Γενικά – Ιστορία

Απρίλιος 2020

Το σχολείο μας είχε από παλιά δανειστική βιβλιοθήκη με πολλά βιβλία. Η βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του Πιλοτικό Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του ΕΠΕΑΕΚ κατά τα σχολικά έτη 1998-99 και 1999-2000 στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Για πολλά χρόνια η βιβλιοθήκη ήταν στον ίδιο χώρο με το εργαστήριο των υπολογιστών και τα τελευταία χρόνια η χρήση της είχε ατονήσει και τα βιβλία δεν είχαν ανανεωθεί.  Το Φθινόπωρο του 2017 αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τη βιβλιοθήκη σε δική της ξεχωριστή αίθουσα και να την εμπλουτίσουμε με νέα βιβλία.

Νοέμβριος 2017

Η Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 ήταν για το σχολείο μας η «μέρα του βιβλίου». Ξεκινήσαμε με μια γιορτή αφιέρωμα στο βιβλίο, και στη συνέχεια ήρθε η ώρα της βιβλιοθήκης.  Για το επίσημο άνοιγμα της ξεκινήσαμε από τα εγκαίνια της. Η βιβλιοθήκη μας ήταν άλλωστε και η αφορμή που οργανώθηκε αυτό το αφιέρωμα στο βιβλίο. Σε μια φρεσκοβαμμένη και αναδομημένη αίθουσα τις προηγούμενες εβδομάδες, μεταφέρθηκαν όλα τα βιβλία και καταγράφηκαν.  Η αίθουσα θα λειτουργεί όχι μόνο ως δανειστική βιβλιοθήκη αλλά και ως αναγνωστήριο και εναλλακτική αίθουσα διδασκαλίας.

Στη διαμόρφωση του χώρου μας βοήθησε και οι Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, τον οποίο και ευχαριστούμε, προσφέροντας τις καρέκλες και τις κουρτίνες.

Απρίλιος 2020

Την σχολική χρονιά 2018-2019 η βιβλιοθήκη μας εντάχθηκε στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετά την ένταξη της βιβλιοθήκης στο δίκτυο βιβλιοθηκών στο πλαίσιο του προγράμματος “Δράση εξοπλισμού των Δημοτικών Σχολείων ενταγμένων στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης” δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας επιδότηση 3000€ μέσω της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων. Σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή αγοράστηκαν 200 νέα βιβλία, αλλά και εξοπλισμός που περιελάμβανε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα βιντεοπροβολέα.

Απρίλιος 2019

Τον Απρίλιο του 2019 την βαφτίσαμε και πήρε το όνομα: “Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα”  από το ομώνυμο βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη. Η βιβλιοθήκη τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 έχει φτάσει να έχει περίπου 2000 βιβλία. Τα περισσότερα από αυτά μπορούν να δανειστούν στους μαθητές μας, αλλά υπάρχουν και κάποια για μελέτη από εκπαιδευτικούς και μαθητές στο σχολείο. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς καθότι η βιβλιοθήκη μας εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα βιβλία όταν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα και στόχος είναι να υπάρχουν βιβλία για όλα τα γούστα και για τα μικρότερα και τα μεγαλύτερα παιδιά.

Τα βιβλία μας είναι ταξινομημένα σε κατηγορίες. Κάθε κατηγορία έχει το δικό της χρώμα:

Εγκαίνια

Πατώντας στους τίτλους των άρθρων παρακάτω, μπορείτε να δείτε τη διαδικασία “στησίματος” της βιβλιοθήκης μας.

Ετοιμάζοντας τη νέα μας βιβλιοθήκη

Ετοιμάζοντας τη βιβλιοθήκη… η συνέχεια

Έτοιμη η βιβλιοθήκη

Ημέρα βιβλίου (15-12-17)

Ανοίγει η νέα μας βιβλιοθήκη

Eγκαίνια 15-12-17