«

»

Δεκ 22

Χριστουγεννιάτικη προσφορά αγάπης του σχολείου μας

Το διήμερο 19-20 Δεκεμβρίου 2019 το 4ο Γυμνάσιο Ρόδου (Καζούλλειο) υλοποίησε δραστηριότητες ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Την πρώτη ημέρα Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία 24 μαθητών (χορωδία και χορευτική ομάδα παραδοσιακών χορών) με τη συνοδεία τριών καθηγητών και του διευθυντή του σχολείου, επισκέφθηκαν αρχικά το Χαραλάμπειο Ίδρυμα Περίθαλψης Ηλικιωμένων Ατόμων. Μετά από την εγκάρδια υποδοχή του Προέδρου και των εργαζομένων, οι μαθητές τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έψαλαν τα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς δωδεκανησιακούς χορούς (συνοδεία και ηλικιωμένων γυναικών που διαμένουν στο ίδρυμα). Μετά το τέλος της εκδήλωσης η χαρά και η συγκίνηση ήταν αποτυπωμένη τόσο στα πρόσωπα των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια οι μαθητές με το διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, επισκέφθηκαν τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ρόδου, όπου ενημερώθηκαν από το διευθυντή και τους καθηγητές για τη λειτουργία του σχολείου, τις δραστηριότητές του και τις ιδιαίτερες ικανότητες των μαθητών του. Αμέσως μετά αφού γνωρίστηκαν με τους μαθητές του σχολείου, όλοι μαζί τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έψαλαν τα κάλαντα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και αντάλλαξαν ευχητήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες που οι ίδιοι έφτιαξαν μαζί.
Τη δεύτερη ημέρα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, μαθητές του σχολείου με τη συνοδεία τριών καθηγητών και του διευθυντή, επισκέφθηκαν το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου, όπου παρέδωσαν δώρα για τα παιδιά του Κέντρου και ενημερώθηκαν από τον διευθυντή του για το σημαντικό κοινωνικό έργο αγάπης και προσφοράς που συντελείται από το 1947 σε αυτό. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν τη χαρά να συναντήσουν και τις μοναχές – αδελφές όπου επί σειρά δεκαετιών διακονούν τόσο στο Κέντρο, όσο και στο ναό της Αγίας Ειρήνης που βρίσκεται εντός του Ιδρύματος.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το χώρο του Ιδρύματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, όπου παρέδωσαν τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές του σχολείου. Αφού έψαλαν τα κάλαντα δέχθηκαν τις ευχές και τις ευλογίες του π. Τιμόθεου, υπεύθυνου εκπροσώπου της Μητρόπολης Ρόδου.
Αμέσως μετά επισκέφθηκαν το Δημαρχείο όπου έψαλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη και στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, στελέχη και εργαζομένους του Δήμου Ρόδου. Μετά την ανταλλαγή ευχών, στους μαθητές και τους καθηγητές δόθηκαν δώρα και προσφέρθηκαν γλυκά.

Καλές γιορτές!
Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος!
Και του Χρό

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων