Αρχείο για την κατηγορία 'Γ’ Τάξη'
Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γ1 τάξης 2024-2025
Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Γ' Τάξη, Τάξεις στις 10 Νοέ 2024
Ώρες επικοινωνίας γονέων – εκπαιδευτικών σχολικό έτος 2024-2025
Δημοσιευμένο στην κατηγορία Α' Τάξη, Ανακοινώσεις, Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Δ' Τάξη, Ε' Τάξη, ΣΤ' Τάξη στις 10 Νοέ 2024
Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γ2 τάξης 2024-2025
Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Γ' Τάξη, Τάξεις στις 10 Νοέ 2024
Έκθεση και εκδήλωση παρουσίασης του eTwinning έργου: Όταν τα ειδώλια αφηγούνται
Δημοσιευμένο στην κατηγορία eTwinning, eTwinning 2023-2024, Ανακοινώσεις, Γ 2023-2024, Γ' Τάξη στις 15 Ιούν 2024
Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, η Γ2 τάξη παρουσίασε στα παιδιά του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς το ταξίδι που έκανε μέσα από το eTwinning έργο με τίτλο «Όταν τα ειδώλια αφηγούνται». Στον κεντρικό διάδρομο του σχολείου υπήρχε η έκθεση με τα έργα των παιδιών και τα συνεργατικά αποτελέσματα του έργου, ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων έγινε η παρουσίαση της πορείας του έργου μέσα από ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο.
Στο τέλος της εκδήλωσης, η διευθύντρια του σχολείου, κ. Δέσποινα Τσιλπιρίδου, απένειμε στα παιδιά τα βραβεία τους, για τη διάκριση που έλαβαν με τη συμμετοχή τους στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό: Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια. Εκπαιδευτικές Γέφυρες.
Ακολουθεί το βίντεο με τα συνεργατικά αποτελέσματα του eTwinning έργου, το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Τελετή βράβευσης του μαθητικού διαγωνισμού Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες
Δημοσιευμένο στην κατηγορία eTwinning, eTwinning 2023-2024, Ανακοινώσεις, Γ 2023-2024, Γ' Τάξη στις 12 Μάι 2024
Στις 23 Απριλίου έλαβε χώρα στη Λευκωσία της Κύπρου η τελετή βράβευσης του μαθητικού διαγωνισμού Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες.
Τη σύμπραξη μας, εκπροσώπησαν εκπαιδευτικοί συνεργάτες από την Ελλάδα και την Κύπρο που παρέλαβαν τα βραβεία μας. Το συνεργατικό βίντεο με το οποίο συμμετείχαμε έλαβε το 3ο βραβείο στην κατηγορία «Ταινίες τεκμηρίωσης» και το 4ο βραβείο στην κατηγορία «Κυπριακό». Το βίντεο ήταν εμπνευσμένο από το επικό ποίημα της Κύπριας μουσικού Αλέξιας Βασιλείου.
Βίντεο από την τελετή βράβευσης
Στο portal paideia-news δημοσιεύεται άρθρο σχετικό με τη βράβευση, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.
eTwinning: Όταν τα ειδώλια αφηγούνται – Οι δράσεις του 2ου τριμήνου
Δημοσιευμένο στην κατηγορία eTwinning, eTwinning 2023-2024, Ανακοινώσεις, Γ 2023-2024, Γ' Τάξη στις 12 Μάι 2024
Ιανουάριος: Τα ειδώλια στο μάθημα της τέχνης
Τα παιδιά εμπνέονται από τα κυκλαδικά και τα κυπριακά ειδώλια και δημιουργούν τα δικά τους ειδώλια μέσα από διάφορες τεχνικές.
Ειδώλια ζωγραφισμένα στον υπολογιστή
Αν ήμασταν ειδώλια το 2023…
Αν ο Μοντιλιάνι ζωγράφιζε ειδώλια…
Ειδώλια με μολύβι
Σταυρόσχημα ειδώλια
Στη συνέχεια όλες οι δημιουργίες ανεβαίνουν σε ένα Συνεργατικό padlet με τίτλο: Τα ειδώλια στο μάθημα της τέχνης.
Εκεί, τα παιδιά βλέπουν τα ατομικά έργα τέχνης των παιδιών από τα άλλα σχολεία, τα σχολιάζουν και βάζουν “καρδούλα” σε αυτά που τους αρέσουν περισσότερο.
Στα τέλη Ιανουαρίου, τα παιδιά του Γ1 και Γ2 επισκέπτονται το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζοντας τα Κυκλαδικά ειδώλια».
Φεβρουάριος: Δίνω φωνή στα ειδώλια – Τι θα έλεγαν τα ειδώλια αν μιλούσαν;
Τα παιδιά χρησιμοποιούν το εργαλείο Voicethread και δίνουν φωνή στα ειδώλια.
Ακούστε εδώ τι θα έλεγαν τα ειδώλια αν μιλούσαν…
Στις 27/02 σε μία τηλεσυνάντηση παρουσιάζονται τα μέχρι εκείνη τη στιγμή συνεργατικά αποτελέσματα του έργου.
Μάρτιος: Φοράω τα ειδώλια
Τα παιδιά, στο πλαίσιο των Αποκριών, φτιάχνουν μάσκες εμπνευσμένες από τα ειδώλια.
Στη συνέχεια δημιουργείται μία συνεργατική έκθεση με όλα τα έργα μέσω του εργαλείου digipad.
Στις 19 Μαρτίου σε μία τηλεσυνάντηση, όλα τα παιδιά φοράνε τις μάσκες τους και τις παρουσιάζουν στους υπόλοιπους συνεργάτες.
Δημιουργία Συνεργατικής ταινίας τεκμηρίωσης για τον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό: Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες
Στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες” δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη 9 σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο, μία συνεργατική ταινία τεκμηρίωσης με αφορμή το Επικό Λαϊκό ποίημα με Μουσική “Κυπριακό” της Αλέξιας Βασιλείου. Τα παιδιά από κάθε σχολείο δημιούργησαν ομαδικές ζωγραφιές αφού εμπνεύστηκαν από τους στίχους του ποιήματος και στη συνέχεια τις ενσωμάτωσαν στο μελοποιημένο ποίημα.
Rap τραγούδι με αφορμή τη Μέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού
Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γ 2023-2024, Γ' Τάξη στις 11 Απρ 2024
Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε το ραπ τραγούδι που δημιουργήσαν τα παιδιά της Γ΄τάξης στο πλαίσιο των δράσεων για την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.
Rap τραγούδι για τον Σχολικό Εκφοβισμό
Καλή ακρόαση!
3ο Βραβείο στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες”
Δημοσιευμένο στην κατηγορία eTwinning, eTwinning 2023-2024, Ανακοινώσεις, Γ 2023-2024, Γ' Τάξη στις 27 Μαρ 2024
Στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες” δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη 9 σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο, μία συνεργατική ταινία τεκμηρίωσης με αφορμή το Επικό Λαϊκό ποίημα με Μουσική “Κυπριακό” της Αλέξιας Βασιλείου. Τα παιδιά από κάθε σχολείο δημιούργησαν ομαδικές ζωγραφιές αφού εμπνεύστηκαν από τους στίχους του ποιήματος και στη συνέχεια τις ενσωμάτωσαν στο μελοποιημένο ποίημα.
Οι ομαδικές ζωγραφιές από τα παιδιά του Γ2
Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 235 σχολικές μονάδες και περίπου 11.500 μαθητές – μαθήτριες. Υποβλήθηκαν 1058 δημιουργίες: 36 διηγήματα, 680 εικαστικά έργα, 32 εφημερίδες, 32 παραμύθια, 98 ταινίες, 116 σποτ, 20 ιστοσελίδες, 44 μουσικές συνθέσεις.
Στο συνεργατικό αποτέλεσμα που δημιουργήθηκε και στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2 του σχολείου μας, δόθηκε το 3ο βραβείο στην κατηγορία “Ταινίες τεκμηρίωσης”.
Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία στις 23 Απριλίου.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
Συνεργατική ταινία τεκμηρίωσης για το “Κυπριακό” της Αλέξιας Βασιλείου
Σχολεία Σύμπραξης
5ο Δ.Σ. Αγίας Βαρβάρας
3ο Δ.Σ. Γλυκών Νερών
6ο Δ.Σ. Κηφισιάς
13ο Δ.Σ. Ρεθύμνου
2ο Δ.Σ. Τήνου
11ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
Α΄ Δ.Σ. Κάτω Πολεμιδιών
Β΄ Δ.Σ. Κολοσσίου
Γ΄Δ.Σ. Λεμεσού
6 Μαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού – Podcast 2
Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Γ 2023-2024, Γ' Τάξη στις 13 Μαρ 2024
Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιήθηκαν γύρω από αυτό το θέμα, τα παιδιά της Γ τάξης δημιούργησαν podcast, το οποίο μπορείτε να ακούσετε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.
Podcast 2: Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού
Καλή ακρόαση!
Podcast με ποιήματα Χαϊκού
Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Γ 2023-2024, Γ' Τάξη στις 28 Φεβ 2024
Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων τα παιδιά της Γ2 τάξης δημιουργούν podcast με διάφορες θεματικές, τα οποία μπορείτε να ακούσετε μέσω της πλατφόρμας του European School Radio.
Το πρώτο podcast με θέμα τα ποιήματα “Χαϊκού” βρίσκεται στον “αέρα”.
Μπορείτε να το ακούσετε πατώντας τον σύνδεσμο που ακολουθεί:
Καλή ακρόαση!









