“Η ιστορία της Πέρδικας”: το δικό μας βιβλίο.

“Η ιστορία της Πέρδικας”: το δικό μας βιβλίο.Γ ΠΛΑΙΣΙΟ

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, λάβαμε σε έντυπη μορφή το μικρό παραμύθι που συγγράψαμε με τίτλο «Η ιστορία της Πέρδικας».

Η παρουσίαση και εμβάθυνση στις δημιουργίες του κ. Τάκη Χάτσιου, γραφίστα-ζωγράφου, ο οποίος ευγενικά προσφέρθηκε να μας παραχωρήσει κάποια έργα του από τη σειρά «Ημικύκλια» ως εκκίνηση έμπνευσης στην πρώτη συγγραφική μας απόπειρα, έγινε από τη δασκάλα μας κ. Μαρινέλα Σεντουκά.

Η εμψύχωση και οργάνωση της συγγραφικής ομάδας καθώς και η καταγραφή των σκέψεών μας σε χαρτί με τη μορφή ολοκληρωμένης ιστορίας έγινε -με ιδιαίτερα ενθαρρυντικό τρόπο- από τη δασκάλα μας κ. Ρούλα Τουμπουλίδου.

Τέλος, ο συντονισμός της δράσης, η επαφή με τους συντελεστές στη γέννηση του βιβλίου μας (εικονογράφο και τυπογράφο), η οργάνωση συναφών δραστηριοτήτων και τρόπων επικοινωνίας με αυτούς στον χώρο τους ή στον δικό μας χώρο και η δημιουργία του τελικού αρχείου προς εκτύπωση έγινε από τη δασκάλα μας κ. Χαρά Καλλιανίδου.

(εικόνες από την παρουσίαση του βιβλίου)

ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ

(η αφήγηση του παραμυθιού) 

ΟΜΑΔΑ

(η υπόλκιση της συγγραφικής ομάδας)

Απολαύσαμε σε συνδιδασκαλία την αφήγηση του παραμυθιού μας από τις εκπαιδευτικούς και αναμένουμε με ανυπομονησία να δραματοποιήσουμε την ιστορία του. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήσαμε ένα μικρό βεστιάριο στο σχολείο με χειροποίητα -κυρίως- αξεσουάρ, που κατασκευάσαμε για να τα φορέσουμε την ημέρα της παράστασης.

ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 1

(το βεστιάριο που δημιουργήσαμε)

2

1

(εικόνες από την προετοιμασία της δραματοποίησης)

Ένα από τα βιβλία μας το χαρίσαμε στον κ. Κωνσταντίνο Καραδίσογλου, που αφιλοκερδώς ανέλαβε την τύπωση 10 αντιγράφων του έργου μας. Ένα θα το δωρίσουμε στον εικονογράφο μας, τον κ. Τάκη Χάτσιο, τον οποίο και θα επισκεφτούμε στην γκαλερί του, στην οποία πρόκειται να μας ξεναγήσει. Τέλος, την ημέρα που θα επισκεφτούμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης, ως κορύφωση του προγράμματος που εκπονούμε, θα προσφέρουμε ένα αντίγραφο στο παιδικό τμήμα, ώστε το βιβλίο μας να ταξιδέψει, φτάνοντας στα χέρια και άλλων παιδιών.  

Το παραμύθι μας είναι καταχωρημένο στο ακόλουθο αρχείο:



Λήψη αρχείου

Η πορεία γέννησης του δικού μας βιβλίου είναι καταγεγραμμένη αναλυτικότερα εδώ

Παζλ:

Σχετικά παιχνίδια: 

**********

4ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης, Σχέδιο Δράσης «Αγκαλιά με ένα βιβλίο. Η ιστορία της γραφής», σχολικό έτος 2022-2023.

Αφήστε μια απάντηση