, να παίξουν και να εκφραστούν.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της Δημοτικής  Βιβλιοθήκης και την συγγραφέα για την ωραία εμπειρία που χάρισαν στα παιδιά.

    

Κατηγορίες: Δραστηριότητες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση