Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αρχείο για την κατηγορία 'Εκδηλώσεις'

Τελετή αποφοίτησης Στ΄ τάξης

Τελετή αποφοίτησηςΗ τελετή αποφοίτησης της Στ΄τάξης ήταν μια συγκινητική βραδιά, μια αναδρομή στο παρελθόν τόσο από τους μαθητές/ μαθήτριες όσο και από τη μαγνητοσκόπηση των σημαντικότερων στιγμών της ζωής τους στο δημοτικό από τον δάσκαλο της Πληροφορικής, κ. Θοδωρή Ιωακειμίδη. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έκλεισε αυτή την όμορφη εκδήλωση με την απονομή των αναμνηστικών στους αποφοίτους και με το πάρτι που διοργάνωσε προς τιμήν τους.

Το ταξίδι σας στο Δημοτικό τελείωσε. Από Σεπτέμβρη ξεκινά ένα νέο, ενδιαφέρον και δημιουργικό ταξίδι στο Γυμνάσιο. Να απολαύσετε την κάθε στιγμή σε αυτό, να θέσετε νέους στόχους, να μην εγκαταλείψετε ποτέ την προσπάθεια, όσο δύσκολη κι αν είναι η διαδρομή, και να πιστεύετε στον εαυτό σας κάθε μέρα όλο και πιο πολύ!

Καλή σταδιοδρομία και καλή πρόοδο, αγαπημένα μας, Εκτάκια.
τελετή αποφοίτησης 1 τελετή αποφοίτησης 2 τελετή αποφοίτησης 3

Η Επέτειος του Πολυτεχνείου στο Σχολείο μας

foto 171Η Ε΄ τάξη του σχολείου μας παρουσίασε φέτος τη γιορτή για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, τιμώντας τους αγώνες και τα ιδανικά της Δημοκρατίας. Με ιδιαίτερη προσοχή και συγκίνηση, οι μαθητές και οι μαθήτριες απέδωσαν την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από κείμενα και τραγούδια που προετοίμασαν με μεράκι, δημιουργώντας μια όμορφη και ζεστή γιορτινή στιγμή για όλο το σχολείο.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς κ. Καλογερά Δημήτριο, κ. Κοφινά Χρήστο, κ. Στολάτη Αμαλία για την προσπάθεια και το υπέροχο αποτέλεσμα!

Στις 27 Οκτωβρίου 2025 οι μαθητές και μαθήτριες των Δ’ τάξεων πραγματοποίησαν, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Καμαρινού Μαρία, Σιουμπάλα Ηλία, Κατάνια Φένια, τη γιορτή της Επετείου του ΟΧΙ. Με τα τραγούδια, τα ποιήματα και τα θεατρικά τους, μας θύμισαν με συγκίνηση το νόημα της ημέρας και τίμησαν τους ήρωες του ’40. Η προσπάθεια, η δημιουργικότητα και ο ενθουσιασμός τους γέμισαν την αίθουσα με χειροκροτήματα και ελπίδα.
Μπράβο σε όλους — μαθητές και εκπαιδευτικούς — για τη ζεστή και αξέχαστη γιορτή!!!
Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων συμμετείχαν με υπερηφάνεια και σεβασμό στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου!
Με το χαμόγελο, την ευγένεια και το ήθος τους, τίμησαν την ιστορία και τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία και αξιοπρέπεια.  

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας!!!28hParelash

Prosklhsh

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας σας προσκαλεί σε μία ανεπανάληπτη μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη και στιχουργό Σταύρο Κουγιουμτζή, με τίτλο «Όταν ανθίζουν οι πασχαλιές…», την Τρίτη 3 Ιουνίου 2025, στις 20:30, στο εμβληματικό Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Στη σκηνή θα ενωθούν 1.200 μαθητές και μαθήτριες από 68 Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Γ΄ Αθήνας, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη σχολική χορωδία που έχει παρουσιαστεί στη χώρα μας. Συμμετέχουν μαθητές/τριες από τα σχολεία: 2ο, 4ο, 6ο, 12ο, 14ο, 17ο,19ο και 20ο ΔΣ Αιγάλεω, 5ο και 8ο ΔΣ Αγίας Βαρβάρας, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο και 10ο ΔΣ Χαϊδαρίου, 3ο, 5ο, 8ο, 9ο, 11ο, 13ο, 15ο, 16ο, 18ο, 19ο, 22ο, 25ο, 26ο, 29ο, 30ο, 33ο, 35ο, 36ο, 39ο, 41ο, 45ο ΔΣ Περιστερίου, 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο, 16ο, 21ο, 24ο και 25ο ΔΣ Ιλίου, 3ο, 4ο, 6ο , 9ο ΔΣ Πετρούπολης, 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 7ο, 8ο ΔΣ Αγίων Αναργύρων, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο και 8ο ΔΣ Καματερού
Μαζί τους θα συμπράξουν συμβολικά και καλλιτεχνικά οι καταξιωμένοι ερμηνευτές Γιώργος Νταλάρας, Γεράσιμος Ανδρεάτος και Γιώτα Νέγκα, αποδίδοντας με τον πιο συγκινητικό τρόπο το έργο ενός από τους πιο ευαίσθητους και διαχρονικούς δημιουργούς της ελληνικής μουσικής.
Η εκδήλωση ξεχωρίζει για τη καινοτόμα παιδαγωγική της προσέγγιση: οι μαθητές/τριες προετοιμάστηκαν καθ’ όλη τη σχολική χρονιά στους χώρους των σχολείων τους, χωρίς κοινές πρόβες. Με τη στήριξη 37 εκπαιδευτικών Μουσικής, που συνεργάστηκαν οργανωμένα, δούλεψαν μεθοδικά και διαμόρφωσαν ένα ενιαίο μουσικό σώμα μέσα από μια πρωτόγνωρη διαδικασία εξ αποστάσεως συγχρονισμού. Η κορύφωση αυτού του συλλογικού εγχειρήματος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη και μοναδική φορά επί σκηνής.
Την ενορχήστρωση και την επιμέλεια των μουσικών κειμένων υπογράφουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί Μουσικής, οι οποίοι και απαρτίζουν την ορχήστρα της εκδήλωσης. Η δημιουργικότητά τους και η συλλογικότητα στην πράξη αποτελούν έμπνευση και πρότυπο για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Η εκδήλωση τελεί υπό την ευθύνη και τον συντονισμό του Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, κ. Ιωάννη Κάππου, της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κας Ελένης Νιάρχου και της εκπαιδευτικού κας Μαίρης Αναστασίου. Πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και του Δήμου Πετρούπολης, σε συνεργασία με τους Δήμους Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
Πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή πολιτισμού, παιδείας και συνεργασίας, που φέρνει στο προσκήνιο το καινοτόμο πρόσωπο της δημόσιας εκπαίδευσης και τιμά τη διαχρονική μουσική παρακαταθήκη του Σταύρου Κουγιουμτζή.
Την επιμέλεια των μουσικών κειμένων και της ενορχήστρωσης των τραγουδιών έχουν οι εκπαιδευτικοί Μουσικής: Δημήτρης Δημητριάδης, Μαρία Παπαδοπούλου, Μάριος Σαρέλλας, Δημήτρης Σινάνογλου, Αθηνά Τασούλα, Γιάννης Μπαϊρακτάρης, Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος, Χριστίνα Κιτσαντά, Αγγελική Αργύρη, Αλεξία Ευσταθοπούλου, Νικόλαος Δρογώσης και Αλέξανδρος Παπανικολάου. Τη μουσική προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Μουσικής: Αικατερίνη Μπακάλμπαση (2ο Δ.Σ. Αιγάλεω «Νίκος Γκάτσος»), Μαίρη Μπέση (4ο & 6ο Δ.Σ. Αιγάλεω), Ελισάβετ Χαλβατζιδάκη (12ο Δ.Σ. Αιγάλεω & 19ο Δ.Σ. Περιστερίου), Φωτεινή Λιλή (17ο Δ.Σ. Αιγάλεω & 5ο Δ.Σ. Αγίας Βαρβάρας), Δημήτρης Σινάνογλου (14ο, 19ο & 20ο Δ.Σ. Αιγάλεω), Αθηνά Τασούλα (10ο Δ.Σ. Χαϊδαρίου), Αικατερίνη Κούνουπα (8ο Πειραματικό Δ.Σ. Αγίας Βαρβάρας & 7ο Δ.Σ. Χαϊδαρίου), Παρασκευή Βλούσα (1ο Δ.Σ. Χαϊδαρίου), Ελένη Φυσίκα (2ο Δ.Σ. Χαϊδαρίου), Μαρία Μαγαλιού (3ο Δ.Σ. Χαϊδαρίου), Κατερίνα Παπαδά (4ο & 5ο Δ.Σ. Χαϊδαρίου), Κατερίνα Σιαμά (3ο Δ.Σ. Περιστερίου), Άννα Φυσολόη (5ο Δ.Σ. Περιστερίου), Σίλα Λάππα (9ο & 16ο Δ.Σ. Περιστερίου), Φωτεινή Μπλατσιώρη (11ο Δ.Σ. Περιστερίου), Δημήτρης Δημητριάδης (13ο & 22ο Δ.Σ. Περιστερίου), Μαρία Παπαδοπούλου (18ο & 33ο Δ.Σ. Περιστερίου), Ιφιγένεια Κρικέλη (8ο, 15ο & 29ο Δ.Σ. Περιστερίου), Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος (26ο & 35ο Δ.Σ. Περιστερίου), Χριστίνα Κιτσαντά (30ο & 45ο Δ.Σ. Περιστερίου), Μαργαρίτα Κριθαρά (36ο Δ.Σ. Περιστερίου & 3ο Δ.Σ. Αγ. Αναργύρων), Μαρία Κατεβατή (25ο & 39ο Δ.Σ. Περιστερίου), Άρτεμις Λέκκα (1ο Δ.Σ. Ιλίου), Σπυριδούλα Προσωπάρη (2ο & 25ο Δ.Σ. Ιλίου), Αλεξία Ευσταθοπούλου (1ο Δ.Σ. Αγ. Αναργύρων), Αγγελική Τσακίρη (16ο & Νεστόρειο/21ο Δ.Σ. Ιλίου), Νικολέτα Καίσαρη (5ο & 11ο Δ.Σ. Ιλίου), Αλέξανδρος Κρητικός (7ο & 8ο Δ.Σ. Ιλίου), Αγγελική Αργύρη (9ο & 12ο Δ.Σ. Ιλίου), Νικόλαος Δρογώσης (4ο, 10ο & 24ο Δ.Σ. Ιλίου), Βασίλειος Σαμπάς (3ο & 6ο Δ.Σ. Πετρούπολης), Μαρία Λαμπροπούλου (4ο & 9ο Δ.Σ. Πετρούπολης), Χριστόφορος Φλυτζάνης (2ο & 8ο Δ.Σ. Αγ. Αναργύρων), Γεώργιος Λιάπης (5ο & 7ο Δ.Σ. Αγ. Αναργύρων), Γιάννης Μπαϊρακτάρης (3ο & 4ο Δ.Σ. Καματερού), Γεωργία Αντωνίου (5ο & 6ο Δ.Σ. Καματερού) και Ευαγγελία Μακρή (7ο & 8ο Δ.Σ. Καματερού).

Πρόσκληση Πολυτεχνείου

Επέτειος του ΟΧΙ , Οκτώβρης 2024

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ1 και Δ2 τάξεων, “περπάτησαν” με απλότητα και θάρροςΠέτρος στα σκληρά χρόνια της Κατοχής μαζί με τον Πέτρο και την παρέα του.  Στα χρόνια της πείνας, των συσσιτίων, του φόβου, των διωγμών, αλλά και της αντίστασης  των μικρών παιδιών που δε διστάζουν να σαμποτάρουν τα γερμανικά οχήματα και να ελπίζουν για τη λευτεριά!

Θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!

 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μπλυμάκη Σίσσυ, Κωστοπούλου Ρούλα

Μουσική: Καλογεράς Δημήτρης

Μαγνητοσκόπηση – επεξεργασία βίντεο: Ιωακειμίδης Θοδωρής

Μικροφωνική: Ζαρμπίνης Μιλτιάδης

Πολύτιμη η βοήθεια των εκπαιδευτικών : Σαΐτη Δημήτρη και Κατάνια Φένιας

1 2 3 4 5 6 7 8Η 11η Πανελλήνια & Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είχε ως σκοπό την οργάνωση ομαδικών δραστηριοτήτων για την ενθάρρυνση της συνεργασίας και κοινωνικοποίησης, – τη διασκέδαση των μαθητών/μαθητριών ώστε να αγαπήσουν την άσκηση και να την ενσωματώσουν στην καθημερινή ζωή τους, την ενθάρρυνση της κίνησης , την καθολική συμμετοχή και τη δραστηριοποίηση ΟΛΩΝ των μαθητών/μαθητριών και των εκπαιδευτικών τους.

Στο πλαίσιο όλων αυτών το σχολείο μας οργάνωσε αθλητικές δράσεις με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και με την καθοδήγηση – εμψύχωση της Γυμνάστριάς μας, κ. Δήμητρας Κανελλοπούλου. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 26 /9/24 για τις τάξεις  Α΄- Γ΄ στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών μαθητών/ τριών της Ε΄τάξης, οι οποίοι ανά ομάδες εξηγούσαν τους κανόνες των 6 παιχνιδιών – σταθμών και βοηθούσαν – εμψύχωναν – καθοδηγούσαν τους μικρότερους μαθητές/ τριες. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική, όπως άλλωστε και η συμβολή όλων των εθελοντών σε κάθε αθλητική διοργάνωση. Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 27/9/24, οι μαθητές/ τριες των τάξεων Δ΄- ΣΤ΄ επισκέφτηκαν το Γήπεδο ποδοσφαίρου της Αγίας Βαρβάρας – Ριμινίτικα, όπου έπαιξαν ποδόσφαιρο υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Ζαρμπίνη Μιλτιάδη, κ. Καλογερά Δημήτρη, κ. Μπούνο Θεοδόση, κ. Σαΐτη Δημήτρη, καθώς και  διάφορα αθλητικά παιχνίδια, αφού μεταφέρθηκε εκεί ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Το φετινό σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» το ακολουθήσαμε κατά γράμμα και το απολαύσαμε στο έπακρο !!!

Ολοκληρώθηκε το εσωτερικό πρωτάθλημα βόλεϊ, μπάσκετ και ποδοσφαίρου, που πραγματοποιήθηκε τη φετινή σχολική χρονιά, υπό την επίβλεψη του δασκάλου, κ. Καλογερά Δημήτρη. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας παρευρέθη στον τελικό για την απονομή των κυπέλλων και μεταλλίων στους μαθητές/ μαθήτριες. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!!

Απονομή Πρωτάθλημα 2Απονομή Πρωτάθλημα 3Απομονή Πρωτάθλημα

Πρόσκληση Στ΄ τάξης

Πρόσκληση Στ

Οι μαθητές των Δ2 και Ε2 τάξεων του σχολείου μας συμμετέχουν και σας προσκαλούν στη συναυλία που είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, Μίμη Πλέσσα, τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 και ώρα 8.30μ.μ. στο  Θέατρο Πέτρας.

ΑΦΙΣΑ 724x1024 1

Παλιότερα Άρθρα »

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων