«

»

Οκτ 02

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 το 4ο Γυμνάσιο Ρόδου  συμμετείχε δυναμικά στον εορτασμό της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που φέτος συνέπιπτε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
Με κεντρικό σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου συμμετείχαν ενεργά στις αθλητικές δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στο βοηθητικό στάδιο του Διαγόρα που επιμελήθηκαν και οργάνωσαν οι γυμναστές κ. Πανδώρα Τσουκνιδά και κ. Μιχάλης Παπαντωνίου και συνέδραμαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.
Στην εκδήλωση συμμετείχε για ακόμα μια φορά το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου με ενεργή συμμετοχή των παιδιών και εκπαιδευτικών του σχολείου. 
Ο βασικός στόχος είναι να ενεργοποιηθούν τα παιδιά, μέσα από οργανωμένες αθλητικές δράσεις και ενημέρωσης για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, προκειμένου να υιοθετήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Την παράσταση έκλεψε η ομάδα της ΚΑΕ ΚΟΛΟΣΣΟΣ που επισκέφθηκε σύσσωμη την εκδήλωση με επικεφαλής τον προπονητή Άρη Λυκογιάννη, το λοιπό τεχνικό επιτελείο και όλους του καλαθοσφαιριστές του που απευθύνθηκαν με λόγο προσιτό και ανθρώπινο στα παιδιά και με μήνυμα την σκληρή δουλειά για την επίτευξη των στόχων στη ζωή τους. Τα παιδιά τους καταχειροκρότησαν και στο τέλος φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

Στο γήπεδο ποδοσφαίρου, το τουρνουά των επίδοξων ποδοσφαιριστών διέκοψε ευχάριστα η εμφάνιση αντιπροσωπείας της ομάδας της Ρόδου που αποτελούνταν από τον βοηθό προπονητή κ. Μιχάλη Χαρίτο και τους αθλητές Πίτκα Β.,Ραχήμ Αλ., Κανταρζή Γ., Γεωργίου Ά. και Νικολόπουλο Ντ. που κάλεσαν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και τους προέτρεψαν να προσπαθούν να βελτιώνονται κάθε μέρα και από λίγο. 
Στο χώρο του στίβου οργανώθηκαν αγωνιστικά παιχνίδια με σκυταλοδρομίες και VORTEX, ενώ η τέως πρωταθλήτρια του τζούντο και γυμνάστρια του Καζουλλείου κ. Αναστασία Σταυριά εντυπωσίασε με τη υψηλή τεχνική της στην επίδειξη αυτοάμυνας που παρουσίασε. Λίγο πιο πέρα οι τοξοβόλοι του συλλόγου ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ κ.κ. Παπαβραμίδης Κ. και Εξαδάκτυλος Γ. δε σταμάτησαν να μυούν την πολυπληθή τους ομάδα στα μυστικά της τοξοβολίας.


Το κλειστό γυμναστήριο του σταδίου γέμισε ασφυκτικά από νεαρά κορίτσια που με ενθουσιασμό γυμνάζονταν υπό την επίβλεψη της Χριστίνας Παρίση και Αντώνη Παπαντωνίου στη ρυθμική γυμναστική με χρήση κορίνας, κορδέλας, στεφανιών και μπάλας.
Στο ανοικτό γήπεδο του μπάσκετ ο κ. Γιάννης Τσέρκης με τεράστια υπομονή και μεράκι για το άθλημα δε σταμάτησε να μαθαίνει ντρίμπλες και μπασίματα, ενώ ήταν αυτός που παρουσίασε την ομάδα του Κολοσσού ως παλαιός αθλητής του.


Τέλος ο ακούραστος προπονητής του βόλεϊ κ.Σάββας Χατζηνικολάου είχε αναλάβει μια άλλη πολυπληθή ομάδα που ασχολήθηκαν με πολλή διάθεση με την πετοσφαίριση.
Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και δημόσια:
• Όλους τους προαναφερόμενους γυμναστές για την καταλυτική τους συμβολή στην επιτυχημένη γιορτή του αθλητισμού.
• Την ΚΑΕ Κολοσσό, τον προπονητή κ. Άρη Λυκογιάννη, τους τεχνικούς, τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας καθώς και το διοικητικό παράγοντα κ. Γιώργο Τσέλιο για την πολυετή βοήθεια του προς το σχολείο.
• Την ποδοσφαιρική ομάδα της Ρόδου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Τώνη Μαρτίνη και τον γενικό Αρχηγό κ. Νικήτα Μαλλιάκα για την πρόθυμη συμμετοχή της ομάδας στην αθλητική γιορτή μας.
• Τον Πρόεδρο του ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ κ. Τάκη Μιχαηλίδη για την αποδοχή της συμμετοχής του σωματείου τους για άλλη μια φορά.
• Τέλος τον ΔΟΠΑΡ για την ευγενική παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και των υπαλλήλων του κ. Βασιλαράκη Ηλία και Γιαννουκά Τσαμπίκο.

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων