Η πορεία γέννησης του δικού μας βιβλίου.

Η πορεία γέννησης του δικού μας βιβλίου.



Λήψη αρχείου

Τον Δεκέμβριο του 2022 προσκαλέσαμε στον χώρο του Νηπιαγωγείου τον κ. Τάκη Χάτσιο, ζωγράφο – γραφίστα και του προτείναμε να γίνει ο εικονογράφος στην πρώτη συγγραφική μας απόπειρα. Ο κ. Χάτσιος – αφού μας εισήγαγε βιωματικά σε βασικές γεωμετρικές έννοιες – παραχώρησε στις εκπαιδευτικούς μας επιλεγμένα έργα του από τη σειρά «Ημικύκλια». Έχοντας αυτά ως βάση, σε ρόλο συγγραφέων πια, ετοιμάσαμε ένα μικρό παραμύθι τον Φεβρουάριο του 2023.

Λίγες μέρες αργότερα, επισκεφτήκαμε το τυπογραφείο του κ. Κωνσταντίνου Καραδίσογλου, ο οποίος – κατόπιν μίας ενδιαφέρουσας ξενάγησης στον χώρο του – δέχτηκε να τυπώσει το έργο μας, ώστε να γίνει βιβλίο. Στόχος μας είναι να μπει ανάμεσα στα υπόλοιπα παραμύθια της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου μας και να ταξιδέψει στα σπίτια μας αλλά και στα σπίτια των επόμενων μαθητών/μαθητριών που θα φοιτήσουν στο 4ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης.

Ευχαριστούμε θερμότατα τους κυρίους Τάκη Χάτσιο και Κωνσταντίνο Καραδίσογλου για τις γνώσεις κι εμπειρίες που μας προσέφεραν και για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση του ονείρου μας.

 **********

4ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης, Σχέδιο Δράσης «Αγκαλιά με ένα βιβλίο. Η ιστορία της γραφής», σχολικό έτος 2022-2023.

Αφήστε μια απάντηση