Παιδικά βιβλία για τον κορονοϊό (για μεγαλύτερα και μικρότερα παιδιά)

κορονο

Ο κορονοϊός, έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αλλά ίσως τα παιδιά έχουν ακόμα πολλές απορίες για το τι είναι αυτός ο ιός, και τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρουμε.

Σε προηγούμενη ανάρτηση του ιστολογίου του σχολείου μας υπάρχει ένα παραμύθι που εξηγεί στα μικρότερα παιδιά για τον κορονοϊό με απλό και κατανοητό τρόπο. Τα μεγαλύτερα παιδιά ίσως βρίσκουν κουραστικά τα πολύ παιδικά βιβλία που μιλούν για τον κορονοϊό μέσα από ένα παραμύθι. Οι εκδόσεις Ίκαρος, παρουσιάζουν ένα δωρεάν ebook για τον κορονοϊό, για παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, με εικόνες του Axel Scheffler. “Κορωνοϊός – Ένα βιβλίο για τα παιδιά” (κάποιοι χρησιμοποιούν διαφορετική ορθογραφία και γράφουν τη λέξη κορονοϊός με ω).  Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο.

Για τα μικρότερα παιδιά υπάρχει ακόμα ένα βιβλίο που έγραψε και εικονογράφησε η βρεφονηπιοκόμος Χαρά Πάτρα θέλοντας να βοηθήσει τους γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τι συμβαίνει γύρω μας και έχει αναπροσαρμοστεί η καθημερινότητά μας. το παραμύθι «Ένας ιός με κορώνα» διατίθεται ελεύθερα μέσω διαδικτύου, από τις εκδόσεις Φιλύρα και μπορείτε να το βρείτε κάνοντας κλικ εδώ ή μπορείτε να μεταφερθείτε στην παλιότερη μας ανάρτηση εδώ για το βιβλίο Covidbook για παιδιά.