Επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών

Μετά το πέρας του σχολικού περιπάτου ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Ρόδου πραγματοποίησε ενδιαφέρουσα Βιωματική επιμορφωτική συνάντηση που οργανώθηκε από τον Σύμβουλο Παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας κ. Στέλιο Ορφανό.
Έχοντας ως μόνιμο στόχο την ενεργοποίηση και ενσωμάτωση όλων των μαθητών και μαθητριών στη σχολική ζωή και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης μέσα από ένα δημοκρατικό σχολείο, επιλέχθηκε η “Παιδαγωγική Φρενέ” για συζήτηση και προβληματισμό.
Σύμφωνα με την τεχνική αυτή, το παιδί και η ψυχοσύνθεση του τοποθετείται στο υψηλότερο σημείο, αναδεικνύεται ο λόγος, οι εμπειρίες και τα βιώματα του, ενώ η παντοδυναμία του δασκάλου εξαφανίζεται.
Κάποιες σημαντικές τεχνικές που χρησιμοποιεί η Παιδαγωγική του Φρενέ είναι: τα πλάνα εργασίας, το τυπογραφείο, η ατζέντα, η αλληλογραφία, το συμβούλιο τάξης, κ.ά.
Μετά την παρουσίαση της τεχνικής Φρενέ από τον κ. Ορφανό, ακολούθησε συζήτηση και βιωματικό εργαστήριο, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί και νέα επιμόρφωση στη παιδαγωγική αυτή τεχνική.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση