Φρόντισέ με…ανακύκλωσέ με!

Καλησπέρα παιδιά μας, γονείς/κηδεμόνες,
ευχόμαστε να είστε όλοι υγιείς και ασφαλείς! Στα πλαίσια της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης μας , συνεχίζουμε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες από το πιλοτικό πρόγραμμα του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων από το Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Λόγω της ψηφιακής πραγματικότητας, οι δραστηριότητες του προγράμματος αναπροσαρμόζονται όπου αυτό είναι εφικτό και δυνατόν.
Αυτή την περίοδο, διαπραγματευόμαστε τον θεματικό άξονα Φροντίζω το Περιβάλλον και συγκεκριμένα διαπραγματευόμαστε την σημασία της ανακύκλωσης τόσο στην καθημερινότητα μας  όσο και στο περιβάλλον μας!

Η περιπέτεια της κυρίας Χάρτινης, μια αφηγηματική ιστορία από τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής της Αττικής, αποτέλεσε έναυσμα για να συζητήσουμε με τους μαθητές μας για την διαδρομή των ανακυκλώσιμων υλικών!

Τα ζώα του δάσους έχουν υιοθετήσει οικολογικές καθημερινές πρακτικές και μας δίνουν το παράδειγμα! Τι λέτε να το ακολουθήσουμε και μεις στην καθημερινότητα μας;

Οι μαθητές μας συνεχίζουν την ανακύκλωση των υλικών στο σπίτι , στις ειδικά διαμορφωμένες οικιακές σακούλες ανακύκλωσης και την καταγραφή των υλικών μέσα σ’ αυτήν!

Πάμε να ανακυκλώσουμε και ψηφιακά με την βοήθεια ενός ενήλικα!

Σας περιμένουμε αύριο με αποκριάτικη διάθεση και αμφίεση όσοι το επιθυμείτε!
Μπορείτε να αξιοποιήσετε ανακυκλώσιμα υλικά που διαθέτετε και να δημιουργήσετε αποκριάτικες κατασκευές!
Περιμένουμε να δούμε τις δημιουργίες σας και να σας παρουσιάσουμε και εμείς κάποιες ιδέες!

Καλή συνέχεια σ’ όλους!
Η Προϊσταμένη και οι Εκπαιδευτικοί του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου