Το OKTOBERFEST αναβίωσε στο 6ο Δημοτικό Γιαννιτσών

cover_photoΜια γερμανική παράδοση που έχει τις ρίζες της στο 1800 αναβίωσαν οι μαθητές του 6ου Δ.Σ Γιαννιτσών στο μάθημα των Γερμανικών.

Το Οktoberfest είναι μια μεγάλη γιορτή και καθιερώθηκε από τις 12 Οκτωβρίου 1810, όταν ο λαός είχε προσκληθεί σε ένα… λιβάδι για να γιορτάσει το γάμο του πρίγκιπα Λουδοβίκου της Βαυαρίας και της πριγκίπισσας Therese. Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες γιορτές στη Γερμανία που διαρκεί 16-18 ημέρες. Δέκα χιλιάδες άνθρωποι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, παρελαύνουν στο κέντρο του Μονάχου και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακές γεύσεις όπως χοιρινό ψητό, λουκάνικα, μπρέτσελ, πατατοσαλάτες και άφθονη μπύρα. Πριν τη γιορτή διεξάγεται ένας διαγωνισμός ζωγραφικής για την καλύτερη αφίσα που θα διαφημίζει τη γιορτή.

Γι΄αυτό λοιπόν το σχολείο διεξήγαγε έναν διαγωνισμό, τον διαγωνισμό για την καλύτερη πατατοσαλάτα την οποία έφτιαξαν οι μαθητές με πολύ μεράκι και χαρά και με συνοδεία της Βαυαρικής μουσικής. Να ευχαριστήσουμε θερμά την κριτική μας επιτροπή, τον διευθυντή, το σύλλογο διδασκόντων και κηδεμόνων αλλά και τους γονείς για την συμπαράσταση τους.

Για να δείτε φωτογραφίες, κάντε κλικ [εδώ].

Υπ .Καθηγήτρια : Ιωαννίδου Ελένη

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *