Feed
Άρθρα
Σχόλια

Self test από σήμερα (6/12) έως και το Σάββατο (11/12) στα φαρμακείαΑγαπητοί γονείς,

Χρόνια Πολλά ! Καλή χρονιά με υγεία !

Σας ενημερώνουμε ότι από 05/01/2022 άρχισε η δωρεάν διανομή self tests για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς βάσει των πρόσφατων αποφάσεων της πολιτείας για την έναρξη των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα.

Οι μαθητές δικαιούνται πέντε (5) self tests που θα τους καλύψουν για την περίοδο από 10/01/2022 – 21/01/2022. Την πρώτη εβδομάδα (10/1 – 14/01) οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν τρία (3) τεστ (την Κυριακή  έλεγχος στο σχολείο τη Δευτέρα – τη Δευτέρα έλεγχος στο σχολείο την Τρίτη – και την Πέμπτη έλεγχος στο σχολείο την  Παρασκευή) και τη δεύτερη εβδομάδα (17/01 – 21/01) δύο (2) τεστ (τη Δευτέρα έλεγχος στο σχολείο την Τρίτη – και την Πέμπτη έλεγχος στο σχολείο την  Παρασκευή).

Οι δηλώσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού ράπιντ τεστ ή self test μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr

    Τι θα γίνεται αν μαθητής διαγνωστεί θετικός σε COVID-19; Για πόσο καιρό προβλέπεται καραντίνα; Πότε και με ποιους όρους επιστρέφει στο σχολείο;

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση  για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων