Comenius “European Citizens”

Στα πλαίσια του διασχολικού προγράμματος Comenius “European citizens” που υλοποιεί το σχολείο μας σε συνεργασία με το σχολείο  Freinetskolen της Κοπεγχάγης είχαμε τη χαρά από 22/2/2011 έως 4/3/2011 να φιλοξενήσουμε δύο συναδέλφους εκπαιδευτικούς από τη Δανία, την Annie Ronning και τον Michael Christiansen διευθυντή του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας  τους στα Ιωάννινα πραγματοποιήσαμε πολλές κοινές δραστηριότητες και επισκέψεις αλλά είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά για τη Δανία, τον τρόπο ζωής το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και  να παρακολουθήσουμε γλωσσικά μαθήματα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν και συγκεκριμένα:

  • Παρουσίαση στους εκπαιδευτικούς του σχολείου
  • Γνωριμία με τους γονείς των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενημέρωση για τις μετακινήσεις  και τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν.
  • Παρουσίαση του Δανέζικου εκπαιδευτικού συστήματος στους φορείς της εκπαίδευσης (Περιφερειακή διευθύντρια, Διευθυντής δευτεροβάθμιας, Προϊστάμενος 1ου γραφείου, σχολικοί σύμβουλοι) και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
  • Μαθήματα Δανέζικης κουλτούρας και παράδοσης και μαθήματα δανέζικης γλώσσας στους μαθητές του σχολείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σε καθημερινή βάση.
  • Παρουσίαση σε όλους τους μαθητές του σχολείου της Δανίας .
  • Συμμετοχή σε καθημερινά working sessions για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Translate

Ιστορικό

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων