Παιδικό βιβλίο για τον κορονοϊό

Αυτές τις μέρες ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Καταστάσεις που με δυσκολία μπορούν να τις διαχειριστούν οι ενήλικες, πόσο μάλλον τα παιδιά. Πρέπει να μιλάμε και να εξηγήσουμε στα παιδιά τι συμβαίνει, αλλά με τρόπο που να μπορέσουν να καταλάβουν και να μη τα φοβήσουμε. Τα περισσότερα παιδιά έχουν ήδη δει στο δρόμο ή ακόμη πιο πιθανό στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή ανθρώπους που φορούν μάσκες. «Αν δεν τους εξηγήσουμε το λόγο που συμβαίνει αυτό, το παιδί θα φοβάται περισσότερο», σημειώνει η Janine Domingues, ψυχολόγος παιδιών από το Child Mind Institute, έναν ανεξάρτητο, μη-κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα τη Νέα Υόρκη. Προσθέτει δε, ότι ο «στόχος είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να νιώθουν ενημερωμένα και να παίρνουν εξακριβωμένες πληροφορίες, οι οποίες θα είναι περισσότερο καθησυχαστικές από τις κουβέντες τους με φίλους ή από διάσπαρτες μη εξακριβωμένες πληροφορίες από το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα. Μη δίνετε εθελοντικά όσες πληροφορίες γνωρίζετε. Προσπαθήστε να απαντάτε στα ερωτήματα των παιδιών με σαφήνεια και ειλικρίνεια. Δεν πειράζει, αν δεν έχετε όλες τις απαντήσεις. Το σημαντικό είναι να είστε διαθέσιμοι για αυτά».

«Είναι σημαντική η δική μας προετοιμασία για το πώς θα διαχειριστούμε τις απορίες και τις αγωνίες των παιδιών. Δεν αρχίζουμε μαζί τους κάποια συζήτηση, όταν νιώθουμε άγχος ή όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση πανικού», τονίζει η Dr Domingues.

Η Manuela Molina, αποφάσισε να γράψει ένα παιδικό βιβλίο για να γνωρίσει στα μικρά παιδιά τον Covid- 19 που τόσο μας έχει αναστατώσει, ώστε να τα καθησυχάσει! To Covidbook για παιδιά, μας βοηθάει να τους εξηγήσουμε τι είναι ο κορονοϊός, γιατί πρέπει να τηρούν κάποιους κανόνες και γιατί οι μεγάλοι ακούν όλη την ημέρα ειδήσεις χωρίς να φοβηθούν.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο αυτό, που απευθύνεται στα μικρότερα παιδιά, στα ελληνικά πατώντας εδώ (βιβλίο για παιδιά)

Πηγές:

pagenews.gr Κορωνοϊός παιδιά: Μην φοβάστε να τους μιλήσετε

mama365.gr Covidbook: Το βιβλίο που εξηγεί τον κορονοϊό στα παιδιά με τον πιο γλυκό τρόπο!

Αφήστε μια απάντηση