Αρχική

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των διδασκόντων του σχολείου μας, σας εύχονται ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία και προκοπή και προόδους στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους! Καλό Μάη και καλή επάνοδο σε κανονικούς εκπαιδευτικούς ρυθμούς!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Βάουτσερ 200€

(6-4-2021)

Σήμερα θα εφοδιάσει ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός κάθε τμήματος τους μαθητές με τους αριθμούς μητρώου τους (Α.Μ.) Σας χρειάζεται μαζί με το όνομα του σχολείου μας και την τάξη φοίτησης προκείμενου να υποβάλλετε αίτηση για το βάουτσερ των 200€!

Δεν χρειάζεται καμιά βεβαίωση και ούτε χρειάζεται να προσέρχεστε στο σχολείο με φυσική παρουσία εν μέσω πανδημίας! Όποιος σας ζητήσει έντυπη βεβαίωση φοίτησης (λογιστής κλπ) να τον παραπέμπετε σε εμένα! Δεν προβλέπεται σε κανένα στάδιο της διαδικασίας.

Λόγω των εισοδηματικών κριτηρίων δεν χορηγείται σε όλους τους αιτούντες και το σχολείο δεν εμπλέκεται στη λήψη της απόφασης!

Ο Διευθυντής

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ Ν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΥΣΙΩΝ

(1-4-2021)

Καλημέρα σας και καλό μήνα.

Σας έχουν σταλεί με μαιλ οι απουσίες των μαθητών μέχρι και 31/3. Η επόμενη αποστολή θα γίνει με την λήξη των μαθημάτων ενόψει των Πασχαλινών διακοπών (23/4-10/5/2021). Δεν υπάρχει πλέον τρόπος δικαιολόγησης απουσιών αφού στην ουσία με την αλλαγή του νόμου μπορούν και οι 114 να θεωρηθούν δικαιολογημένες! Επαναλαμβάνω την πρόθεση και την δική μου και του συλλόγου διδασκόντων να λάβουμε υπόψη μας όλες τις παραμέτρους και τις δυσκολίες που ΟΛΟΙ μας αντιμετωπίζουμε και να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους!

Μέσα από την ίδια πλατφόρμα διακινούνται ενημερώσεις για 1,5 εκατομμύρια μαθητές! Παρατηρούνται λοιπόν και παραλήψεις και μια δυσλειτουργία τελοσπάντων. Όσοι λοιπόν από εσάς δεν έχετε πάρει σημείωμα απουσιών μπορείτε να αποστέλλετε μαιλ στο επίσημο μαιλ του σχολείου (mail@4gym-rodou.dod.sch.gr) με ένα έγκυρο μαιλ! Ή να απευθύνεται ο μαθητής/τρια στον/στην ΥΠΕΥΘΥΝΗ του τμήματός τους!

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων και το καθεστώς που θα ισχύει, ενημερώνεστε σε πρώτη φάση από τα ΜΜΕ, όπως κάνουμε και μεις!

Ο Διευθυντής

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ Ν.

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης Μαρτίου!

(23-3-2021)

Καλημέρα σας και χρόνια πολλά!

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου για την 25η Μαρτίου 1821 και τηρώντας τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

 • Τετάρτη 24η Μαρτίου. Θα πραγματοποιηθούν, κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες, ομιλίες και προβολές εορταστικών βίντεο από τους εκπαιδευτικούς της συγκεκριμένης ώρας. Μετά οι μαθητές θα είναι ελεύθεροι για το υπόλοιπο της ημέρας.
 • Πέμπτη 25η Μαρτίου. Δεν θα γίνουν μαθήματα. Ούτε και οι καθιερωμένες παρελάσεις. Από τους τηλεοπτικούς δέκτες σας μπορείτε να δείτε την παρέλαση στην Αθήνα με υψηλούς προσκεκλημένους κι από άλλες χώρες, αφού εφέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821!
 • Παρασκευή 26 Μαρτίου. Κανονικά τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.
 • Οι απουσίες του μήνα θα σταλούν την τελευταία ημέρα του μήνα (31/3)!

Παρακολουθείτε τα ΜΜΕ (όπως και μεις) όσον αφορά την επάνοδό μας στη δια ζώσης εκπαίδευση! Η απόφαση καθόριζε την 29/3 ως την ημέρα επανόδου μας. Περιμένουμε όλοι μας να επιβεβαιωθεί ή να παραταθεί το μέτρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης!

Ο Διευθυντής

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ Ν.

 

4ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
α/α Ε κ π α ι δ ε υ τ ι κ ο ί

ώρες

Δ   ε   υ   τ   έ   ρ   α Τ    ρ    ί    τ    η
1 2 3 4 5 6 1 2 3 4 5 6 7
1 ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ε
2 ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ Ε
3 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧ. Ε
4 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΛΕΝΗ Ε
5 ΑΣΑΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Ε
6 ΑΣΚΗΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ Ε
7 ΒΕΡΓΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Ε
8 ΓΙΑΝΝΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Ε
9 ΔΙΑΚΟΜΑΝΩΛΗ ΜΑΡΙΑ Ε
10 ΖΕΜΠΕΚΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Ε
11 ΚΑΡΥΔΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ Ε
12 ΚΗΡΥΤΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ Ε
13 ΚΙΑΟΥΡΤΖΗ ΜΑΡΙΑ Ε
14 ΚΥΠΡΙΩΤΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣ. Ε
15 ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ε
16 ΚΩΤΟΥΖΑ ΜΑΡΙΑ Ε
17 ΜΑΚΡΗ ΕΛΕΟΝΩΡΑ
18 ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΟΦΙΑ Ε
19 ΜΠΑΜΠΑΛΩΝΑ ΕΥΑΝΘΙΑ Ε
20 ΜΠΙΛΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ε
21 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Ε
22 ΝΤΑΜΠΑΝΤΖΗ ΜΑΡΙΑ Ε
23 ΞΗΡΟΤΑΓΑΡΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ Ε
24 ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ε
25 ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ Ε
26 ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣ. Ε
27 ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΘΕΑΝΩ
28 ΠΟΛΙΤΟΥ ΣΟΦΙΑ Ε
29 ΡΩΣΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε
30 ΣΑΧΛΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Ε
31 ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
32 ΤΟΚΟΥΖΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ Ε
33 ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔ
34 ΤΣΑΜΑΣΙΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Ε
35 ΤΣΙΚΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε
36 ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΠΑΝΔΩΡΑ Ε
37 ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓ Ε
38 ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Ε
39 ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
2Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ 9:00 9:45 ΤΗΛ.: 22410 25380
3η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ 9:45 10:30  mail@4gym-rodou.dod.sch.gr
4η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ 10:45 11:25
5η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ 11:25 12:05

Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν

(3-3-2021 7 μ.μ.)

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των αρμοδίων φορέων αποφασίστηκε από ΑΥΡΙΟ το πρωί, Τσικονοπέμπτη 4/3, τα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής webex!

Ισχύουν όσα ίσχυαν και πριν την 1-2-2021, το ίδιο ωρολόγιο πρόγραμμα και τις ίδιες ώρες,  με έναρξη 8:30 π.μ. καθημερινά! Μόνο γι αυτή την  Παρασκευή 5/3 θα γίνει παρουσίαση από τον εκπαιδευτικό της 1ης ώρας οπτικοακουστικού υλικού για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου και οι μαθητές θα αποδεσμευτούν. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και σε διαφορετική περίπτωση ο μαθητής επιβαρύνεται με τις απουσίες της ημέρας!

Μπαίνετε τακτικά τόσο στα μαιλ σας όσο και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας όσον αφορά το σχολείο μας!

Ο Διευθυντής

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΠΑΝΟΔΟΣ. ΠΑΝΔΗΜΙΑ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (28-2-2021)

Όπως σας ενημερώσαμε με προσωπικά μαιλ αύριο Δευτέρα 1 Μαρτίου λειτουργούμε κανονικά από τις 8 π.μ..

 • Απολυμάναμε σχολαστικά ΟΛΟΥΣ τους χώρους του σχολείου μας.
 • Πέρασε η προβλεπόμενη περίοδος επώασης του ιού για τις πιθανολογούμενες επαφές με συγγενείς από το 2ο Δημοτικό, και διαφαίνεται ότι όλα τα δείγματα είναι αρνητικά, τόσο για τους μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς!
 • Τα μέτρα που παίρνουμε κάθε μέρα στο σχολείο μας είναι τα ενδεδειγμένα από τους αρμόδιους.
 • Σε συνεννόηση με το διπλανό μας 2ο Λύκειο προσπαθούμε να περιορίσουμε τις επαφές μεταξύ των μαθητών μας, όσο αυτό είναι δυνατόν (υπάρχουν πολλά αδέλφια, συγγενείς κλπ).
 • Η εξάπλωση του ιού παρατηρείται περισσότερο εκτός σχολείο παρά μέσα σε αυτό! Γι αυτό θέλουμε την βοήθειά σας σ αυτό το θέμα!
 • Θα εφοδιάσουμε ακόμα με μια υφασμάτινη μάσκα τους μαθητές μας εντός των ημερών!
 • Πασχίζουμε καθημερινά να κρατήσουμε το σχολείο μας ανοιχτό (χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα, δηλαδή) για την καλύτερη ψυχική υγεία των παιδιών σας, με γνώμονα πάντα την προστασία των από τον ιό!
 • Το βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες) του σχολείου μας καταβάλει κάθε προσπάθεια προς αυτή τη κατεύθυνση! Να παραμένουν τα παιδιά σας υγιή!
 • Η μεγαλύτερη λοιπόν ευθύνη πέφτει τους ώμους σας με το να προσέχετε τα παιδιά σας ΕΚΤΟΣ σχολείου με αυτούς που συγχρωτίζονται γιατί και σεις κινδυνεύετε αλλά και ακυρώνουν και τις δικές μας προσπάθειες στην αντίθετη περίπτωση!

Με την ευκαιρία αυτή να σας ενημερώσουμε ακόμη.

 1. Απουσίες. Σήμερα 28_2, αργά το βράδυ, θα καταχωρηθούν και θα σας αποσταλούν οι απουσίες μέχρι και προχθές 26_2. Σε όποια απόφαση καταλήξει ο σύλλογος των καθηγητών, για κάθε μαθητή, αυτό θα γίνει τον Μάιο όπως προβλέπεται από τον νόμο! Επαναλαμβάνω τις καλές μας προθέσεις να βοηθήσουμε τα παιδιά λαμβάνοντας υπόψη μας όλες τις δυσκολίες.
 2. Ενημέρωση. Κάθε Δευτέρα (κυρίως) και κάθε Τρίτη και συγκεκριμένες ώρες (2η – 5η) και ΜΟΝΟ έχετε την δυνατότητα να επικοινωνείτε με τους εκπαιδευτικούς. Συμβουλευτείτε τον παρακάτω πίνακα και περιοριστείτε στις συγκεκριμένες ώρες παρακαλώ! Υπάρχουν δύο τηλεφωνικές γραμμές για 350 μαθητές και 40 εκπαιδευτικούς! Την κατανόησή σας λοιπόν!

Ο Διευθυντής

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ Ν.

Αντιμετώπιση πανδημίας    (14-2-2021)

Σας είναι ήδη γνωστό το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της Ρόδου, μεταξύ αυτών και στο όμορο 2ο ΓΕΛ Ρόδου (Καζούλλειο).

Στο δικό μας σχολείο δεν μας αναφέρθηκε κανένα κρούσμα, ούτε επαφή με κρούσμα και για τον λόγο αυτό το σχολείο μας παρέμεινε ανοιχτό!

Την Παρασκευή λοιπόν 12/2 που το 2ο ΓΕΛ παρέμεινε κλειστό, εμείς με την σειράς μας προβήκαμε στα παρακάτω:

 • Σε κάθε διάλειμμα ενημερώναμε τους μαθητές για την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων. Όλοι οι συνάδελφοι προβαίναμε σε συνεχείς παρατηρήσεις τήρησης των μέτρων, υπενθυμίζοντας σε όλους και το κλείσιμο του λυκείου, εκτός των άλλων!
 • Με συνεχείς ανακοινώσεις μας επιστήσαμε την προσοχή των μαθητών και για την εκτός σχολείου συμπεριφορά τους σε σχέση πάντα με την τήρηση των μέτρων!
 • Στις 3:30 μ.μ αιτηθήκαμε, και πραγματοποιήθηκε άμεσα, απολύμανση του σχολείου μας από εξειδικευμένο συνεργείο, προληπτικά, και εκμεταλλευόμενοι και το επερχόμενο Σαββατοκύριακο! Απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι σχολαστικά με προσωπική μας επίβλεψη! Το συνεργείο επιλέχτηκε και πληρώθηκε από τον Δήμο.

Σκοπεύουμε άμεσα:

 • Να περιορίσουμε την διέλευση των μαθητών του 2ου λυκείου κατά την έναρξη των μαθημάτων και την λήξη τους! Δηλ. οι μαθητές χρησιμοποιούν το σχολείο μας για να μην κάνουν τον γύρο και να πηγαίνουν ή να φεύγουν από το σχολείο τους!
 • Να συνοδεύονται οι μαθητές τους λυκείου από τους καθηγητές τους για τις ώρες που χρησιμοποιούν χώρους που χωροταξικά ανήκουν στο σχολείο μας! Δηλ. μερικοί μαθητές του λυκείου επιλέγουν να προαυλίζονται με τους δικούς μας μαθητές!
 • Ενθαρρύνουμε όλους τους μαθητές με το παραμικρό σύμπτωμα να παραμείνουν σπίτι προληπτικά χωρίς να ανησυχούν για το θέμα απουσιών!
 • Προτρέπουμε όλους όσοι το επιθυμούν να πάνε στα σημεία που πραγματοποιούνται έστω αυτά τα γρήγορα (rapid) τεστ.

Ζητούμε και από εσάς ως γονείς:

 • Να συνεχίσετε την προσπάθεια αυτή και κατά την παραμονή των μαθητών στα σπίτια σας, δηλαδή την τήρηση των μέτρων. Μάσκες, αποστάσεις και πλύσιμο χεριών!
 • Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν τα σημεία που σήμερα Κυριακή 14/2 μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτά τα γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό!

https://www.rodiaki.gr/article/452506/ayxanontai-ta-shmeia-elegxwn-me-rapid-tests-sth-rodo

Την Δευτέρα 15/2 το σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά.

Ο Διευθυντής

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ Ν.

Έλεγχοι προόδου

(5-2-2021)

Έχουν σταλεί ηλεκτρονικά (με μαιλ) οι έλεγχοι προόδου α! τετραμήνου των μαθητών. Αν κάποιος από εσάς δεν τον έχει πάρει, αυτό οφείλεται στο ότι δώσατε στο σχολείο κάποιο ανενεργό μαιλ που δεν το χρησιμοποιείτε πλέον! Φροντίσετε να στείλετε μαιλ στο mail@4gym-rodou.dod.sch.gr με το οποίο να μας ενημερώνετε για έγκυρο μαιλ (αφού αναφέρετε το όνομα και το τμήμα του μαθητή ή της μαθήτριας) και μεις με τη σειρά μας θα σας αποστείλουμε τον έλεγχο!

Ο Διευθυντής

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΕ 80)

Επάνοδος στις αίθουσες διδασκαλίας!

(24-1-2021)

Όπως ήδη γνωρίζετε την Δευτέρα 1η Φλεβάρη επιστρέφουμε στις αίθουσες διδασκαλίας, με όλες τις προφυλάξεις που μας υποδεικνύουν οι αρμόδιοι! Μάσκες, αποστάσεις και απολύμανση χεριών! Και σε αυτό ζητάμε την βοήθειά σας να συμβουλέψετε τα παιδιά σας ότι σε καμιά περίπτωση δεν χαλαρώνουμε αλλά είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί αφού υπάρχει ο κίνδυνος τόσο της μετάλλαξης του ιού όσο και της έλευσης του επόμενου κύματος!

Όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία αυτή καθ αυτού τώρα. Την Παρασκευή το απόγευμα 5/2 θα σας αποσταλούν ηλεκτρονικά (με e mail) οι έλεγχοι προόδου του α! τετραμήνου. Μαζί θα σας σταλεί και ο αριθμός των απουσιών κάθε μαθητή και μαθήτριας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει βαθμολογία σε κάποιο μάθημα οφείλεται στην δυσκολία του εκπαιδευτικού να αξιολογήσει τον μαθητή διότι είτε ο μαθητής απουσίαζε στο μάθημά του, είτε ο ίδιος ανέλαβε το τμήμα καθυστερημένα και δεν αποκόμισε άποψη ούτε και με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ο νομοθέτης προβλέπει σε αυτή τη περίπτωση τον διπλασιασμό του βαθμού του β! τετραμήνου.

Λόγω των εκτάκτων μέτρων παρακαλούμε όπως προσέρχεστε στο σχολείο μόνο μετά από συνεννόηση μαζί μας , τηρώντας παράλληλα και όλα τα παραπάνω  μέτρα προφύλαξης. Είναι αναρτημένο το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε τμήματος και η ώρα που μπορείτε να συναντήσετε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό.

Μετά την λήξη των μαθημάτων, στο τέλος Μαΐου,  και σε ειδική συνεδρίαση ο Σύλλογος των Διδασκόντων (Σ.Δ.) αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό φοίτησης των μαθητών. Ποιοι δηλαδή μαθητές θα συμμετέχουν στις προαγωγικές και απολυτήριες γραπτές εξετάσεις και ποιοι θα επαναλάβουν την τάξη λόγω απουσιών. Ο Σ.Δ. έχει το δικαίωμα για συγκεκριμένους λόγους και με αιτιολογημένη απόφασή του να διαγράψει απουσίες μαθητών!

Όπως είπαμε επανειλημμένα,  ο Σ.Δ. θα λάβει υπόψη του όλες τις δυσκολίες και τις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργήσαμε την τρέχουσα σχολική χρονιά, με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των μαθητών!

Ο Διευθυντής

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ Ν.

*Μετά από την δημοσίευση του παραπάνω κειμένου υπήρξαν δημοσιεύματα σε διάφορες σελίδες όπου το υπουργείο προσανατολίζεται στις θέσεις που διατυπώσαμε παραπάνω! 

https://www.esos.gr/arthra/71304/se-rythmisi-apoysion-tetraminoy-prohora-i-n-kerameos

ΝΕΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ  WEBEX  (13-1-2021)

Εκπαιδευτικών 4ου Γυμνασίου Ρόδου
Α/Α Ε Π Ω Ν Υ Μ Ο Ο Ν Ο Μ Α Λ Ο Γ Α Ρ Ι Α Σ Μ Ο Σ
1 ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/athanavc
2 ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/anabatzidou
3 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/anagntheoc
4 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΛΕΝΗ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/elanagnos
5 ΑΣΑΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/iasaridis
6 ΑΣΚΗΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/faskiti
7 ΒΕΡΓΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/anavergoti
8 ΓΙΑΝΝΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/agianniki
9 ΔΙΑΚΟΜΑΝΩΛΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/maridiakom
10 ΖΕΜΠΕΚΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/azempek
11 ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΕΥΘΑΛΙΑ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/efkarakats
12 ΚΑΡΥΔΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/stellaka13
13 ΚΙΑΟΥΡΤΖΗ ΜΑΡΙΑ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/mkiaourtzi
14 ΚΥΠΡΙΩΤΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/nekpar
15 ΚΗΡΥΤΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/elkiryttop
16 ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/ankosto
17 ΜΑΚΡΗ ΕΛΕΟΝΩΡΑ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/elma7
18 ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΟΦΙΑ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/sofiamarga
19 ΜΠΑΜΠΑΛΩΝΑ ΕΥΑΝΘΙΑ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/ebampalon
20 ΜΠΙΛΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/elmpil
21 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/fnikola
22 ΝΤΑΜΠΑΝΤΖΗ ΜΑΡΙΑ-ΣΤΥΛΙΑΝΗ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/nmariastyl
23 ΞΗΡΟΤΑΓΑΡΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/naxirotaga
24 ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/econn
25 ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/mipapant
26 ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/apapastef
27 ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΘΕΑΝΩ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/pettheano
28 ΡΩΣΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/arossos
29 ΣΑΧΛΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/esachlou
30 ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/ansta358
31 ΤΟΚΟΥΖΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/ktokouz
32 ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/tsakalex
33 ΤΣΑΜΑΣΙΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/tsamsta
34 ΤΣΙΚΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/ptsiknis
35 ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΠΑΝΔΩΡΑ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/tsoukpan
36 ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/gchaidem
37 ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/michatza

38      ΚΩΤΟΥΖΑ                        ΜΑΡΙΑ                      https://minedu-secondary.webex.com/meet/mkotouza

39      ΠΟΛΙΤΟΥ                         ΣΟΦΙΑ-ΘΑΛΕΙΑ       https://minedu-secondary.webex.com/join/spolitou

40     ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ                 ΧΡΙΣΤΙΝΑ                 https://minedu-secondary.webex.com/meet/chr_chat

 

 

 

Ωράριο Λειτουργίας

Ψηφιακής Τάξης Γυμνασίων *
Ώρα Από Έως
8:30   9:10
  9:10 Δ 9:20
9:20   10:00
  10:00 Δ 10:10
10:10   10:50
  10:50 Δ 11:00
11:00   11:40
  11:40 Δ 11:50
11:50   12:30
  12:30 Δ 12:40
12:40   13:20
  13:20 Δ 13:30
13:30   14:10
* Σύμφωνα με τις αριθμ. πρωτ.  151977/ΓΔ4/7-11-2020  και 155692/ΓΔ414-11-2020 εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας
 Δ Διαλείμματα

 

ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

(μεγεθύνετε με το +  για την καλύτερη ανάγνωση)Λήψη αρχείου

 

Καλή χρονιά, με υγεία και ανοιχτά σχολεία!

5-1-2021

Τόσο ο σύλλογος διδασκόντων, όσο και εγώ προσωπικά, ευχόμαστε στους μαθητές, γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας, Καλή Χρονιά, με υγεία και προκοπή και με ανοιχτά σχολεία, το συντομότερο!

Μετά τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας θα συνεχίσουμε όπως ακριβώς σταματήσαμε στις 23/12, με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

Την Παρασκευή 8-1-2021 στις 8:30 π.μ., λοιπόν, θα αρχίσουν πάλι τα διαδικτυακά μαθήματα με το ίδιο ωρολόγιο πρόγραμμα που λειτουργήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Οι όροι και οι προϋποθέσεις (απουσίες, ηλ. διευθύνσεις webex, e-class, e-me κλπ) παραμένουν οι ίδιοι!

Το σχολείο μας θα παραμένει ανοιχτό για το κοινό όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 1:30 μ.μ. Για κάθε αίτημά σας στο μαιλ mail@4gym-rodou.dod.sch.gr και θα ανταποκριθούμε το συντομότερο δυνατόν.

Καλή και δημιουργική χρονιά.

Ο Διευθυντής

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ Ν.

Ε Υ Χ Ε Σ

Διακοπές Χριστουγέννων και Νέου έτους 2021

Με τις ευχές μας για Καλές Γιορτές, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό από τις 24-12-2020 μέχρι και 7-1-2021. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας όλο αυτό το διάστημα μέσω μαιλ (mail@4gym-rodou.dod.sch.gr). Θα λάβετε σχετική ενημέρωση για το σύνολο των απουσιών των μαθητών, μέχρι και σήμερα 23/12. Καλές γιορτές με υγεία!

Ο Διευθυντής

Ν.Οικονόμος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

(1-12-2020)

Καλό σας μήνα!

Καθώς πλησιάζουμε στις διακοπές των Χριστουγέννων θα προβούμε σε ενημέρωση για τον αριθμό των απουσιών  των μαθητών τόσο για τον μήνα Νοέμβριο όσο και για τον Δεκέμβριο με το κλείσιμο των σχολείων.

Με τις παρούσες πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε και λειτουργούμε όλοι μας θα υπάρξει η ανάλογη κατανόηση τόσο από εμένα προσωπικά όσο και από τον σύλλογο των καθηγητών για όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, όπως και στο θέμα των απουσιών.

Είμαστε γνώστες των δυσκολιών  τόσο από άποψης τεχνικών προβλημάτων ακόμα και από τις πρόσφατες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή μας!

Από σας θέλουμε να συγχρονιστείτε με το σχολείο όσον αφορά τα emails σας και τους αριθμούς των τηλεφώνων σας. Πρέπει να εφοδιάσετε το σχολείο με ισχύουσες διευθύνσεις και ισχύοντες αριθμούς να μπορεί να είναι εφικτή η επικοινωνία μας.

Θα στείλω σε όλους σας το παρών κείμενο στα emails σας και όσοι δεν το λάβετε παρακαλώ να αποστείλετε στο σχολείο σχετικό μήνυμα με το σωστό email σας για να αποκατασταθεί η επικοινωνία μας.

Θα λάβετε λοιπόν ηλεκτρονική επιστολή μέχρι την Παρασκευή 4/12 που θα αναφέρεται ο αριθμός των απουσιών των μαθητών μέχρι τις 30/11. Προσοχή. Επιστολή θα λάβουν όσοι ξεπερνούν το όριο των 30 απουσιών! Το ίδιο θα γίνεται κάθε αρχή του μήνα!

Ο Διευθυντής

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ Ν.

 

 

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ (22-11-2010)

Παρατηρήθηκε εισβολή ξένων, από την εκπαιδευτική διαδικασία, ατόμων στις ψηφιακές τάξεις! Ήταν μονόδρομος, μετά και την υπόδειξη του  Προϊστάμενου ΔΔΕ, να ειδοποιηθεί το Τμήμα Ασφαλείας Ρόδου (22410 22344). Κληθήκαμε χθες Σάββατο 21/11 για καταθέσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου και σχηματίζεται δικογραφία για άρση του απορρήτου και εντοπισμό των ενόχων! Ευχή όλων μας είναι να μην εμπλέκονται μαθητές μας και να είναι εξωσχολικοί!  Οι μαθητές μας όμως που φαίνεται ότι έχουν σχέση με τέτοια άτομα θα υποστούν και αυτοί τις συνέπειες τόσο τις διοικητικές (αποβολή από το σχολείο) όσο και ποινικές! Οι εισβολείς δεν μπήκαν τυχαία στην συγκεκριμένη τάξη, Κάποιον ή κάποιους από εμάς γνωρίζουν.. και κάποιοι από εσάς τους γνωρίζετε!

Κάθε ενέργεια στο διαδίκτυο αφήνει ψηφιακά ίχνη! Κάθε πάροχος που σας πουλάει την σύνδεση έχει καταγράψει τα στοιχεία των γονέων σας. Όταν λοιπόν κληθεί ο πάροχος από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές (Αστυνομία, Εισαγγελία κλπ) θα αποκαλυφθεί από ποια σύνδεση (ΙΡ) έγινε ή παράνομη εισβολή στη ψηφιακή τάξη!

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ. Αν κάποιος από εσάς εμπλέκεται να προσεγγίσετε τους εκπαιδευτικούς στη τάξη των οποίων μπήκατε, σήμερα κιόλας, και αν είναι νομικά εφικτό, να διευθετηθεί το θέμα και να αποσυρθούν οι μηνύσεις πριν τις προωθήσει η αστυνομία στην εισαγγελία Ρόδου! Αν οριστεί δικάσιμος δεν είναι στο χέρι μας να ματαιωθεί η ακροαματική διαδικασία  γιατί τον λόγο τον έχει ο εισαγγελέας και εμείς απλά παριστάμεθα μόνο ως μάρτυρες και βέβαια θα πρέπει να υποστηρίξουμε αυτό που καταθέσαμε εξ αρχής, την αλήθεια!

Τι κάνουμε και δεν κάνουμε:

 • Δεν δίνουμε σε κανένα τους κωδικούς μας γιατί φέρουμε εξ ίσου την ευθύνη για τις πράξεις αυτού που τους δίνουμε!
 • Δεν συνομιλούμε όσο και αν προκληθούμε με τον άγνωστο εισβολέα. Η συνομιλία σας και το ύφος που μιλάτε προδίδουν και την φιλική ή την όποια σχέση έχετε μαζί του!
 • Αναφέρουμε αμέσως στον εκπαιδευτικό της τάξης και τον διευθυντή του σχολείου την ύπαρξη αγνώστου μέσα στη τάξη μας.

Τώρα γνωρίζετε! Εσείς αποφασίζετε! Και μην πείτε ότι δεν είστε ενήμεροι

 

 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ (εξ αποστάσεως) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID 19  ( 9-11-2020)

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και κηδεμόνες

Τόσο η χώρα μας όσο και ολόκληρη η υφήλιος ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις αναγκαζόμενοι να προσαρμοζόμαστε κάθε φορά στις οδηγίες, συμβουλές και τις προτροπές των ειδικών.

Από σήμερα λοιπόν υποχρεωνόμαστε να λειτουργούμε διαδικτυακά αλλά και μέσα στα ίδια πλαίσια που λειτουργούσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με απουσίες, με παράδοση μαθήματος, με εξέταση, βαθμολογίες, με ποινές και ό,τι άλλο προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία!

Στη σελίδα θα βρείτε  ό,τι είναι απαραίτητο και για μας και για εσάς για να ίναι δυνατή η πραγματοποίηση όλων αυτών.

 1. Ωρολόγιο πρόγραμμα. Είναι το ίδιο πρόγραμμα που ίσχυε και κατά την λειτουργία του σχολείου μας.
 2. Ωράριο λειτουργίας των γυμνασίων όπως αυτό καθορίστηκε από το Υπουργείο μας. Κάθε διδακτική ώρα είναι διάρκειας 40’ και κάθε διάλειμμα 10’. Η πρώτη ώρα αρχίζει 8:30 π.μ. και το εξάωρο τελειώνει στις 1:20 μ.μ. Το δε εφτάωρο στις 2:10 μ.μ.
 3. Διευθύνσεις εκπαιδευτικών. Κάθε εκπαιδευτικός διαθέτει δική του ηλεκτρονική διεύθυνση (λίγκ) όπου πατώντας πάνω θα σε βγάζει στην τάξη του καθηγητή, και βέβαια την προγραμματισμένη ώρα! Δεν μπορείτε να μπείτε όταν διδάσκει σε άλλη τάξη από την δική σας.
 4. Οδηγίες για την λειτουργία της τάξης και την αρμόζουσα συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύετε!

Το σχολείο θα παραμένει ανοιχτό όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες αφού τόσο ο διευθυντής όσο και οι υποδιευθύντριες διδάσκουν και αυτοί! Και όπως γνωρίζετε δεν διαθέτουμε γραμματειακή υποστήριξη!

Μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις και απορίες στο μαιλ του σχολείου μας (mail@4gym-rodou.dod.sch.gr) και θα προσπαθήσουμε να σας διευκολύνουμε όσο μας επιτρέπουν οι καταστάσεις κάθε φορά!

Ευελπιστώ και μετά την λήξη των καθημερινών μαθημάτων να προστατεύεστε από την πανδημία με το τρίπτυχο ΜΑΣΚΑ, ΑΠΟΣΤΑΣΗ και ΠΛΥΣΙΜΟ χεριών! Έτσι προστατεύουμε και τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας προπάντων τους παππούδες μας (ευπαθείς ομάδες), που εκτός από την ανατροφή των γονιών σας, οι περισσότεροι συμβάλλουν και στην δική σας ανατροφή και διαπαιδαγώγηση! Σας θέλουμε όλους πίσω υγιείς και δυνατούς, μόλις ανοίξουμε και πάλι!

Εύχομαι σε όλους σας καλή υγεία και με την υπομονή και την επιμονή μας αλλά και την τήρηση των υποδείξεων των ειδικών να ξεπεράσουμε την πανδημία!

Ο Διευθυντής

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Οικονομολόγος (ΠΕ 80

 

Οδηγίες για την ηλεκτρονική τάξη

Η ηλεκτρονική τάξη είναι ακριβώς όπως την κανονική τάξη με τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα που έχετε και έχουμε και εμείς ως εκπαιδευτικοί. Το μόνο που διαφέρει είναι η μη φυσική μας παρουσία στο σχολείο μας!

 • Φροντίσετε στην δική σας διεύθυνση να αναγράφετε το πραγματικό σας όνομα! Υποβάλλοντας αίτημα να μπείτε στην τάξη και προκειμένου να σας επιτρέψει ο καθηγητής πρέπει από το όνομα χρήστη να καταλαβαίνει ποιος είσαι! Όχι ψευδώνυμα, χαϊδευτικά και παραπλανητικά ονόματα λοιπόν. Είναι σαν να χτυπάτε την πόρτα της πραγματικής τάξη, φορώντας αποκριάτικη μάσκα και ζητάτε άδεια εισόδου!
 • Πατώντας λοιπόν πάνω στο λίγκ του εκπαιδευτικού και μετά την αναγνώρισή σας από αυτόν θα σας επιτρέπει να μπείτε. Από εκείνη την στιγμή είμαστε κανονικά σε μάθημα. Φροντίσετε να μπαίνετε στην ώρα σας και να μην διακόπτετε τους υπόλοιπους. Το «προσήλθε» δεν καταγράφεται πλέον. Δεν δικαιολογήστε για καμιά αργοπορία!
 • Οι απουσίες θα καταχωρούνται κανονικά. Με ευθύνη του σχολείου θα ενημερώνονται οι γονείς σας κανονικά για τις απουσίες σας. Στην αρχή θα υπάρξουν δυσκολίες και καθυστερήσεις. Βοηθήστε και σεις να δρομολογήσουμε τα πράγματα. Ενημερώσετε τους καθηγητές αν ξέρετε για κάποιο άλλο μαθητή. Αν συμμετείχε ή όχι σε άλλα μαθήματα, αν ξέρετε τον λόγο που απουσιάζει κλπ!
 • Η κάμερα του μέσου (υπολογιστή, τάμπλετ, κινητού κλπ) θα εστιάζει στο πρόσωπό σας και μόνο. Δεν ενδιαφέρουν κανένα μας ούτε άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός σας ούτε και οι χώροι του σπιτιού σας. Μας ενδιαφέρετε μόνο και μόνο εσείς και μόνο η εκπαιδευτική διαδικασία!
 • Σε περίπτωση που χρειαστεί να πάτε στην τουαλέτα και προκειμένου να μην αναστατώσετε το μάθημα, θα το δηλώσετε με τσατ «κυρία, πάω τουαλέτα», και θα επιστρέφετε σε εύλογο χρονικό διάστημα αλλιώς θα καταχωρείται απουσία! Μπορείτε για όσα λεπτά λείπετε μόνο να κλείνετε και την κάμερά σας!
 • Οι λεπτομερείς για το πώς θα γίνεται η παράδοση και η εξέταση θα καθορίζεται από κάθε συνάδελφο. Υπάρχει η δυνατότητα να κλείνει ο ήχος, όπως και να «σηκώνετε» το χέρι σας! Αυτά όλα θα τα καθορίσει ο κάθε συνάδελφος.
 • Ακόμα και το μέτρο της ωριαίας αποβολής μπορεί να επιβληθεί όπως και οι υπόλοιπες ποινές που προβλέπονται από την νομοθεσία. Μπορεί ο εκπαιδευτικός να αποκλείσει κάποιον από το μάθημα ή να τον αποκλείσει από τον ήχο. Όλα αυτά θα τα ανακαλύψετε με την χρήση της πλατφόρμας!

ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

Παρατηρήσεις σχετικά με το WEBEX (15-11-2020)

(συνεχής ενημέρωση)

 

 • ΜΑΙΛ. Θα σταλούν μαιλς σε όλους τους μαθητές σήμερα το απόγευμα.  Όποιος δεν λαμβάνει μαιλ παρακαλούμε να μας ενημερώσει για να καταχωρήσουμε το σωστό μαιλ του, στη βάση δεδομένων του σχολείου μας.
 • Σε περίπτωση αδυναμίας εισόδου στη πλατφόρμα διασταυρώσετε από συμμαθητές σας αν αντιμετωπίζουν και αυτοί το ίδιο πρόβλημα! Το πιθανότερο είναι να έχετε πρόβλημα με την δική σας σύνδεση. Το να τηλεφωνείτε στο σχολείο δεν λύνεται το πρόβλημα! Οι εκπαιδευτικοί είναι στα σπίτια τους κι από εκεί διδάσκουν!
 • Κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ή σε φλασάκι (USB) ή σε φωτογραφία οθόνης τις διευθύνσεις WEBEX των εκπαιδευτικών. Υπάρχει περίπτωση να πέσει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) και να μην ανοίγει η σελίδα του σχολείου, αλλά το διαδίκτυο να δουλεύει και τα μαθήματα να γίνονται κανονικά! Για τον λόγο αυτό έστειλα τις διευθύνσεις σε όλα τα email που έχετε δηλώσει στο σχολείο! Σε περίπτωση που δεν το πήρατε, στείλετε το νέο email σας να το καταχωρήσω στο σύστημα!

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η   (19-11-2020)

 • Όσοι δεν έχετε λάβει κάποιο email κατά την διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, π α ρ α κ α λ ο ύ μ ε όπως στείλετε άμεσα email σε αυτό του σχολείου μας (mail@4gym-rodou.dod.sch.gr ) με το όνομα, το τμήμα του/της μαθητή/τριας και το νέο email που ισχύει και χρησιμοποιείτε!  Όσοι λαμβάνουν τα emails μας κανονικά, δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι!
 • Φαίνεται να έχουν ομαλοποιηθεί τα πράγματα σε σχέση με την λειτουργία της πλατφόρμας. Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα μπορείτε να στέλνετε μια σύντομη περιγραφή στο παραπάνω email του σχολείο! Μην τηλεφωνείτε στο σχολείο γιατί δεν μπορούμε ταυτόχρονα να απαντάμε σε δεκάδες τηλεφωνήματα!
 • Για το θέμα των απουσιών λόγω και της δυσλειτουργίας του συστήματος που απασχολεί πολλούς από εσάς, θα αποφασίσει σχετικά ο σύλλογος διδασκόντων εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που μας παρέχει ο νόμος!

Καλή συνέχεια

Ο Διευθυντής

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΝΙΚΟΣ

 

———————————————————————————————————————–

Χαιρετισμός του νέου διευθυντή του σχολείου μας Νίκου Οικονόμου

Αναλαμβάνω την διεύθυνση του σχολείου μας κάτω από άκρως αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Με κύριο μέλημά μας λοιπόν την υγεία τόσο των μαθητών μας όσο και των εκπαιδευτικών, ξεκινάμε ίσως την πιο δύσκολη σχολική χρονιά των τελευταίων δεκαετιών.

Εκτός της πανδημίας έχουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα το στεγαστικό θέμα που προέκυψε μετά την ραγδαία αύξηση (20%) του αριθμού των μαθητών της Α! τάξης. Οι αρμόδιοι του Δήμου Ρόδου μας υποσχέθηκαν την τοποθέτηση δύο προκατασκευασμένων αιθουσών μέχρι τα Χριστούγεννα!

Με γνώμονα την σωστή εκπαίδευση των μαθητών μας, συνεχίζουμε αυτή τη καλή παράδοση του ιστορικού Καζουλλείου – 4ου Γυμνασίου Ρόδου, με τον κύριο κορμό του συλλόγου διδασκόντων να παραμένει στο σχολείο μας. Ενός δραστήριου συλλόγου που απαρτίζεται από καταξιωμένους συναδέλφους με πολυετή εμπειρία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Με κίνητρο λοιπόν το καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ μας αλλά και το πολυετές θετικό εκπαιδευτικό και διοικητικό έργο που επιτελούν οι καταξιωμένες υποδιευθύντριες, Διακομανώλη και  Τσαμασίρου, ήρθα να προσθέσω και την δική μου τριακονταετή και πλέον εμπειρία για το καλό της εκπαιδευτικής διαδικασίας!

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους,  μαθητές μας, συναδέλφους και γονείς,  με υγεία και προκοπή, τόσο προσωπική όσο και οικογενειακή!.

Οικονόμος Νικόλαος

ΠΕ80- Οικονομολόγος

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Η ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αγαπητοί μαθητές, μαθήτριες και γονείς,
Κατ’ αρχήν ευχόμαστε Υγεία, Δύναμη και Αισιοδοξία για να επανέλθουμε και πάλι στους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Τηρώντας τα μέτρα υγιεινής που προτείνονται από το Υπουργείο Υγείας και δείχνοντας υπευθυνότητα και αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας μπορούμε να ελπίζουμε πως σύντομα τα σχολεία μας θα πλημμυρίσουν ξανά με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών σας, των δικών μας παιδιών…
Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί του 4ου Γυμνασίου Ρόδου συμπαρίστανται στους μαθητές και τις μαθήτριες μας, καθώς και στις οικογένειες σας και στεκόμαστε πλάι σας με αγάπη, ανθρωπιά και υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε μας αναγκάζει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας ξεκινάμε την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών για όσο καιρό ισχύει η αναστολή λειτουργίας των σχολείων.
Όλο αυτό το διάστημα το σχολείο λειτουργούσε και λειτουργεί –έστω και χωρίς μαθητές- και οι εκπαιδευτικοί συνεργαζόμαστε για να οργανώσουμε όσο καλύτερα γίνεται τη νέα μαθησιακή διαδικασία.
Ήδη δρομολογήθηκε η χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας e-me (e-me.edu.gr) του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου μαζί με όποια συμπληρωματικά εργαλεία επιλέξουν οι εκπαιδευτικοί και για τα οποία θα ενημερωθείτε σύντομα.
Θα είμαστε σε επικοινωνία και για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2241025380 και στο email του σχολείου: mail@4gym-rodou.dod.sch.gr
Ας ήμαστε αισιόδοξοι πως σύντομα θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση με ομοψυχία, αλληλεγγύη και υπομονή.
Να είστε καλά και καλή δύναμη!

Ο Διευθυντής
Νικόλαος Τσατταλιός
ΠΕ84

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Μαθήματα ασύγχρονης εκπαίδευσης:https://blogs.sch.gr/4gymrodo/2020/03/31/mathimata-asygchronis-ekpaideysis-a-v-g-gymnasioy/

Μαθήματα σύγχρονης εκπαίδευσης: https://blogs.sch.gr/4gymrodo/2020/03/31/programma-mathimaton-asygchronis-ekpaideysis/

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ WEBEX 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ  EMAIL  ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Προκειμένου να επιτραπεί η χρήση της πλατφόρμας e-me από μαθητές και εκπαιδευτικούς απαιτείται η δημιουργία νέου λογαριασμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας τον έλεγχο προόδου του 1ου Τετραμήνου και να εισάγετε τα στοιχεία ακριβώς όπως αναφέρονται σε αυτόν. Περισσότερες πληροφορίες για τα βήματα εγγραφής μπορείτε να βρείτε στις ανακοινώσεις του σχολείου στον σύνδεσμο:  https://blogs.sch.gr/4gymrodo/2020/03/23/odigies-eggrafis-mathiton-sto-panellinio-scholiko-diktyo/

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ 21/3/20 ΕΩΣ 10/4/20

Ενημερώνονται οι μαθητές/τριες και οι γονείς ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 986/21-3-20), επιβάλλεται το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών της χώρας για προληπτικούς λόγους.

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας

4ο Γυμνάσιο Ρόδου
ΔιεύθυνσηΒενετοκλέων 35, Ρόδος 85100
Τηλ.: 2241025380
Fax:  2241025380
Email:
mail@4gym-rodou.dod.sch.gr

 

Στη σελίδα μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το σχολείο και οτιδήποτε άλλο αφορά στη σχολική ζωή επιλέγοντας τα αντίστοιχα πεδία από το κεντρικό μενού στην κορυφή της σελίδας. Τίτλοι ανακοινώσεων, φωτογραφικό υλικό και τα νέα μας εμφανίζονται στο κάτω μέρος. Οι τελευταίες καταχωρήσεις περιέχονται επίσης και στην κεντρική σελίδα. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται στην κορυφή της σελίδας.
 Καλή πλοήγηση!

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων