Υγιεινή Διατροφή

Την Δευτέρα 20-5-2019 όλοι οι μαθητές του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος  προώθησης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώθηκαν για τα οφέλη της σωστής διατροφής συμμετέχοντας και  σε «παιχνίδια φρούτων». Φορέας υλοποίησης:Ινστιτούτο Πρόληψης.

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες | Σχολιάστε

Πρόσκληση

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία

Σας ενημερώνουμε ότι στο αριθμ. 1638/τ.B’/13.5.2019 Φ.Ε.Κ. έχει δημοσιευθεί η με αρ. πρωτ. 67563/Δ6/30-4-2019 Υπουργική Απόφαση με θέμα «Εισαγωγή μαθητών/τριών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020». Η ως άνω απόφαση έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Π.Π.Σ. (http://depps.minedu.gov.gr).
Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων έχει ορισθεί η 27η Μαΐου 2019.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Υγιεινή διατροφή

Όλα τα παιδιά του σχολείου, στα πλαίσια της ενημέρωσης για την υγιεινή διατροφή, παρακολούθησαν την παρασκευή ενός υγιεινού σνάκ, από την εταιρεία γευσήνους, με γιαούρτι, μέλι, μήλο και μπανάνα. Στα πλαίσια αυτής της παρουσίασης ακούσαμε και αγαπημένες συνταγές μαθητών.  Στο τέλος δοκίμασαν το γευστικό γιαουρτάκι.

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες | Σχολιάστε

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος με θέμα <<Μέλι η τροφή των Θεών>>. Πληροφορήθηκαν για το πώς είναι δομημένη η κοινωνία των μελισσών, πώς είναι η ζωή στην κυψέλη, πώς γίνεται η παραγωγή και η συγκομιδή του μελιού. Όλα τα παραπάνω έγιναν με τρόπο βιωματικό και παιγνιώδη γεγονός που αποτέλεσε για τα παιδιά μια μοναδική γνωστική και συναισθηματική εμπειρία.

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικά προγράμματα | Σχολιάστε

H Α΄ τάξη ψηφίζει

Υποψήφιοι ανεξάρτητοι ή υποστηριζόμενοι από κόμματα, κάλπη, παραβάν, ψηφοφορία, προγραμματικές δηλώσεις, εκλογικοί κατάλογοι, εφορευτική επιτροπή, σταυρός προτίμησης, έγκυρα και άκυρα ψηφοδέλτια… Πώς να μιλήσει κανείς σε παιδάκια της πρώτης δημοτικού για όλα αυτά; Δεν υπάρχει τρόπος καλύτερος από τον βιωματικό. Έτσι με τους μαθητές και της μαθήτριες της Α΄ τάξης οργανώσαμε προεδρικές εκλογές στις οποίες παρευρέθηκε και μας τίμησε με την ψήφο της η διευθύντρια του σχολείου μας κυρία Βρεττάκου Αφροδίτη. Η καταμέτρηση των ψήφων ανέδειξε νικητή τον συνδυασμό με την επωνυμία <<ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ>>. Στους <<προέδρους>> της τάξης μας ευχόμαστε καλή θητεία και να μην ξεχνούν τα όσα προεκλογικά μας υποσχέθηκαν!
Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Η γιορτή της μητέρας

Οι μαθητές της Γ΄τάξης πρόσφεραν λουλούδια στις μητέρες τους και έγραψαν όλοι μαζί ένα ποίημα.
Οι μαθητές της Α΄και της Δ΄τάξης έφτιαξαν καρτούλες με αφιερώσεις και ποιηματάκια.

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Γιορτή της μητέρας | Σχολιάστε

Εγγραφές για ολοήμερο και πρωινή ζώνη

Παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν, για το σχολικό έτος 2019-2020, να εγγραφεί το παιδί τους Ολοήμερο και Πρωινή ζώνη να ζητήσουν το αντίστοιχο έντυπο από τον εκπαιδευτικό της τάξης και να το προσκομίσουν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 30-5-2019.

Δικαιολογητικά εγγραφής:

ΠΑΤΕΡΑ ΜΗΤΕΡΑΣ
1 Βεβαίωση Εργασίας
2 Κάρτα ανεργίας
3 Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Ανακοινώσεις

Σας ενημερώνουμε ότι,

  • την Τρίτη, 21-5-2019, το σχολείο θα είναι κλειστό λόγω της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης».
  • την Παρασκευή 24-5-2019 και Δευτέρα 27-5-2019 το σχολείο θα είναι κλειστό λόγω εκλογών. Σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών το σχολείο θα είναι κλειστό επίσης την Παρασκευή 30-5-2019 και τη Δευτέρα 3-6-2019.
  • Τα τμήματα Α1 και Α2 δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη, 22-5-2019, καθώς οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων έχουν κληθεί από το Σχολικό Σύμβουλο να παρακολουθήσουν Επιμορφωτική Ημερίδα.
  • Παραμονή της σχολικής τσάντας στο σχολείο: 10-5-2019, 17-5-2019 και 7-6-2019
Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη

Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των μαθητών/-τριων που θα φοιτήσουν στην Πρώτη Τάξη του Δημοτικού σχολείου, κατά το σχολικό έτος 2019-2020, αρχίζουν την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 και λήγουν την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019.

Φέτος, στην Πρώτη Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα εγγραφούν υποχρεωτικά παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2013 μέχρι και 31-12-2013.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Α.  Υποβάλλονται κατά την εγγραφή:
1. Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση:
Θα την παραλάβετε από το Σχολείο και θα συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία.
2. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου:
Θα την πάρετε από το Νηπιαγωγείο.
3. Αποδεικτικό Διεύθυνσης κατοικίας: Αποδεικτικό στοιχείο
από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (π.χ. συμβόλαιο , λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας, λογαριασμός τηλεφώνου, φορολογική δήλωση).
4. Βιβλιάριο Υγείας:
Φωτοτυπία των σελίδων εμβολιασμού του μαθητή ή άλλο στοιχείο από το οποίο προκύπτει πως έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια.
5. Ατομικό Δελτίο Υγείας:
Από κρατικό νοσοκομείο ή από ιδιώτη παιδίατρο.
Β. Απαιτείται για την εγγραφή :
6. Πρόσφατο Πιστοποιητικό γέννησης:
Αναζητείται αυτεπάγγελτα από το σχολείο.
Γ. Πρόσθετα δικαιολογητικά κατά περίπτωση:
7.
Εάν το παιδί πάσχει από χρόνια ασθένεια, σχετική ιατρική γνωμάτευση.
8.
Σε περίπτωση μαθητών-τριων με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ.  ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.
9. Δικαστική Απόφαση ή Ιδιωτικό Συμφωνητικό Επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης).

Οι αλλοδαποί μαθητές, εγγράφονται στην Πρώτη Τάξη, προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και ληξιαρχική πράξη γέννησης  ή ομοειδές πιστοποιητικό, επίσημα μεταφρασμένο, χωρίς να είναι απαραίτητη η πρόσφατη ημερομηνία έκδοσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις εγγραφές, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, απευθυνθείτε στη  Διευθύντριά του (τηλ: 210-4328968)
από 6 Μαΐου έως 10 Μαΐου 8:25 έως 9:00 και 13:15 έως 14:00,
από 13 Μαΐου έως 16 Μαΐου 13:15 έως 14:00,
στις 17 Μαΐου 8:25 έως 9:00 και
στις 20 Μαΐου 13:15 έως 14:00.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Πολλές ευχές για όλους!!!

Δημοσιεύθηκε στη Πάσχα | Σχολιάστε

Tα κάλαντα του Λαζάρου

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης ευχήθηκαν στους μαθητές, τις μαθήτριες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Καλό Πάσχα, τραγουδώντας το παραδοσιακό τραγούδι της Ανάστασης του Λαζάρου.Στη συνέχεια τραγούδησαν  στη γειτονιά του σχολείου μας κρατώντας το καλάθι τους το οποίο είχαν στολίσει με λουλούδια, σύμφωνα με το έθιμο.

 

Δημοσιεύθηκε στη Πάσχα | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Πασχαλινές κατασκευές

Οι μαθητές  με πολύ κέφι και μεράκι έφτιαξαν πασχαλινές κατασκευές. Τα παιδιά της Α΄και της ΣΤ΄στα πλαίσια της  «αδελφοποίησης»και των δράσεων που πραγματοποιούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς, αντάλλαξαν δωράκια και έπαιξαν μαζί ομαδικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου.Το γραφείο  της  διευθύντριας του σχολείου μας, της κυρίας Βρεττάκου, στολίστηκε με τις κατασκευές των μαθητών.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΑ!

Τμήμα ΖΕΠ

Α΄τάξη

ΣΤ΄τάξη

 

 

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ

 

Β΄τάξη

 

Γ΄τάξη

Δ΄τάξη

Δημοσιεύθηκε στη Κατασκευές, Πάσχα | Σχολιάστε

Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2019-2020

Σχετ.: Η με αρ. πρωτ. 61178/Δ2/18-04-2018 Υ.Α.

«Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 61178/Δ2/18-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γυμνασίων» (Β΄ 1375) σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων. Στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών β) Θεάτρου-Κινηματογράφου γ) Χορού.

Για την εισαγωγή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία (Γυμνάσια) για το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 6 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2019 υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα), με εξαίρεση το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών για το οποίο οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο πρωτόκολλο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Α’ Αθήνας (Χίου 16-18, Μεταξουργείο, στον 4 ο όροφο). Σε περίπτωση που μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο (2) κατευθύνσεις ο γονέας-κηδεμόνας του υποβάλλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση. Οι γονείς-κηδεμόνες μαζί με την αίτηση στο Καλλιτεχνικό Σχολείο οφείλουν να προσκομίσουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.

 Όσον αφορά την κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες μαζί με την αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής πρέπει να προσκομίσουν Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό, στις οποίες θα βεβαιώνεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων. Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γυμνασίων»

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Γέρακα, τηλ. 210-6616130
στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ηρακλείου Κρήτης, τηλ.2810-762610
στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310-727341
στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τηλ. 210-4613060
στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Περιστερίου, τηλ. 210-5743178
στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης, τηλ. 24610-99875
στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Α’ Αθήνας, τηλ. 210-5226549 (για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών)

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΗΔΕΜΟΝΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2019-2020

Σχετ.: Η με αρ. πρωτ. 58167/Δ2/13-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων» (Β΄ 1371) Διόρθωση σφάλματος ΦΕΚ Β’ 1574 / 08-05-2018

Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 58167/Δ2/13-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων» (Β΄ 1371), Διόρθωση σφάλματος ΦΕΚ Β’ 1574 / 08-05-2018, σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων.

Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) για το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Γυμνάσιο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα) από τις 6 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2019.

Οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών των Μουσικών Σχολείων Αττικής μαζί με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο οφείλουν να προσκομίσουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.

Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί τις εργάσιμες ημέρες από 19 έως 24 Ιουνίου 2019 και θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 10.00 π. μ. με τη γραπτή εξέταση των υποψηφίων [ακρόαση ηχητικού δίσκου (cd)].

Σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι αίθουσες ή η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου για την ταυτόχρονη διενέργεια της γραπτής εξέτασης όλων των υποψηφίων, η εξέταση πραγματοποιείται διαδοχικά ανά ομάδες υποψηφίων με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, έτσι ώστε οι ομάδες να μην έρθουν σε επικοινωνία μεταξύ τους μέχρι το πέρας της γραπτής εξέτασης όλων των υποψηφίων. Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα με την εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή. Αναλόγως του αριθμού των αιτήσεων η διαδικασία της εξέτασης των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή δύναται να διαρκέσει έως τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019. Για το πρόγραμμα των εξετάσεων, τα θέματα των εξετάσεων, τη βαθμολόγηση και τις εγγραφές των μαθητών ισχύει η με αρ. πρωτ. 58167/Δ2/13-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων» (Β΄ 1371), Διόρθωση σφάλματος ΦΕΚ Β’ 1574 / 08-05-2018. Οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται να ενημερώσουν όλους τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Μουσικά Σχολεία της περιοχής τους.

ΣΧΟΛΕΙΑ – ΑΙΤΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε