Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αρχείο για την κατηγορία 'Τάξεις'

Στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες” δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη 9 σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο, μία συνεργατική ταινία τεκμηρίωσης με αφορμή το Επικό Λαϊκό ποίημα με Μουσική “Κυπριακό” της Αλέξιας Βασιλείου. Τα παιδιά από κάθε σχολείο δημιούργησαν ομαδικές ζωγραφιές αφού εμπνεύστηκαν από τους στίχους του ποιήματος και στη συνέχεια τις ενσωμάτωσαν στο μελοποιημένο ποίημα.

Οι ομαδικές ζωγραφιές από τα παιδιά του Γ2

Εικόνα 11 Εικονα 12 Εικόνα 13

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 235 σχολικές μονάδες και περίπου 11.500 μαθητές – μαθήτριες. Υποβλήθηκαν 1058 δημιουργίες: 36 διηγήματα, 680 εικαστικά έργα, 32 εφημερίδες, 32 παραμύθια, 98 ταινίες, 116 σποτ, 20 ιστοσελίδες, 44 μουσικές συνθέσεις.

Στο συνεργατικό αποτέλεσμα που δημιουργήθηκε και στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2 του σχολείου μας, δόθηκε το 3ο βραβείο στην κατηγορία “Ταινίες τεκμηρίωσης”.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία στις 23 Απριλίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Συνεργατική ταινία τεκμηρίωσης για το “Κυπριακό” της Αλέξιας Βασιλείου

Σχολεία Σύμπραξης

5ο Δ.Σ. Αγίας Βαρβάρας

3ο Δ.Σ. Γλυκών Νερών

6ο Δ.Σ. Κηφισιάς

13ο Δ.Σ. Ρεθύμνου

2ο Δ.Σ. Τήνου

11ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Α΄ Δ.Σ. Κάτω Πολεμιδιών

Β΄ Δ.Σ. Κολοσσίου

Γ΄Δ.Σ. Λεμεσού

 

25η Μαρτίου 1821

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας με πρωταγωνιστές τους μαθητές/ μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης μεταφέροντάς μας στα 4οο χρόνια σκλαβιάς και στις συνεχόμενες προσπάθειες των γενναίων προγόνων μας για την απόκτηση της λευτεριάς μας! Φιλική συμμετοχή οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Ε1.25ηΕπιμέλεια γιορτής: Γαβάνη Ουρανία – Ζαρμπίνης Μιλτιάδης – Καμαρινού Μαρία

Μουσική επιμέλεια: Καλογεράς Δημήτριος – Μάρκου Παναγιώτης

Μαγνητοσκόπηση: Ιωακειμίδης Θοδωρής

Θερμές ευχαριστίες για την πολύτιμη βοήθειά τους:

στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας για την παραχώρηση των παραδοσιακών στολών, στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και ιδιαιτέρως στην κ. Πατρουδάκη Αναστασία, στις εκπαιδευτικούς Ελένη Στρουμπούλη, Κατάνια Φένια,  Κρεββαθιαννάκη Κατερίνα, Μήτσιου Σοφία, Χρυσού Αγγελική, Στεφανίδου Κλειώ, καθώς και σε όλο το προσωπικό του σχολείου μας για την αμέριστη συμπαράσταση.

Δημιουργία μάσκας – προσωπείου, τμήμα Δ2

1

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής

2

με θέμα: Θεατρική μάσκα – προσωπείο,

3

Οι μαθητές /τριες του τμήματος Δ2,

4

έφτιαξαν τα δικά τους προσωπεία

5

με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού

7

κ. Κλειώς Στεφανίδου

Συμμετοχή στον διαγωνισμό του Make a wish

Οι μαθητές της Στ΄2 τάξης συμμετέχουν στον διαγωνισμό του οργανισμού Make a wish, δημιουργώντας το δικό τους ομαδικό αστέρι, υπό την καθοδήγηση της  εκπαιδευτικού Εικαστικών του σχολείου μας, κ. Χρυσού Αγγελικής, έχοντας ως αφετηρία το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού, τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, αλλά και τις ιστορίες παιδιών ευχής.

Καλή τους επιτυχία!

αστέρι ευχής1

5o Δ.Σ. Αγίας Βαρβάρας

Συμμετοχή στον διαγωνισμό: Σχεδίασε το αστέρι σου

panellinia imera kata tou scholikou ekfovismou 6i martiouΜε αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιήθηκαν γύρω από αυτό το θέμα, τα παιδιά της Γ τάξης δημιούργησαν podcast, το οποίο μπορείτε να ακούσετε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Podcast 2: Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Καλή ακρόαση!

Podcast με ποιήματα Χαϊκού

αρχείο λήψης 3Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων τα παιδιά της Γ2 τάξης δημιουργούν podcast με διάφορες θεματικές, τα οποία μπορείτε να ακούσετε μέσω της πλατφόρμας του European School Radio.

Το πρώτο podcast με θέμα τα ποιήματα “Χαϊκού” βρίσκεται στον “αέρα”.

Μπορείτε να το ακούσετε πατώντας τον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Podcast 1: ποιήματα χαϊκού

Καλή ακρόαση!

Η Δ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην Πινακοθήκη. Όταν επέστρεψαν στο σχολείο έγραψαν τις εντυπώσεις τους και έφτιαξαν ζωγραφιές.

Γ.Π.

Χθες είχα πάει με την τάξη μου μια ωραία εκδρομή. Εκεί πέρα είχε πολλούς πίνακες με ζωγραφιές και ήταν μια κυρία που είδα από το ταμπελάκι της ότι την έλεγαν Ιωάννα.

Α.Π.

Πρώτα είδαμε έναν πίνακα ενός Έλληνα ζωγράφου. Μετά ένα τρισδιάστατο γλυπτό, φτιαγμένο από αλουμίνιο και μπλε μπογιά που το είχε φτιάξει μια Ελληνίδα ζωγράφος, η Χρύσα.

Μ.Μ.

Στη συνέχεια προχωρήσαμε και ανεβήκαμε τέσσερις ορόφους για να δούμε τον πρώτο πίνακα. Ο πρώτος πίνακας ήταν πολύ περίεργος γιατί δεν είχε όνομα. Ήταν φτιαγμένος από ξύλα, βίδες, αλουμίνιο και μια λάμπα.

Θ.Α.

Ο δεύτερος πίνακας ήταν του Βαν Γκογκ. Αυτός ο πίνακας μας έδειχνε ένα σπίτι που ο τοίχος ήταν κίτρινος και στην κουζίνα πάνω στο τραπέζι είχε τρία λεμόνια , δύο πορτοκάλια ένα φλιτζάνι και μια τσαγιέρα.

Μ.Ζ.

Ήταν ένας τεράστιος πίνακας που είχε σχέση με ένα παζάρι. Του έβαλα δέκα στα δέκα επειδή του ζωγράφου του πήρε τέσσερα χρόνια και ήταν τέλειος. Ήταν μια χειροτεχνία πολύ μικρή χωρίς όνομα αλλά του βάζω πέντε στα δέκα.

Γ.Μ.

Το πιο σημαντικό που μας είπε η κυρία Ιωάννα είναι ότι τα έργα του Βαν Γκόγκ έμοιαζαν πιο αληθινά και είχαν πιο πολύ χρώμα.

Χ.Κ.

Ο αγαπημένος μου πίνακας ήταν του Παναγιώτη Τέτση. Ήταν 58 μέτρα και έδειχνε κάποιους ανθρώπους να ψωνίζουν από την λαϊκή αγορά.

Δ.Τ.

Ήταν πάρα πολύ όμορφα και ήσυχα. Είχε πολύ ταλαντούχους πίνακες από γνωστούς ζωγράφους . Μια καλή κυρία η Ιωάννα μας έλεγε ποιος έκανε τον πίνακα και πολλά άλλα.

Σ.Π.

Πήγα εκδρομή σε μια Πινακοθήκη που την έλεγαν ίδρυμα Γουλανδρή. Η ξεναγός μας έδειξε την γραφή χωρίς να σηκώσει το χέρι από το χαρτί, που το λένε μονοκοντυλιά.

Σ.Π.

Στον τέταρτο όροφο έφτιαξε η Χρύσα το τοπίο του Λονδίνου. Μου άρεσε πολύ αυτή η εκδρομή και θα ήθελα να ξαναπάω.

20240220 113518 20240220 113529 20240220 113546 20240220 113550 20240220 113555 20240220 113610 20240220 113615 20240220 113621 20240220 113629 20240220 113636 20240220 113720

Ηχοϊστορία

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων δημιουργήθηκε από τα παιδιά μία συνεργατική ιστορία, την οποία εικονογράφησαν και στη συνέχεια “έντυσαν” με αφήγηση και ήχους που παρήγαγαν με το σώμα και τις φωνές τους.

“Κορίτσι” του Οδυσσέα Ελύτη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄τάξης, αφού διάβασαν το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, εμπνεύστηκαν από αυτό και σας παρουσιάζουν τις ζωγραφιές τους στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Το Συνεργατικό Λογότυπο του έργου

Το κάθε σχολείο με αφορμή τα ειδώλια εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα μεγάλο ομαδικό ειδώλιο. Στη συνέχεια έγινε η σύνθεση για τη δημιουργία του λογότυπου του έργου.

ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνεργατικό ebook με τις μασκότ και τα συνθήματά τους

Το κάθε σχολείο δημιούργησε την τρισδιάστατη μασκότ του και το σύνθημα που θα τη συνοδεύει. Στη συνέχεια όλες οι μασκότ και τα συνθήματά τους μπήκαν στο ψηφιακό βιβλίο που ακολουθεί.


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

Οι μασκότ μας και τα συνθήματά τους

Ψηφιακή έκθεση με τις μασκότ και τα ομαδικά έργα.

Μέσω του εργαλείου Αrtsteps μπορεί κανείς να περιηγηθεί στην ψηφιακή έκθεση με τις μασκότ και τα ομαδικά έργα. Ψηφιακή έκθεση

artsteps

Ψηφιακή έκθεση με ατομικές δημιουργίες σε padlet

Τα παιδιά αφού γνώρισαν σε βάθος τα ειδώλια, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ατομικά έργα με διάφορες τεχνικές (μολύβι, κολάζ, πηλό, χρώμα κ.ά.), τα οποία και ανέβασαν σε ένα padlet. Στη συνέχεια, αφού περιηγήθηκαν στην έκθεση, σχολίασαν έργα άλλων παιδιών ή με μία καρδούλα σημείωσαν ποια έργα ξεχώρισαν.

Μετάβαση στο padlet.com

 

Παλιότερα Άρθρα »

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων