Πολιτική ασφάλειας στο διαδίκτυο

Η ψηφιακή ασφάλεια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής ασφάλειας του σχολείου μας σε θέματα συμπεριφοράς στο διαδίκτυο, καταπολέμησης του εκφοβισμού και της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών.
Διδάσκεται στο σχολείο μας κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, κατά τη διάρκεια υλοποίησης προγραμμάτων (σχολικών δραστηριοτήτων, Erasmus+, eTwinning,) καθώς και αφορμής δοθείσης με την εξέταση κάποιας σχετικής ενότητας από τα σχολικά εγχειρίδια.
Η πολιτική ψηφιακής ασφάλειας του σχολείου μας καλύπτει τη χρήση ψηφιακού βίντεο και εικόνας, την προστασία δεδομένων, θέματα σχετικά με ακατάλληλες δραστηριότητες και πνευματικά δικαιώματα, χρήση κινητών συσκευών και παράνομων εικόνων. Μάλιστα, υλικό σχετικό με την ψηφιακή ασφάλεια είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου
Σχετικά με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, η πολιτική του σχολείου είναι σύμφωνη με τις οδηγίες του Υπουργείου. Γίνεται όταν παρίσταται ανάγκη κατά την υλοποίηση προγραμμάτων (σχολικών δραστηριοτήτων, Erasmus+, eTwinning). Οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν χρήση των κινητών τους τηλεφώνων εκτός εάν παραστεί ανάγκη ή η χρήση τους σχετίζεται με την υλοποίηση κάποιας δράσης. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι πλήρως ενήμεροι αναφορικά με την κατοχή, τη χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο και τις συνέπειες παραβίασής της.

Το ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) του σχολείου μας δεν είναι προσβάσιμο για κινητά τηλέφωνα, ενώ στο συγκεκριμένο δίκτυο δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση οι μαθητές.
Τέλος, η ψηφιακή υποδομή είναι επαρκώς ασφαλής γιατί υπαγόμαστε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο φιλτράρεται, χωρίς αυτό όμως να περιορίζει την ικανότητα των μαθητών να εξερευνούν τις πολλές δυνατότητες του διαδικτύου.

 

Κατηγορίες: Διαδύκτιο-Ασφάλεια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.