Η Θεματική Εβδομάδα στο 4ο Γυμνάσιο

 

Ομιλία κ. Συργιάννη Χάρη στο Γυμναστήριο με θέμα “Οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 14–19 Απριλίου 2019 στο 4ο Γυμνάσιο Ρόδου η Θεματική Εβδομάδα με τίτλο «Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα».
Με βάσει τους θεματικούς άξονες:
Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα
• Διατροφή και ποιότητα Ζωής
• Έμφυλες ταυτότητες
• Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων
• Οδική Ασφάλεια & Κυκλοφοριακή Αγωγή

πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις, παρουσιάσεις, βιωματικές δράσεις από εξωτερικούς ομιλητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

 

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, συμμετείχαν και οι παρακάτω φορείς:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ, Έμφυλες Ταυτότητες-Σεβασμός του Άλλου-Ανθρώπινα δικαιώματα:«ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ» (κ. Μηνατσή Εύη, κ.Φακιδάρη Δέσποινα)
ΚΕΠΛΗΝΕΤ Πρόληψη κατά των Εξαρτήσεων και του Εθισμού. «ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» (κ.Κωσταλίας Κώστας)
ΕΥΘΥΤΑ, Κυκλοφοριακή Αγωγή – Οδική Ασφάλεια (κ.Καρύδη Ελένη)
ΚΠΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ, Διατροφή και ποιότητα ζωής, «ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» (κ.Συργιάννης Χαράλαμπος)
 Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος», Σεβασμός του Άλλου –Ανθρώπινα δικαιώματα, «Χτίζοντας γέφυρες με το διαφορετικό και τη συνύπαρξη» (κ. Στογιάννης Σπύρος)
Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος», Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων, «Πρόληψη των εξαρτήσεων, διερευνώντας πρότυπα και στάσεις» (κ. Κρητικού Σωτηρία)
ΚΕΘΕΑ, Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων, Ενημέρωση σε εξαρτητικές και παραβατικές συμπεριφορές στην εφηβεία (κ.Ζάχου Ευδοκία)
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ, Πρόληψη κατά των Εξαρτήσεων και του Εθισμού-ΕΙΔΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (κ.Τσανακτσής Λάζαρος)
ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΔΔΕ)-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, Διατροφή και ποιότητα ζωής: 1. «Υγιεινή και νόστιμη διατροφή για χαρά και καλή επίδοση», 2.«Αγαπώ το σώμα μου-το φροντίζω με καλή τροφή και άσκηση» (κ. Πουλλή Ματίνα, κ.Καραγιάννη Χρύσα, κ.Παπακωνσταντίνου Λύδα),

   Ο.Γ.Ε. ΡΟΔΟΥ, Έμφυλες ταυτότητες, Ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα των γυναικών (κ. Μιχαηλίδου)

Προβολή της βραβευμένης ταινίας: “Αφανείς ηρωίδες” (HIDDEN FIGURES) στο κινηματοθέατρο ΠΑΛΛΑΣ, με θέμα την αληθινή ιστορία τριών ιδιοφυών Αφροαμερικανών γυναικών, οι οποίες εργάζονταν για τη NASA και ξεπέρασαν κάθε εμπόδιο που συνάντησαν λόγω του φύλου και της φυλής τους, εμπνέοντας τις επόμενες γενιές να κάνουν μεγάλα όνειρα.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχαριστεί και δημόσια τους προαναφερόμενους φορείς που συμμετείχαν ευγενικά στις δράσεις της Θεματικής Εβδομάδας στο 4ο γυμνάσιο Ρόδου, καθώς επίσης την ιδιοκτήτρια του Κινηματογράφου ΠΑΛΛΑΣ κ. Ευαγγελία Κακά για την παραχώρηση του χώρου, όπως και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για τη στήριξη και συμπαράσταση.

Βιωματική Δράση από την κ. Τσουκνιδά Πανδώρα στο προαύλιο με θέμα “Άσκηση-Αθλητισμός και Υγεία”

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση