Ασφαλώς ……σερφάρουμε

Η Ε΄ τάξη του σχολείου μας στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων στον θεματικό κύκλο: Ζω καλύτερα – Ευ ζην ασχολήθηκε με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η πορεία των εργαστηρίων παρουσιάζεται στην ακόλουθη παρουσίαση:



Λήψη αρχείου

Για την υλοποίηση του εργαστηρίου συνεργάστηκαν οι   Παπασωτηροπούλου Κατερίνα,  Μαρία Δημητρακοπούλου,  Ισμήνη Νάσσου και Μίνα Καβουρά.

Unit 1 – Kelly (Lessons 1- 2- 3)

Unit 1 – Kelly

Εδώ θα βρείτε την παρουσίαση (Sway presentation ) των 3 μαθημάτων του 1ου Κεφαλαίου, με ασκήσεις , παιχνίδια ,βίντεο και φυσικά το λεξιλόγιο.


Μετάβαση στο sway.office.com.


Μετάβαση στο sway.office.com.


Μετάβαση στο sway.office.com.

Μαθησιακές Δυσκολίες – Εναλλακτικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις

imagesΤη Δευτέρα 3/4/2022 και ώρα 18.00μ.μ., στα πλαίσια αξιολόγησης Σχολικών Μονάδων, διεξηχθη στον χώρο του σχολείου μας επιμόρφωση εκπαιδευτικών με θέμα: “Μαθησιακές Δυσκολίες – Εναλλακτικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις “, από τις εκπαιδευτικούς Τεκερλέκη Αριστέα (ΠΕ71) και Χριστοπούλου Θεώνη (ΠΕ 70ΕΑΕ), αλλά και τα μέλη της ΕΔΥ, Τρυφωνοπούλου Σοφία (Ψυχολογος) και Βαμβακά Χριστίνα ( Κοινωνική Λειτουργός).

Στη δράση συμμετείχε το 3ο 12/Θ. Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Καρδαμά. Οι εκπαιδευτικοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν δια ζώσης θέματα που αφορούν την ανίχνευση Μαθησιακών δυσκολιών στη τάξη τους, να προβληματιστουν, καθώς και να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις εναλλακτικών προσεγγισεων της σχολικής ύλης.

Μαζί με τις παρουσιάσεις, θα βρείτε πλούσιο υλικό στον σύνδεσμο:

https://drive.google.com/drive/folders/1vh–5IdG5p_0SClqjtgybR0sHd1T5XVm?usp=sharing

Τα blog που σας αναφέραμε και  όπου θα μπορείτε να αντλείτε ιδέες είναι τα εξής: