Η ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του eTwinning έργου με θέμα “Τα δικαιώματα του παιδιού μέσα από την τέχνη”.
Αρχείο για την κατηγορία 'eTwinning 2022-2023'
Ταινία μικρού μήκους: ΠΑΙδιΑ και ΧΡώματα – colouRIng thouGHTS
Δημοσιευμένο στην κατηγορία eTwinning, eTwinning 2022-2023, Ανακοινώσεις, Δ 2022-2023, Δ' Τάξη στις 31 Ιαν 2024
Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο “Τα δικαιώματα του παιδιού μέσα από την τέχνη”
Δημοσιευμένο στην κατηγορία eTwinning, eTwinning 2022-2023, Ανακοινώσεις, Δ 2022-2023, Δ' Τάξη στις 31 Ιαν 2024
Μετά την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, το eTwinning έργο με τίτλο “Τα δικαιώματα του παιδιού μέσα από την τέχνη”, που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2022-2023, έλαβε και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.
Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας αξιολογεί το έργο όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών που συμμετέχουν σε ένα έργο eTwinning. Τα έργα στα οποία απονέμεται η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας είναι εκείνα με την υψηλότερη κατάταξη μεταξύ εκείνων που έλαβαν την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.
Απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας
Δημοσιευμένο στην κατηγορία eTwinning, eTwinning 2022-2023, Ανακοινώσεις στις 25 Νοέ 2023
Προβολή ταινίας και έκθεση «Τα Δικαιώματα του Παιδιού μέσα από την Τέχνη»
Δημοσιευμένο στην κατηγορία eTwinning, eTwinning 2022-2023, Ανακοινώσεις στις 16 Ιούν 2023
Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, η Δ2 τάξη παρουσίασε στα παιδιά του σχολείου και τους γονείς την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησε με τίτλο «παιΔΙά ΚΑΙ χρΩΜΑΤΑ» και την έκθεση με τίτλο «Τα Δικαιώματα του Παιδιού μέσα από την Τέχνη» που είναι αποτέλεσμα του eTwinning έργου, το οποίο υλοποιήθηκε τη φετινή χρονιά.
Την εκδήλωση παρακολούθησε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κ. Μιράντα Παπαδοπούλου, η οποία στο τέλος της εκδήλωσης απένειμε στα παιδιά τους επαίνους για τη συμμετοχή τους. 
Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να ενημερωθείτε για την πορεία του έργου και να παρακολουθήσετε την ταινία.
https://ddp.gr/ta-dikaiomata-toy-paidioy-mesa-apo-tin-techni/
Συνεργατικό προϊόν eTwinning: Ημερολόγιο για Τα Δικαιώματα του Παιδιού μέσα από την Τέχνη
Δημοσιευμένο στην κατηγορία eTwinning, eTwinning 2022-2023, Ανακοινώσεις στις 20 Φεβ 2023
Οι δράσεις του Δ2 στο eTwinning
Δημοσιευμένο στην κατηγορία eTwinning, eTwinning 2022-2023, Ανακοινώσεις στις 23 Ιαν 2023
Στο πλαίσιο του eTwinning προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν τα παιδιά του Δ2, με θέμα «Τα δικαιώματα του παιδιού μέσα από την τέχνη» τα παιδιά από τα 8 συνεργαζόμενα σχολεία αντάλλαξαν μέσω του ταχυδρομείου χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού.
Τα παιδιά σε ομάδες δημιουργούν τις κάρτες για να τις στείλουν στα παιδιά των άλλων σχολείων της Ελλάδας και της Κύπρου.
Oι κάρτες αναρτήθηκαν σε έναν συνεργατικό πίνακα linoit και τα σχολεία αντάλλαξαν ευχές διαδικτυακά.
Δ2 – eTwinning – ΤΗΛΕΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα συνεργαζόμενα σχολεία συναντήθηκαν διαδικτυακά και το κάθε σχολείο έκανε μία σύντομη παρουσίαση το ένα στο άλλο και ενημερώθηκαν για τα παραγόμενα συνεργατικά προϊόντα που έχουν δημιουργήσει μέχρι τώρα.
eTwinning 2022-2023: Τα δικαιώματα του παιδιού μέσα από την τέχνη – Δ2
Δημοσιευμένο στην κατηγορία eTwinning, eTwinning 2022-2023, Ανακοινώσεις στις 8 Νοέ 2022
Σας ενημερώνουμε ότι:
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ2 φέτος θα συμμετάσχουν σε συνεργατικό έργο eTwinning με θέμα «Τα Δικαιώματα του Παιδιού μέσα από την τέχνη».
Πρόκειται για ένα σύντομο έργο διάρκειας 4 – 6 μηνών σε μια συνεργασία ελληνικών και κυπριακών σχολείων. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα γνωριστούν και θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα του eTwinning για επικοινωνία και συνεργασία, δημιουργία συλλογικών προϊόντων με σκοπό την ευαισθητοποίηση στο θέμα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, τα οποία στη συνέχεια θα αποτυπωθούν μέσω της τέχνης.
Η πλατφόρμα eTwinning, μέρος της ESEP (Πλατφόρμα Ευρωπαϊκής Σχολικής Εκπαίδευση), είναι ένας διαδικτυακός χώρος αποκλειστικά για σχολικές συνεργασίες ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να αναπτύσσουν έργα, να μοιράζονται και να αισθάνονται και να συμμετέχουν στην πιο συναρπαστική κοινότητα μάθησης στην Ευρώπη.
https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning
ΣΤΟΧΟΙ
Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του παιδιού και να εμβαθύνουν στα δικαιώματά τους, τα οποία στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να τα αποτυπώσουν μέσα από διάφορες μορφές τέχνης.
- Ευαισθητοποίηση σχετικά με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην καθημερινή ζωή
- Σύνδεση ανθρώπινων αναγκών με τα Δικαιώματα του παιδιού
- Εμπέδωση και εμβάθυνση στα δικαιώματα και στην αναγκαιότητά τους
- Αναγνώριση των ατομικών στοιχείων ταυτότητας και της ταυτότητας των άλλων
- Προώθηση ενσυναίσθησης
- Καλλιέργεια δημιουργικότητας
- Μελέτη και αποτύπωση των δικαιωμάτων του παιδιού από καλλιτεχνική σκοπιά
Εκτενέστερη ενημέρωση θα γίνεται στην ιστοσελίδα του σχολείου μας κάθε μήνα.
https://blogs.sch.gr/5dimagvar/
1η Δραστηριότητα:
Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά από τα σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου κάνουν μία πρώτη γνωριμία
μέσω ενός padlet. Δείτε τη πατώντας τον υπερσύνδεσμο https://padlet.com/padlets/hn5v6anlezlj40cn







