176016539860395 1760165402515573

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου), η εκπαιδευτικός των Αγγλικών της ΣΤ΄ τάξης υλοποίησε μια δημιουργική δράση αφιερωμένη στη γλωσσική ποικιλία και τη σημασία της επικοινωνίας μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

Οι μαθητές γνώρισαν πώς λέμε τη λέξη «Γεια» σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, όπως Hello (Αγγλικά), Bonjour (Γαλλικά), Hola (Ισπανικά), Ciao (Ιταλικά), Olá (Πορτογαλικά), Hallo (Γερμανικά), Hei (Νορβηγικά), Herete (Ελληνικά), Zdravo (Σερβικά) και Zdravstvuyte (Ρωσικά).

Στη συνέχεια δημιούργησαν μια πολύχρωμη αφίσα, διακοσμημένη με σημαίες και φράσεις από τις γλώσσες της Ευρώπης. Μέσα σε καρδιές οι μαθητές έγραψαν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν σημαντική την εκμάθηση ξένων γλωσσών — όπως:
💬 «Για να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο»,
💬 «Για να επικοινωνώ με όλους»,
💬 «Για να βρω καλύτερη δουλειά»,
💬 «Για να γνωρίσω άλλους πολιτισμούς».

Η δράση ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση γύρω από το γνωμικό του William Gibson:

> «Language is to the mind more than light is to the eye»

Μέσα από τη δραστηριότητα αυτή, οι μαθητές συνειδητοποίησαν πως η γλώσσα δεν είναι απλώς ένα εργαλείο επικοινωνίας, αλλά γέφυρα που ενώνει ανθρώπους, πολιτισμούς και ιδέες.

Η αφίσα κοσμεί πλέον τον πίνακα ανακοινώσεων του τμήματος της ΣΤ’ μεταφέροντας το μήνυμα της πολυγλωσσίας, της συνεργασίας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. 🌍💙