Βιβλιοθήκη

«ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»

Με πολλή χαρά και ύστερα από κοπιώδεις προσπάθειες καθηγητών – μαθητών και γονέων, ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία της σχολικής μας βιβλιοθήκης μετά από αρκετά χρόνια.

Σ’ έναν ανακαινισμένο χώρο, εξαιρετικά φροντισμένο, διακοσμημένο λιτά και με γούστο, όπου υπάρχει και μια αναπαυτική χαλαρωτική γωνιά για διάβασμα ή συζήτηση, καθώς η αίθουσα θα χρησιμοποιηθεί και για άλλες δράσεις,  περιμένουμε, βάσει προγράμματος, μαθητές και συναδέλφους να επισκεφθούν το νέο κόσμημα του σχολείου μας.

εικόνα2 εικόνα3

εικόνα4  εικόνα6

Σημειωτέον: κάθε έπιπλο που υπάρχει προέρχεται είτε από τις αποθήκες του σχολείου, είτε από προσφορές ή ευρήματα τα οποία έτυχαν αναπαλαίωσης – ανακαίνισης από την κ. Σέββου Βασιλική και τους μαθητές. Προσέξτε τη σχεδόν χειροποίητη καρέκλα Louis XIV ! (έργο της κ. Σέββου)

Καρέκλα

Δε θα παραλείψουμε την αμέριστη βοήθεια του κ. Ξένου σε όποια ηλεκτρολογική / ηλεκτρονική εγκατάσταση χρειάστηκε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην ανακαίνιση βοήθησαν: γονείς (όπως ο γονέας κ. Τζιαφάλιας) με προσωπική εργασία στο βάψιμο της αίθουσας, οι μαθητές Κοσμάς Σπύρος, Καλαμάς Χρήστος, Παπανικολάου Φίλιππος, που προσέφεραν χειρωνακτική εργασία (μεταφορά εξοπλισμού, ανακαίνιση σχολικών καθισμάτων, καθαρισμό χώρου και όποια άλλη δουλειά προέκυπτε).

Βάψιμο τοίχων       Βάψιμο τοίχων2      Βάψιμο τοίχων3

Πρωτεργάτες στην ταξινόμηση των βιβλίων, εργάστηκαν συστηματικά εξ αρχής και επί μήνες οι μαθητές/ μαθήτριες : Νάκας Β., Κωνσταντινίδου Ηλ., Κουτρεμπέζης Μ., Κράτσας Χρ., Σπετσιέρη Β. (Β΄ τάξη), Γκούμα Δ., Κοντοδήμου Δ., Γεωργόπουλος Χρ. (Γ΄ τάξη). Περιστασιακά βοηθούσαν και άλλοι μαθητές. Όλοι προτίθενται να συνεχίσουν την ενεργή δράση, κυρίως την επόμενη σχολική χρονιά.

Παιδιά Β 2 Παιδιά Β 3

Παιδιά Β 4 Παιδιά Β 

Εργασίες2 Ξένος

Σκάκι2Σκάκι3

 

Η ομάδα των καθηγητών για την επαναλειτουργία – επανασύσταση της δανειστικής βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος:

Σέββου Βασιλική, ΠΕ2

Νιάρχου Ελένη, ΠΕ2

Καμαριωτάκη Ευαγγελία, ΠΕ81

Μισέντου Μαρία, ΠΕ86

Τσολάκου Γεωργία, ΠΕ7

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς