βιβλιο2

Βιβλιοθήκη Στ. Νιάρχος

H επίσκεψη των βιβλιοθηκάριων μας στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου, οι βιβλιοθηκάριοι του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, που στεγάζεται Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Φτάνοντας στο ίδρυμα, η ξεναγός μας υποδέχθηκε θερμά. Προτού μας μιλήσει για το κτήριο, ένας από τους συχνούς επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ μας έπαιξε κλασσική μουσική στο πιάνο του χώρου. Στη συνέχεια, η ξεναγός άρχισε να μας παρουσιάζει τον χώρο και να μας εξηγεί την ιστορία του.  Αξιοσημείωτο είναι ότι η βιβλιοθήκη διαθέτει περισσότερα από 1 εκατομμύριο βιβλία και περιοδικά και ένα πλήθος σπάνιων χειρόγραφων κωδίκων από τον 9ο ως τον 19ο αιώνα.  Όλοι μας την παρακολουθούσαμε προσηλωμένοι. Η παρουσίαση της ήταν διαδραστική,καθώς έκανεδιάφορες συζητήσεις μαζί μας.

Όταν τελείωσε η θεωρητική προσέγγιση, ξεκίνησε η περιήγηση στη Βιβλιοθήκη. Η ξεναγός μας έδειξε όλους τους χώρους πληροφορώντας μας για το πώς αρχειοθετούνται τα βιβλία και γενικώς πώς έχει οργανωθεί και λειτουργεί η Βιβλιοθήκη. Επισκεφθήκαμε και κάποια σημεία, όπως ο χώρος ηχογράφησης και βιντεοσκόπησης,τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε πιστοποιημένο επισκέπτη, δωρεάν. Ακόμη μας μίλησε για τα αρχαία αντικείμενα τα οποία βρίσκονται στην κατοχή της βιβλιοθήκης και μπορούν να μελετηθούν από φοιτητές και από ερευνητές σε ένανειδικό χώρο.

Όλοι οι μαθητές απολαύσαν την περιήγηση στη Βιβλιοθήκη. Ο χώρος ήταν υπέροχος και έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Η ξεναγός ήταν ευχάριστη και έκανε τη μέρα μας απολαυστική. Ήταν μια εκπαιδευτική εκδρομή για εμάς, τους βιβλιοθηκάριους του σχολείου, και μας έδωσε ιδέες για το πώς να οργανώσουμε και να επαναλειτουργήσουμε τη δική μας βιβλιοθήκη.   (Μαδαμοπούλου Ι. Β1)

βιβλιο1 βιβλιο3

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς